TUF Z390-PRO GAMING

Intel Z390 ATX gaming-moederbord met OptiMem II, Aura Sync RGB LED-verlichting, DDR4 4266+ MHz ondersteuning, 32Gbps M.2, Intel Optane-geheugen ready en native USB 3.1 Gen 2.
 • TUF Protection: SafeSlot, ESD Guards, DDR4 overspanningsbeveiliging, Digi+ VRM en RVS I/O op achterkant voor betrouwbaarheid op lange termijn
 • Militair niveau TUF-componenten: TUF LANGuard, TUF-spoelen, TUF-condensatoren en TUF MOSFET's voor maximale duurzaamheid
 • OptiMem II: zorgvuldige routing van traces en vias, plus basislaagoptimalisaties om de signaalintegriteit te behouden, voor verbeterd overklokken van geheugen
 • MemOK! II: repareert automatisch opstartfouten die het gevolg zijn van overklokken van het geheugen en instabiliteit
 • Realtek S1200A Codec: beschikt over een ongekende 108dB signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out en een 103dB SRV voor de line-in, voor het leveren van ongerepte geluidskwaliteit
 • GPU-temperatuur sensing & Fan Xpert 4: zorgt ervoor dat elke ventilator de beste balans behaalt tussen koelprestaties en akoestiek
 • Aura Sync RGB: synchroniseer LED-verlichting met een uitgebreid portfolio van compatibele pc-apparatuur
Win11
OP product mainImage

Bewapen de commandoposten

TUF Gaming-moederborden zijn speciaal ontworpen en getest om te overleven en te gedijen in omstandigheden waar andere moederborden moeite mee zouden hebben. Ontworpen met zeer duurzame componenten, zodat deze moederborden feilloze stabiliteit leveren voor gamingsessies die zo lang doorgaan als je maar wilt.

Met een TUF Gaming-moederbord profiteren zelfbouwers ook van de TUF Gaming Alliance — een samenwerking van ASUS met vertrouwde industriepartners, die zorgt voor gemakkelijker bouwen, de beste compatibiliteit en aanvullende esthetiek, van componenten tot behuizing.

TUF Z390 Plus Gaming TUF Z390 Plus Gaming
TUF H370 Plus Gaming TUF H370 Plus Gaming
 • TUF GAMING Armor

 • DisplayPort

 • HDMI-poort

 • USB 3.1 Gen 1-poort

 • USB 3.1 Gen 2-poort

 • Intel® LAN
  Turbo LAN-hulpprogramma

 • Ondersteuning AIO PUMP ventilator

 • 2 x PCIe x16-slots
  ・ Intel® Rapid Storage
  Technologie voor CPU-verbonden Intel PCIe-opslag
  ・ SLI- & CFX-ondersteuning
  ・ ASUS SafeSlot

 • Realtek® S1200A
  Exclusieve DTS Custom voor
  GAMING-headsets
  ・ TUF Gaming Audio Cover
  ・ Audio-afscherming
  ・ Speciale audio PCB-lagen
  ・ Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren

 • DIGI+VRM & EPU

 • ASUS-exclusieve MemOK! II

 • Intel® LGA 1151 socket

 • DDR4 4266 (overklokt) MHz
  ASUS OptiMem II

 • ・ 32Gb/s M.2 x4 PCIe & SATA-modus
  ・ Intel® Optane-geheugen ready

 • Intel® Z390-chipset

 • AURA Sync

 • ・ 32Gb/s M.2 x4 PCIe-modus
  ・ Intel® Optane-geheugen ready

 • 2 x RGB-strip header

Eenvoudige pc-zelfbouw

TUF Gaming-moederborden bieden gemakkelijke en veilige zelfbouw-builds door gebruik te maken van een geweldig ontwerp, innovatieve engineering en sterke partnerschappen met belangrijke componentenfabrikanten. De ongeëvenaarde combinatie van militair niveau TUF-componenten, TUF Protection en de TUF Gaming Alliance zorgt ervoor dat je erop kunt vertrouwen dat je gaming-systeem altijd voor je klaar staat.

