PRIME Z390M-PLUS

Intel LGA 1151 mATX-moederbord met OptiMem II, DDR4 4266MHz, dubbele M.2, HDMI, Intel Optane-geheugen gereed, SATA 6Gb/s, USB 3.1 Gen 2
 • OptiMem II: zorgvuldige routing van traces en vias, plus basislaagoptimalisaties om de signaalintegriteit te behouden, voor verbeterd overklokken van geheugen
 • Verbeterde voedingsoplossing: hoogwaardige componenten bieden betere energie-efficiëntie
 • UEFI BIOS: nieuwe UEFI-opties omvatten een zoekfunctie waarmee u gemakkelijk instellingen kunt vinden
 • Marktleidende koelingopties: uitgebreide regelaars voor ventilatoren en AIO-pomp, via Fan Xpert 4 of het geprezen UEFI
 • Ultrasnelle connectiviteit: dubbele native M.2 en NVMe PCIe RAID-ondersteuning voor razendsnelle opslag
 • 5X Protection III: meerdere hardwarematige waarborgen voor allround bescherming
Win11
OP product mainImage

1 DVI-poort

2 HDMI-poort

3 2 x USB 3.1 Gen 2-poorten

4 4 x USB 3.1 Gen 1 poorten

5 Intel® LAN

6 8-kanaals audio

7
PCIe 3.0-slot
 • ASUS Safeslot Core
 • CrossFireX™ ondersteuning
8
Audiofuncties
 • Audio-afscherming
 • Speciale audio PCB-lagen
 • Hoogwaardige audiocondensatoren van Japanse makelij

9 DIGI+ VRM & EPU

10 MEMOK! II

11 DDR4 4266+ (overklokt)

12 Intel® LGA1151 Socket

13 4 x SATA 6Gb/s poorten

14 32Gb/s M.2 x4 Dual Mode Intel® Optane-geheugen gereed

15 Intel® Z390-chipset

16 32Gb/s M.2 x4 PCIe Mode Intel® Optane-geheugen gereed

17 4 x front USB 3.1 Gen 1 poorten

Prime

De Prime Z390-serie is professioneel toegerust en richt zich met goed uitgewerkte specificaties en functies op dagelijkse gebruikers en contentproducenten. Door de voordelen van de nieuwste processors te combineren met essentiële ASUS-ontwerpen en engineering, biedt de Prime Z390 een schat aan opties voor het tunen van de prestaties via intuïtieve software en firmwarefuncties.

Tunen op uw manier
De Prime Z390 vereenvoudigt het overklokken van de CPU via software en uitgebreide tweaking-opties die zowel beginners als doorgewinterde overklokkers de tools geven om goed afgestelde machines te bouwen. Een nieuwe geheugenspoorindeling biedt stabiliteit en compatibiliteit voor zowel traditionele DIMM's als RGB-infused geheugen, zodat u een ruime keuze aan DRAM-kits aan uw build kunt koppelen.
Allround energie-efficiëntie

Dankzij de Energy Processing Unit (EPU) profiteren gebruikers van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen via de Away-modus (Afwezigheidsmodus). - een slimme instelling die een extreem energiebesparend scenario creëert door ongebruikte I/O-controllers uit te schakelen.

Flexibele koelingregelaars voor lucht of vloeistof

De Prime Z390M-Plus biedt u uitgebreide controle over ventilatoren via Fan Xpert 4 of onze door de media geprezen UEFI. Of er nu wordt gekoeld met lucht of water, de Auto-Tuning modus configureert op slimme wijze alle parameters met één enkele klik. Er is ook een Extreme Quiet-modus, die alle ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum beperkt, wat het systeem fluisterstil maakt bij het uitvoeren van lichte taken.

Door de media geprezen UEFI BIOS

Het UEFI BIOS is een vroeg tussenstation op elke pc-zelfbouwreis en de Prime Z390M-Plus biedt één van de beste in de branche.

