Xonar Essence One MUSES Edition

  Xonar Essence One MUSES Edition

  Vlaggenschip USB DAC en hoofdtelefoonversterker gebruikt hoogwaardige MUSES 01 op-amps voor high-fidelity audioweergave

  Aangedreven door zes topkwaliteit MUSES 01 Op-Amps voor haarzuiver en ruimtelijk geluid
  MUSES 01 is de allereerste zuurstofvrij koperen interconnect Op-Amp met maatwerk lay-out, voor natuurgetrouwe geluidsweergave
  8x symmetrische upsampling-technologie voor ultralage geluidsvervorming
  Speciale 600ohm hoofdtelefoonversterker voor de scherpste details
  Ultrahoge 120dB SNR voor het zuiverste geluid
  Product Image


  Oneindige Essentie van Geluid

  De nieuwste MUSES Edition is een verbeterde versie van de Xonar Essence One, winnaar van een 2012 CES Innovations Award in de categorie audiocomponenten. Xonar-technici en product managers streven voortdurend naar verbeterde geluidskwaliteit, wat juni 2012 resulteerde in de lancering van de Xonar Essence One Plus Edition, inclusief op-amp DHZ-pakket. Hiermee kunnen klanten eenvoudig het geluid afstemmen op hun eigen voorkeuren. Het derde product uit de Xonar Essence One-reeks, de Xonar Essence One MUSES Edition, handhaaft dit streven naar uitmuntend geluid, door een aantal van de beste audiocomponenten uit de branche te integreren.

  MUSES 01 op-amps helpen om eersteklas audio te leveren


  Xonar Essence One MUSES Edition bevat zes MUSES 01 Op-Amps, geproduceerd door de New Japan Radio Company. MUSES 01 zijn de topkwaliteit Op-Amps van het merk, dat wordt beschouwd als een leider in kwalitatieve audiocomponenten. Samen met de ASUS Xonar-technologie tillen de MUSES 01 Op-Amps audio naar een hoger niveau, met levensechte weergave die geen enkele nuance mist.

  Natuurgetrouwe audio
  MUSES 01 componenten staan bekend om het feit dat ze de eerste zuurstofvrij koper interconnects gebruiken, wat betere circuitgeleiding en daarmee verbeterde weergave mogelijk maakt. Ze maken gebruik van exclusieve fabricagetechnieken, inclusief geavanceerde symmetrische die-bonding, een aangepaste lay-out die component crosstalk vermindert en een beter uitgebalanceerde linker/rechter-kanaal symmetrie genereert.

  Ultraruimtelijk klankbeeld
  Om betere stereosymmetrie te bewerkstelligen, maakt de MUSES 01 gebruik van exclusieve technologie, de Advanced Symmetry Die-bonding (ASD) technologie.The gespecialiseerde lay-out technieken bieden superlage crosstalk en evenwichtige symmetrie tussen het linker- en rechterkanaal en creëren zo het meest ruimtelijke klankbeeld ooit.

  Bewezen prestaties inclusief testverslag
  Uitstekende prestatie toegekend door New Japan Radio. Tijdens de ontwikkeling werd het prototype van de Xonar Essence One MUSES editie getest door het MUSES-ontwikkelteam en ontvind het een testverslag.

  *MUSES is een HANDELSMERK van New Japan Radio Co., Ltd.  Ultralage geluidsvervorming met symmetrische 8x upsampling-technologie

  Symmetrische 8x upsampling-technologie herstelt lossless weergave met een hogere audioresolutie. Upsampling wordt meestal toegepast om de audio-finesse te verbeteren via verbeterde signaal sample rates. Standaard asymmetrische upsampling zet elke bron zonder extra verfijning over naar 192kHz, zodat details verloren gaan en vervorming optreedt. 8x symmetrische upsampling zet 44.1KHz/88.2KHz/176.4KHz echter symmetrisch over naar 352.8KHz en 48KHz/96KHz/192KHz naar 384kHz, wat beter geluid garandeert.

  Speciale 600ohm hoofdtelefoonversterker voor de scherpste details

  Hoofdtelefoonversterkers uit de audiofiele klasse worden gebruikt om hoge kwaliteit persoonlijke audio aan te sturen en te voldoen aan alle impedantie-eisen. Ze verbeteren de toon en timbre details en breiden het dynamisch bereik uit, zelfs bij laagvermogen bronnen. De Xonar Essence One bevat een speciale 600 ohm-geoptimaliseerde audiofiele-klasse hoofdtelefoonversterker om uw hoofdtelefoon aan te sturen, zodat u elk detail hoort.

