Essence One MKII MUSES Edition

  Essence One MKII MUSES Edition

  Vlaggenschip USB DAC en hoofdtelefoonversterker met DSD-ondersteuning en zes MUSES 01 op-amps voor high-fidelity audioweergave

 • Native Direct-Stream Digital (DSD) ondersteuning via DSD over PCM (DoP)
 • Grootse muzikaliteit en ruimtelijk geluid dankzij zes MUSES 01 op-amps
 • Topkwaliteit hoofdtelefoonversterker stuurt tot 600 ohm impedantie hoofdtelefoons aan met een eigen gain jumper
 • Ultra-fidelity 120dB signaal-ruisverhouding (SRV) met echt uitgebalanceerd ontwerp
 • Jitterloze precisieklok via asynchrone USB-audio
 • Lineaire voeding met toroïdale transformator om te zorgen voor zuivere stroomtoevoer naar alle circuits
 • 8x symmetrische upsampling-technologie herstelt lossless audio
  Product Image

  Trouw aan het origineel

  De Essence One MKII-serie biedt verbeteringen ten opzichte van de uitmuntende Xonar Essence One-serie, winnaar van de 2012 CES Innovations Award en de prestigieuze Japanse VGP Awards in zowel 2012 als 2013. Essence-technici verbeteren voortdurend de geluidskwaliteit, resulterend in de Essence One MKII-serie, met ondersteuning van de nieuwste Direct-Stream Digital (DSD). Met zes hypermoderne MUSES 01 op-amps tilt de Essence One Mark II MUSES Edition audio naar nieuwe niveaus, met grootse muzikaliteit die elke nuance overbrengt.


  Ervaar het ultieme hoge-resolutie geluid


  Native DSD-ondersteuning

  De DAC's van de Essence One MKII-serie blijven trouw aan de bronaudio, met ondersteuning voor 2.8MHz DSD via DSD over pulse-code modulatie (PCM), bekend als DoP. DSD 2.8MHz levert 64 keer (64x!) de sampling rate van traditionele compact disc (CD) opnames voor audioweergave op een vele malen hogere resolutie.

  Grootse muzikaliteit en ruimtelijk geluid


  Zes hoogwaardige MUSES 01 op-amps

  Om grootse muzikaliteit te creëren, hebben ASUS-technici het ontwerp van de Essence One MKII MUSES Edition voorzien van 6 MUSES 01 operationele versterkers (op-amps). Dit zijn 's werelds eerste op-amps die zijn vervaardigd met zuurstofvrije koperen verbindingen met een hoge zuiverheidsgraad, met als resultaat levensechte tonaliteit, ruimtelijk geluid en verbluffende zang.

  Uitmuntende hoofdtelefoonversterker


  Geoptimaliseerd voor maximaal 600 ohm impedantie en In-Ear Monitor (IEM) hoofdtelefoons met een eigen gain jumper

  De in de Essence One MKII DAC's ingebouwde versterker is ontworpen om zowel 600 ohm impedantie hoofdtelefoons als 16 ohm impedantie IEM's aan te sturen, dankzij het gebruik van een eigen gain jumper voor snelle hoge/lage gain-instellingen. Het resultaat is een prachtige hoofdtelefoonversterker die opmerkelijke luisterervaringen levert voor alle outputvoorkeuren.

  Ultra-fidelity 120dB signaal-ruisverhouding (SRV)


  Echt uitgebalanceerd ontwerp

  De ultra high-fidelity audio-output en 120dB signaal-ruisverhouding (SRV) van de Essence One MKII DAC's wordt bijgestaan door een echt uitgebalanceerd ontwerp dat is gebaseerd op dubbele Texas Instruments PCM1795 DAC's.

  Consistente en zuivere stroomvoorziening


  Lineaire voeding met toroïdale transformator

  De DAC's zijn verder uitgerust met een lineaire voeding met een toroïdale transformator, om schone en consistente stroomtoevoer te bieden die vervuiling van het geluid tot een minimum beperkt. Duits fabrikaat WIMA® FKP 2 en FKS 2 foliecondensators verminderen rimpeling, voor levering van warm, rijk geluid.

  Fijnste details van de oorspronkelijke opname


  8x symmetrische upsampling-technologie

  De Essence One MKII DAC's bieden 8x upsampling om de kleinste details van de originele audio te behouden en de outputkwaliteit nog verder te verbeteren. Essence One MKII DAC's gebruiken symmetrische upsampling om 44.1/88.2/176.4 kHz inputbronnen te verbeteren naar 352.8kHz@32-bits en 48/96/192kHz bronnen helemaal naar 384kHz@32-bits, terwijl het afrekent met de jitter in verband met asymmetrische upsampling.

  Hoogwaardig geluid dankzij een uitmuntend ontwerp


  Asynchrone USB-audio

  Standaard interne klokcompensatie voor verschillende overdrachtssnelheden tussen pc's en USB-audio apparaten kan nog steeds jitter veroorzaken, maar de Essence MKII DAC's passen de bufferstatus automatisch af op de uitvoer van het systeem. Dit maakt snellere klok-tuning en betere jitter-reductie mogelijk,voor de beste natuurgetrouwheid.  Native ASIO 2.2 driver

  Essence One MKII DAC's ondersteunen ook native Audio Stream Input/Output (ASIO) 2.2 drivers, wat digitale signalen in staat stelt om Windows' audiolagen te omzeilen om overbodige verwerking te voorkomen - met als resultaat bit-perfecte audio-output.

  Gebalanceerde XLR-uitgangen

  Gebalanceerde XLR-uitgangen bieden een hogere kwaliteit output zonder ongewenste ruis en interferentie. Goed gebalanceerde lijnen integreren twee signaaldragende geleiders van gelijke grootte maar tegengestelde polariteit, waardoor ruis over de kabel is geannuleerd tegen de tijd dat de bestemmingsbelasting wordt bereikt.

  Sample rate indicators

  Sampling rate lampjes geven de sample rate-instellingen van de computer aan (44.1/48/88.2/96/176.4/192 kHz).

  Connectiviteit & Interface