EZ Tuning Wizard Pas snel een CPU-overklok toe om de systeemprestaties te verbeteren, of configureer een RAID-array voor het sneller ophalen van data en maken van back-ups.

My Favorites Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

Meer info
EZ-modus

Intuïtieve grafische ventilatorregeling Fijnafstemming van individuele ventilatoren, simpelweg door met de muis een curve te verslepen.

EZ XMP Verbeter DRAM-prestaties met één klik.

SATA Informatie Toont SATA-poort details die u apparaten gemakkelijk helpen herkennen.

Snelle klokaanpassing Gebruik muisbediening om snel de tijd en datum te wijzigen.

Advanced-modus

Zoekfunctie Snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling vinden.

ASUS BIOS Profile Sla BIOS-instellingen op voor migratie naar nieuwe BIOS-versie of systeem.

EZ Tuning Wizard Snelle configuratie RAID-array voor sneller ophalen van data en maken van back-ups.

My Favorites Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

GPU POST Bekijk aanbevelingen voor multi-VGA configuraties en gedetailleerde informatie voor geselecteerde ASUS-videokaarten.

Last Modified Log Bijhouden van laatste wijziging en opslaan van favoriete profielen op een USB-station.

SATA Port Renaming Hernoem SATA-poorten voor eenvoudige identificatie.

OptiMem II

DDR4 OC 4266+MHz

Om Intels nieuwste processors te voorzien van onbelemmerde toegang tot geheugenbandbreedte, hebben we de trace routing van het moederbord van de grond af aan opnieuw ontworpen. Onze OptiMem II-technologie brengt de signaalpaden van het geheugen over de PCB-lagen zorgvuldig in kaart om vias te verminderen, en het voegt ook afschermingszones toe die de overspraak aanzienlijk verminderen. Om de overklokruimte voor volledig gestapelde geheugenconfiguraties verder te vergroten, biedt een sterk aangepaste T-Topology lay-out bovendien tijd-afgestemde signalering.

Bovenste laag - basisring om laterale interferentie te voorkomen

ASUS OptiMem II voordeel:
ASUS OptiMem II
P2P: 14,8m
Referentie-ontwerp
P2P: 48,6m
69%
Vermindering in overspraak
ASUS OptiMem II voordelen:
 • Verbeterde geheugenstabiliteit en -compatibiliteit
 • Maakt lagere geheugenlatenties mogelijk op equivalente spanningen
 • Verbeterde geheugenfrequentiemarge

Getest met behulp van Synopsys HSPICE simulatiesoftware

MemOK! II

Geautomatiseerd herstel

MemOK! II repareert automatisch opstartfouten die het gevolg zijn van overklokken van het geheugen en instabiliteit. Wanneer een DRAM-gerelateerde POST-fout optreedt, past het moederbord de geheugenparameters aan totdat het systeem kan opstarten.

Terug naar Tunen op uw manier
Koel en betrouwbaar
De Prime Z390M-Plus is ontworpen voor bouwers die essentiële ASUS-betrouwbaarheid en prestaties willen. Meer CPU-kernen zorgen voor uitdagingen op het gebied van stroomtoevoer, dus de Prime Z390M-Plus heeft extra vermogensfasen en uitgebreide koelfuncties voor optimale prestaties.

Koeler ontwerp

De Prime Z390M-Plus beschikt over de meest uitgebreide koelingregelaars ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4 of het UEFI BIOS.

Elke header biedt dynamische referentie naar drie thermische sensoren, en via Fan Xpert 4 kunt u zelfs de temperatuur van ondersteunde ASUS-videokaarten mappen, om de koeling te optimaliseren tijdens GPU- en CPU-intensieve taken.

Een speciale PWM/DC-header voor autonome waterkoelingopstellingen.

Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Een speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatorheader tegen overtemperatuur en overstroom.

Verbeterde vermogensafgifte

De Prime Z390M-Plus past de vermogensafgifte aan op basis van het aantal vermogensfasen en optimaliseert het vermogen en de efficiëntie van de nieuwste Intel-processors.