 • TUF Gaming Alliance

 • TUF Protection

 • TUF-componenten

 • Gebouwd voor het zware werk

TUF gaming alliance

TUF Gaming Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde PC-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-koelers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF Gaming Alliance steeds sterker worden. Meer info

TUF PROTECTION

SafeSlot

SafeSlot is het opnieuw door ASUS uitgevonden PCIe-slot, ontworpen om superieure retentie en schuifspanningsweerstand te bieden. Vervaardigd in een enkele stap, met behulp van een nieuw invoegmal-proces, integreert SafeSlot verstevigend metaal om een inherent sterkere sleuf te maken, die vervolgens stevig wordt verankerd aan de PCB door middel van extra soldeerpunten.

safeslot

ESD GUARDS

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10kV luchtontlading en +/- 6kV contactontlading - wat de industrienormen van respectievelijk +/- 6kV en +/- 4kKV aanzienlijk overtreft

ESD Guard

Toetsenbord- en muisaansluitingen

Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression (TVS).

USB-aansluitingen

TVS-diode voor oppervlaktemontage en dual-inline pakket.

TUF COMPONENTEN

TUF-SPOELEN

Gecertificeerde TUF-spoelen op militair niveau leveren oersolide voeding aan de CPU en helpen zo de systeemstabiliteit te verbeteren.

TUF-CONDENSATOREN

+20% temperatuurtolerantie en 5x langere levensduur

TUF MOSFET's

Militaire kwaliteit gecertificeerde MOSFET's met lagere Rds (aan)*

*Lagere RDS (aan) resulteert in betere energie-efficiëntie en minder warmteontwikkeling.

TUF LANGUARD

TUF LANGuard is een innovatie op militair niveau die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige oppervlakgemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren - en zo het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

Thermische Pad voor Inductoren & VRM
Gebalanceerde thermische afvoer

Geoptimaliseerd thermisch ontwerp

De VRM en inductorarray van de TUF Z390-PRO GAMING is gekoppeld aan een groot koellichaam met voldoende oppervlakte om de thermiek van Intels nieuwste processors te verwerken.

ProCool-socket

Verbeterde EATX 8-pins SOCKET

・ Robuust en duurzamer
・ Voorkom hotspots en connectoruitval

Vergeleken met traditionele voedingsingangen zijn de ProCool-sockets gebouwd volgens strikte specificaties, om te zorgen voor een vlak contact met de PSU-stroomkabels. Dit verlaagt de impedantie, wat hotspots en connectorfouten helpt te voorkomen.

OptiMem II ONDERSTEUNING

DDR4 OC 4266 MHz+

Om Intels nieuwste processors te voorzien van onbelemmerde toegang tot geheugenbandbreedte, hebben we de trace routing van het moederbord van de grond af aan opnieuw ontworpen. Onze OptiMem II-technologie brengt de signaalpaden van het geheugen over de PCB-lagen zorgvuldig in kaart om vias te verminderen, en het voegt ook afschermingszones toe die de overspraak aanzienlijk verminderen. Om de overklokruimte voor volledig gestapelde geheugenconfiguraties verder te vergroten, biedt een sterk aangepaste T-Topology lay-out bovendien tijd-afgestemde signalering.

ASUS OptiMem II voordeel:

ASUS OptiMem voordelen:

・Verbeterde geheugenstabiliteit en -compatibiliteit

・Maakt lagere geheugenlatenties mogelijk op equivalente spanningen

・Verbeterde geheugenfrequentiemarge

Getest met behulp van Synopsys HSPICE simulatiesoftware

INSTALLATIE EN CONFIGURATIE

TUF Gaming-moederborden zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en configuratie zoals u dat wilt, zelfs voor beginnende zelfbouwers. Met vereenvoudigde CPU- en geheugenoverklokmogelijkheden om de prestaties te optimaliseren en te verbeteren, intelligente koelregelaars voor betere systeemstabiliteit en handige tools voor probleemoplossing om u snel weer in de lucht te krijgen bij problemen, bieden TUF Gaming-moederborden u alles wat u nodig hebt om de gaming-installatie van uw dromen te bouwen, zonder complexiteit toe te voegen.

