P5B-E

  P5B-E

  Adjust speed as you wish!

  - Intel LGA775 Platform
  - Intel® Quad-core CPU Gereed
  - Intel® Core™ 2 Extreme / Core™2 Duo Gereed
  - Intel® Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Gereed
  - Intel® P965 / ICH8R
  - Dual-channel DDR2 800/667/533
  - ESATA- en IEEE 1394-ondersteuning
  Extreme Prestaties! Minimaal Geluid! Maximale Energiebesparing!

  Het P5B-E moederbord ondersteunt de meest krachtige en energiezuinige Intel® Core™2-processoren. Uitgerust met de Intel® P965-chipset en ondersteuning van DDR2 800MHz dual-channel geheugenarchitectuur. Via exclusieve innovatieve hulpmiddelen – AI NOS™, AI Gear en AI Nap – kunnen gebruikers de verwerkingssnelheid aanpassen op basis van hun specifieke behoeften. De P5B-E is een cool en stabiel platform dat extreme prestaties levert, minimaal geluid en maximale energiebesparing!

  AI Lifestylestyle Serie
  De AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden betere systeemprestaties zodat u kunt genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De baanbrekende audiomogelijkheden verbeteren de kwaliteit van het geluidsignaal op dramatische wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Om een stille omgeving te creëren zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd ter verlaging van geluidsniveau en temperatuur. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

  CPU, Chipset en Graphics kenmerken

  LGA775 Intel® Quad-core Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Quad-core processoren in LGA775-uitvoering.
  Uitstekend voor multi-tasking, multimedia en spelliefhebbers dankzij 1066/800 MHz FSB.
  Intel® Quad-core is een van de krachtigste CPU's ter wereld.


  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuur technologie en 1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld.

  Intel® P965 Chipset
  De Intel® P965 Express-chipset is de nieuwste chipset ontwikkeld voor ondersteuning van maximaal 8GB dual-channel DDR2 800/667/533 architectuur, 1066/800 FSB (Front Side Bus), PCI Express x16 graphics en multi-core CPU. Het bevat in het bijzonder Intel® Fast Memory Access Technologie die het gebruik van beschikbare geheugenbandbreedte op aanzienlijke wijze optimaliseert en de latentie van de geheugentoegang reduceert.

  Geheugen kenmerken

  Dual-Channel DDR2 800

  DDR2 is de volgende-generatie geheugentechnologie die het huidige DDR gaat vervangen. Met een topsnelheid van 800MHz, biedt DDR2-geheugen fantastische prestaties voor 3D-graphics en andere geheugenintensieve applicaties.

  ASUS Quiet Thermal Solution

  AI Gear

  Optimaliseer prestaties en stilte naar eigen behoefte!
  Om een balans te vinden tussen zowel systeemprestaties als stilte, laat AI Gear gebruikers kiezen uit profielen voor het instellen van CPU-frequentie en vCore-voltage, zo systeemgeluid en stroomverbruik minimaliserend. Gebruikers kunnen de modus in real-time wijzigen vanuit het besturingssysteem op basis van hun behoeften.

  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik indien tijdelijk afwezig!
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Bestanden worden terwijl u slaapt gedownload en applicaties gedraaid in de stilste toestand. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting
  ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.


  ASUS EZ DIY

  Q-Connector
  Maak sneller en nauwkeuriger verbinding!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels van het frontpaneel van de behuizing in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren

  Het moederbord is uitgerust met het ASUS O.C. Profile dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.

  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip.

  EZ Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf een USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  ASUS Overklok Tools

  AI NOS™

  Verbeter prestaties wanneer u dit het meest nodig hebt!

  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.

  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid.

  Precision Tweaker
  Bereik maximale systeemprestaties!

  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.

  vDIMM – Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. De P5B-E geeft u 2-staps voltagecontrole naar de DIMM.

  vCore – Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,00625 volts tegelijk!

  SFS (Stepless Frequency Selection) zorgt voor:

  - FSB-tuning van 100MHz tot 400MHz in stappen van 1MHz

  - Geheugen-tuning van 533MHz tot 1066MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 150MHz in stappen van 1MHz

  C.P.R. (CPU Parameter Recall)
  Bescherm uw BIOS-gegevens tijdens overklokken
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen..

  ASUS Crystal Sound

  Noise Filter

  Eliminate background noise while recording
  This feature detects repetitive and stationary noises like computer fans, air conditioners, and other background noises then eliminates it in the incoming audio stream while recording.
  Overige Innovatieve Functies

  MyLogo2
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  Deze optie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.

  Interface kenmerken

  SATA on the Go
  De P5B-E ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De Intel P965-chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met high-performance RAID-functies in RAID 0, 1, 5 en 10. De JMicron-controller biedt nog eens twee Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten..

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC! De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Alles vindt plaats op één computer.

  S/PDIF-out on Back I/O Port
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via een coax en optische S/PDIF-out aansluiting (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.

  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit komt overeen met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.