ProCool voedingsconnector

Vergeleken met traditionele voedingsingangen zijn de ProCool-sockets gebouwd volgens strikte specificaties, om te zorgen voor een vlak contact met de PSU-stroomkabels. Dit verlaagt de impedantie, wat hotspots en connectorfouten helpt te voorkomen.

Gemaakt voor de lange duur

ASUS-moederborden zijn uitvoerig getest op compatibiliteit met meer dan 1.000 componenten en apparaten, en elk nieuw model ondergaat minimaal 8.000 uur aan strenge validering - dit biedt gemoedsrust, omdat u weet dat uw ASUS-moederbord geschikt is voor alle omgevingen en applicaties.

5X

Protection III

Hardwarematige waarborgen om zeker te zijn van duurzaamheid op de lange termijn.

520+

DDR4-compatibiliteit

Industrieleidende DDR4-geheugencompatibiliteit voor de beste flexibiliteit en zekerheid.

1000+

compatibele apparaten

Compatibiliteit met een reeks CPU's, geheugenmodules, videokaarten en meer.

8000+

validatie-uren

Uitvoerig testen van de nieuwste componenten, voor verbeterde betrouwbaarheid, compatibiliteit en veiligheid.

Meer info

Prime-serie moederborden worden vervaardigd met marktleidende 5X Protection III. Dit maakt gebruik van de beste componenten, een uitstekend circuitontwerp en veeleisende normen om de kwaliteit en duurzaamheid van het moederbord op lange termijn te waarborgen.

SafeSlot Core

Versterkt PCIe-slot voorkomt beschadiging

SafeSlot Core is het ASUS-exclusieve PCIe-slot. Met een versterkt ontwerp dat aan het moederbord is verankerd via een speciale haak, biedt SafeSlot Core 1,6x sterkere retentie en 1,3x grotere schuifweerstand dan standaard uitbreidingsslots.

ASUS Prime-moederborden hebben versterkte soldeerpunten rond zowel de PCIe- als de DIMM-pinnen.

LANGuard

Opgevoerde doorvoer, 2,5x zo hoge piektolerantie

ASUS LANGuard biedt netwerkbescherming op hardwareniveau. Het maakt gebruik van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige anti-EMI opbouwcondensatoren, om een ​​meer betrouwbare verbinding en betere doorvoer te waarborgen.

Overspanningbescherming

Circuitbeschermend voedingsontwerp van wereldklasse

Een exclusief circuitontwerp met ingebouwde spanningsregelaars om het moederbord te beschermen tegen schade veroorzaakt door onverwacht hoge spanningsniveaus door instabiele of inferieure voedingen.

DIGI+ VRM

Nauwkeurige controle voor stabiele stroom

ASUS-exclusieve DIGI+ VRM zorgt voor slimme stroomvoorziening naar de processor op basis van de real-time vraag. Dit vermindert energieverspilling en verbetert de systeemstabiliteit.

DRAM overstroombeveiliging

Preventie van schade door kortsluiting

On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich uit tot verder dan de I/O-poorten, naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.

RVS I/O achterzijde

3x zo hoge corrosiebestendigheid voor grotere duurzaamheid

Corrosiebestendig RVS I/O-panelen aan de achterzijde, gebonden met chroomoxide, hebben een levensduur die drie keer (3x) zo lang is als bij gewone panelen.

ESD Guards

Bescherming tegen elektrostatische ontlading

ASUS ESD Guards voorkomen schade als gevolg van elektrostatische ontlading, tot +/-10kV voor luchtafvoer en +/6kV voor contactafvoer, geplaatst in een actief beschermend circuitontwerp dat de levensduur van componenten verlengt.

1000+

Compatibele apparaten en componenten

De Prime Z390-serie biedt superieure compatibiliteit met duizenden componenten en onze Qualified Vendor List (QVL) identificeert geheugencompatibiliteit, waardoor u meer keuzemogelijkheden heeft voor zorgeloze PC-ervaring.

