Mijn beeldscherm kan niet de juiste resolutie weergeven.

Is het nodig om een stuurprogramma van het beeldscherm te installeren?

Normaal gesproken is het NIET nodig om een stuurprogramma te hoeven installeren voor uw LCD beeldscherm omdat een beeldscherm enkel signalen uitzend vanuit de PC., Het beeld zal hierom niet opnieuw ingesteld worden of opnieuw gepositioneerd worden.

Abnormaal beeld, vervaagd of flikkerend beeld wprden vaak veroorzaakt door de grafische chip/kaart en de aansturing hiervan.

Controleer en update de stuurprogramma's:

A. DirectX Diagnostic Tool

1. Besturingsysteem: Windows 8, Windows 7, and Vista.

In Windows 8, Wanneer u in Metro mode zit, kies Desktop, vervolgens opent u de zoekfunctie en typt u in: dxdiag.

2. Kies Start, type "dxdiag" in de zoek functie onderaan in het menu en druk vervolgens op Enter om deze tool uit te kunnen voeren.

3. Klik vervolgens op het tabblad "Display" om hier de Naam van de grafische kaart en de Versie van het stuurprogrammariver’s Version/ Date te controleren.

4. Vervolgens gaat u naar de website van de fabrikant van de grafische chip:

AMD - https://support.amd.com/en-us/download

NVIDIA - https://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

B. Apparaatbeheer

1. Ga naar Cofiguratiescherm -> Hardware en Geluiden ->  Apparaten en Printers -> Apparaatbeheer

2.  Controleer de grafische chip/kaart onder het kopje “Display adapters”

3.  Klik vervolgens op het tabblad “Driver” om de versie en datum van het huidige stuurprogramma te controleren, en klik vervolgens op “Update Driver…” Wanneer u niet over de laatste versie geschikt zal deze vervolgens worden gedownload (Wanneer u verbonden bent met het internet).

Nadat het stuurprogramma updaten voltooid is, controleerd u of het probleem hiermee opgelost is. Wanneer dit niet het geval is willen wij u verzoeken om ons hierover te contacteren via het ASUS Service Center.