  Ultrahoge 120dB SNR

  De gemiddelde SNR van andere USB-DAC's is ongeveer 110dB. Met zijn extreem hoge SNR (120dB) biedt de Xonar Essence One MUSES Edition audiofielen duidelijker geluid met behoud van elk detail, terwijl het ruisniveau aanzienlijk wordt verminderd.

  ASUS-exclusieve Hyper Grounding-technologie

  Hyper Grounding-technologie maakt gebruik van een meerlaags PCB, voor het zuiverst mogelijke geluid. Door het toepassen van dit ontwerp worden kwetsbare analoge signalen keurig gescheiden van digitale signalen om crosstalk en andere ongewenste effecten te verminderen. Dubbele aarding-lagen vormen ook een schild om storing te blokkeren. Daarom presteert de Xonar Essence One MUSES Edition beter dan de marktnormen, en biedt echt zuiver geluid dankzij onderdelen van topkwaliteit en jaren van board lay-out expertise, een combinatie die alleen ASUS levert.

  Eigen interne lineaire voeding

  Rimpeling kan worden geminimaliseerd met behulp van een uitgebreidere voeding, en de Xonar Essence One heeft een intern voedingsontwerp dat alle internationale spanningswaarden ondersteunt en ruime marges biedt voor overspanning/onderspanning omstandigheden. Het biedt de zuiverste stroom voor het zuiverste geluid, met uitstekende immuniteit tegen ruis op de wisselstroomlijn.

  Hoge precisie klok door middel van asynchrone gegevensoverdracht

  De Xonar Essence One MUSES Edition is voorzien van innovatieve asynchrone data transfer (ADT) om jitter te minimaliseren ten opzichte van de gebruikelijke synchrone data transfer (SDT). Standaard interne klokcompensatie voor verschillende overdrachtssnelheden tussen PC's en USB-audio-apparaten kan nog steeds jitter veroorzaken. Met ADT stemmen audioprocessoren de bufferstatus echter automatisch af op de uitvoer van het systeem, wat snellere klokaanpassingen en betere jitter-reductie mogelijk maakt. Dit levert het meest natuurgetrouwe geluid op, met uitgebreide details en een levendig geluidsbeeld.

  Bit-perfecte audio en ASIO-ondersteuning

  De Essence One ondersteunt Audio Stream Input/Output 2.2 drivers, bekend als ASIO 2.2. Een van de meest gerenommeerde audioprotocollen voor bit-perfectie laat digitale signalen Windows audio-lagen omzeilen om overbodige verwerking te voorkomen. ASIO 2.2 biedt volledige 64-bits Windows-compatibiliteit, ondersteunt variabele bit diepte, sample rate, multi-channel gebruik en synchronisatie. De eenvoudige installatie laat u snel genieten van hi-fi en stabiele bit-perfecte audio.

  *ASIO-protocol ontwikkeld door Steinberg Media Technologies GmbH
  *ASIO-weergave vereist ASIO-ondersteuning bij mediaspeler

  Uitgebalanceerde XLR-uitvoer

  De Xonar Essence One MUSES Edition is voorzien van gebalanceerde (XLR) uitgangen, die uitvoer van hogere kwaliteit bieden en afrekenen met ongewenste ruis en interferentie. Goed gebalanceerde lijnen integreren twee signaaldragende geleiders van gelijke grootte maar tegengestelde polariteit, waardoor ruis over de kabel is geannuleerd tegen de tijd dat de bestemmingsbelasting wordt bereikt. Gebalanceerde lijnen zijn daarom ideaal voor professionele toepassingen waar ruis vanwege langere kabellengte een probleem kan zijn. XLR-aansluitingen zijn doorgaans bedraad volgens een Pin 1 - Aarde Pin 2 - Heet (in-fase), Pin 3 - Koud (tegenfase) configuratie.

  WIMA condensator

  De Xonar Essence One MUSES Edition maakt gebruik van een hoogwaardige WIMA condensator (Duits fabricaat), een van de meest gewaardeerde onderdelen onder audioliefhebbers vanwege zijn warmere, schonere en meer uitgebalanceerde klankbeeld.

  Productoverzicht


  De spirit van Essence

  De Essence-serie is gewijd aan het nastreven van de zuiverste luisterervaringen en de hoogste natuurgetrouwheid. Duizenden jaren geleden kristalliseerden onze voorouders hun kostbare kennis van materialen en muziek in de Gong van de Tijger, een van de eerste audiomeesterwerken uit de menselijke geschiedenis. De Gong van de Tijger totem vormde de inspiratie voor de passie voor audio van het Xonar-team en eert de prestaties van hun voorgangers. Het team heeft met hun innovatieve audiobijdrage zijn eigen stempel gedrukt op de geschiedenis, en handhaaft daarmee het eindeloze streven van de mensheid naar de essentie van geluid.