 • Gemakkelijke probleemoplossing

 • Snelle installatie

 • Slimme koeling

Gemakkelijke probleemoplossing

MEMOK! II

MemOK! II repareert automatisch opstartfouten die het gevolg zijn van overklokken van het geheugen en instabiliteit. Wanneer een DRAM-gerelateerde POST-fout optreedt, past het moederbord de geheugenparameters aan totdat het systeem kan opstarten.

Snelle installatie

Q-INSTALLER, GEEN STUURPROGRAMMASCHIJF NODIG

ASUS Q-Installer software biedt automatisch downloaden en installeren van stuurprogramma's en hulpprogramma's voor uw TUF Gaming-moederbord. Kies alleen de gewenste opties via een gebruiksvriendelijke interface, en Q-Installer doet de rest.

FLEXIBELE KOELINGREGELAARS

GPU-temperatuursensoren

Systeemtemperaturen zijn de sleutel tot een stabiele gaming-machine - vooral GPU-temperaturen. TUF Gaming-moederborden zijn uitgerust met Fan Xpert 4-software, waarmee systeemventilatoren op intelligente wijze kunnen worden aangestuurd op basis van de input van meerdere sensoren, waaronder de temperatuur van ASUS-videokaarten*. Dit zorgt ervoor dat het TUF gaming-systeem perfect gekoeld blijft, ongeacht de speelduur.

* ASUS GeForce 700 en latere kaarten ondersteund.

TUF H370 Plus Gaming

Fan Xpert 4

De TUF Z390-PRO GAMING beschikt over de meest uitgebreide ventilatorregelaars ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4.

 • Meerdere temperatuurbronnen
 • Alles-in-één waterkoeling set
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • Slimme bescherming
 • Met Fan Xpert 4 zijn systeemventilatoren aan te sturen op basis van de input van maximaal drie temperatuurbronnen. FAN Xpert 4 kan bijvoorbeeld worden ingesteld om de behuizingventilatoren te laten draaien als reactie op de GPU-temperatuur. Dus als de spelactie opwarmt, treedt er extra koeling op - net wanneer dat het hardst nodig is. Kies temperatuurbronnen en drempelwaarden, van moederbord en CPU tot GPU, en laat de rest over aan FAN Xpert 4.

 • Maakt volledige controle mogelijk over PWM- of DC-waterpompen, ideaal voor zowel aangepaste als zelfstandige koelopstellingen.

 • Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

 • Een speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatoraansluiting tegen zowel overtemperatuur als overstroom.

GAMING-PRESTATIES
EN ESTHETISCH MAATWERK

De TUF Gaming Z390 biedt een compleet, hoogwaardig spelpakket met een lange lijst van functies om uw ervaring te verbeteren, waaronder ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, meeslepende audio met positionele signalen voor FPS-gaming en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten accessoires om u de perfecte speelsfeer te helpen creëren.

 • Efficiënte LAN-ondersteuning

 • Gaming-audio

 • RGB-verlichting

 • Intel Optane-geheugen

Intel Ethernet

Meer doorvoer, minder CPU-gebruik

De TUF Z390-PRO GAMING is voorzien van het allernieuwste Intel Ethernet. Intels LAN biedt twee grote voordelen: het vermindert de CPU overhead en biedt uitzonderlijk hoge TCP- en UDP-doorvoer, voor snellere, meer vloeiende gegevensoverdracht.

Turbo LAN

Netwerkoptimalisatiesoftware voor aanpasbare pakket prioritering

Turbo LAN met cFossSpeed traffic-shaping technologie voegt nog meer ondersteuning toe om lag te verminderen, plus een intuïtieve gebruikersinterface. Dit vermindert lag met tot wel 1,45x — zonder deskundige kennis. Het bevat zelfs een Game-modus om spelgerelateerde datatransmissies prioriteit te geven en netwerkactiviteit tijdens elke spelsessie vloeiender te maken!