8000+

VALIDATIE-UREN

Elk ASUS-moederbord wordt onderworpen aan ruim 8.000 uur aan strenge tests, waaronder inbrand-, milieu-, compatibiliteits-, software- en veiligheidstests om de duurzaamheid ervan te bevestigen. De betrouwbaarheid van ASUS overtreft de industrienormen, om te waarborgen dat elk onderdeel is ontworpen om feilloos te functioneren in elke omgeving.

Temperatuur- en vochtigheidstesten
Waarborgt dat componenten bestand zijn tegen extreme omstandigheden.
Thermische meettesten
Waarborgt dat het systeem koel en stabiel blijft onder de zwaarste belasting.
Plaatsingstesten
Elke poort en connector ondergaat herhaalde installatiecycli.
Verouderingstesten
Verouderingstest tot 48 uur waarborgt betrouwbaarheid.
Stroomverbruiktesten
Gecontroleerd op energie-efficiëntie van wereldklasse.
Temperatuur en gelijkstroommarge testen
Waarborgt dat het moederbord kan omgaan met spanningsfluctuaties veroorzaakt door wisselende temperaturen.
Thermische schok testen
Waarborgt het vermogen om temperatuurveranderingen te overleven tijdens het transport.
Schoktesten indien niet in gebruik
Gebouwd om schokken te weerstaan tijdens het transport.
Inbrandtesten
Elke component wordt gecontroleerd om probleemloze werking te waarborgen.
Installatietesten
Connectorplaatsing wordt extra gecontroleerd om moeiteloze installatie te waarborgen.
Valtesten
Valtesten van verschillende hoogtes waarborgen duurzaamheid.
Zout- en sproeitesten
Getest voor I/O betrouwbaarheid, langere levensduur en roestbestendigheid.
Terug naar Koel en betrouwbaar
Ultrasnelle connectiviteit
Visuele schoonheid

ASUS-verlichtingsregeling

Verfraai uw build

Met 5050 RGB-strips aangesloten op de RGB-header, kunt u uw eigen prachtige meerkleurige verlichtingsdisplays maken met statische, knipperende, vervagende en strobing effecten.


* De RGB-strip header ondersteunt 5050 RGB LED-strips met een maximaal nominaal vermogen van 3A (12V). Voor maximale helderheid mag de striplengte de 3m niet overschrijden.
** RGB LED-strips worden apart verkocht.

Upgrade naar ongeëvenaarde audio

Uitmuntende audio

Gecombineerde on-board functies leveren audio van hoger niveau

Slim ontwerp en hoogwaardige hardware creëren geluidskwaliteit anders dan alles wat je ooit hebt meegemaakt!

Audio-afscherming

Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

Afzonderlijke laag voor linker- en rechtertracks

Zorgt voor minimale overspraak tussen audiopaden.

Hoogwaardige audiocondensators van Japanse makelij

Hoogwaardige onderdelen zorgen voor een meeslepende geluidssignatuur met buitengewone getrouwheid.

Intel Z390chipset De Intel® Z390 is een single-chipset ontwerp dat Socket 1151 ondersteunt voor 9e Gen. En 8e Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt de chipset maximaal zes USB 3.1 Gen 2-poorten, vier USB 3.1 Gen 1-poorten, 32Gbps M.2 en PCIe 3.0 lane-speed ondersteuning, voor het sneller ophalen van gegevens. De Intel Z390 ondersteunt ook geïntegreerde graphics, zodat gebruikers profiteren van het allernieuwste in grafische prestaties.

Gereed voor Socket 1151 voor 9e / 8e Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors Dit moederbord ondersteunt Socket 1151 voor 9e Gen. en 8e Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors, met geïntegreerde graphics, geheugen- en PCI Express-controllers voor ondersteuning van on-board grafische uitvoer met speciale chipsets, dual-channel (4-DIMM's) DDR4-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0 lanes voor geweldige prestaties.

comparison icon
Compare (0)