 • 1
 • 2
 • 3
 • Real-time snelheidsbewaking

 • Groepeer een eigen lijst met favorieten

 • Prioriteit instellen om toepassingen te versnellen

Gaming-audio

REALTEK S1200A CODEC VOOR ONGEREPTE, KRACHTIGE AUDIO

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • TUF Gaming audio cover

  Effectieve afscherming behoudt de integriteit van audiosignalen, om de beste kwaliteit te waarborgen.

 • Audioplezier

  Hoogwaardige audiocondensatoren van Japanse makelij bieden warm, natuurlijk en meeslepend geluid.

 • Exclusieve S1200A codec

  Levert een uitgebreide soundstage en toonaangevende dynamiek.

 • Audio-afscherming

  Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

signaal-ruisverhouding

SPEC-vergelijking

ASUS TUF GAMING Z390-moederborden maken gebruik van een unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek - de Realtek S1200A. Het beschikt ook over een ongekende 108dB signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out en een 103dB SRV voor de line-in, voor het leveren van ongerepte geluidskwaliteit.

DTS CUSTOM VOOR GAMING-HEADSETS

Schaaf aan je strijdvaardigheid via exclusieve DTS Custom on-board audio. Door gebruik te maken van geavanceerde emulatietechnieken om positionele signalen te creëren via stereo hoofdtelefoons tilt DTS Custom on-board audio naar een hoger plan. Drie voorinstellingen ― Aerial, Soundscape en Tactical ― voor verschillende genres leveren een duidelijk voordeel op in elk spel.

AERIAL-MODUS

Ervaar audio alsof je boven de spelwereld zweeft, waarbij het geluid van voren komt — perfect voor MOBA, RTA, strategie en sporttitels!

SOUNDSCAPE-MODUS

De ideale audio-omhulling voor MMO, RPG, actie en horrorspellen — je oren plaatsen je midden in de actie!

Tactical-modus

Ssst... — is dat een vijand daar om de hoek? DTS Custom benadrukt details tijdens het rondsluipen in het spel, zodat elke voetstap wordt gedetecteerd en gelokaliseerd!

OUTSHINE THE COMPETITION

Aura Sync

Een goed afgestemd systeem verdient een bijpassende esthetiek. ASUS Aura biedt een volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als de strips die worden aangesloten op de on-board RGB-headers. En alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte hardware.

Meer info over ASUS Aura Sync.
 • Statisch Statisch
 • Ademend Ademend
 • Strobe Strobe
 • Regenboog Regenboog
 • Kleurencyclus Kleurencyclus
 • Komeet Komeet
 • Flash & Dash Flash & Dash
 • Golf Golf
 • Gloeiende jojo Gloeiende jojo
 • Sterrennacht Sterrennacht
 • Muziekeffect Muziekeffect
 • CPU-temperatuur Slim

Intel Optane-geheugen ready

Intel® Optane™ is een revolutionaire, niet-vluchtige geheugentechnologie, ondersteund door TUF Gaming-moederborden. Intel Optane-geheugenmodules versnellen aangesloten opslag om opstart- en laadtijden te verminderen, zodat alles sneller en meer responsief aanvoelt.

Intel CPU en chipset kenmerken

Intel chipset H370 inside

INTEL Z390-CHIPSET

De Intel® Z390 is een single-chipset ontwerp met ondersteuning van Socket 1151 voor 9e Gen. en 8e Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt de chipset maximaal zes USB 3.1 Gen 2-poorten, vier USB 3.1 Gen 1-poorten, 32Gbps M.2 en PCIe 3.0 lane-speed ondersteuning, voor het sneller ophalen van gegevens. De Intel Z390 ondersteunt ook geïntegreerde graphics, zodat gebruikers profiteren van het allernieuwste in grafische prestaties.

ondersteunt intel core inside

KLAAR VOOR SOCKET 1151 VOOR 9E / 8E GEN. INTEL® CORE™, PENTIUM® GOLD EN CELERON® PROCESSORS

Dit moederbord ondersteunt Socket 1151 voor 9e Gen. en 8e Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors, met geïntegreerde graphics, geheugen en PCI Express-controllers voor ondersteuning van on-board grafische uitvoer met eigen chipsets, dual-channel (4-DIMM’s) DDR4-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0-lanes, voor geweldige prestaties.

comparison icon
Compare (0)