P5E3 PRO

  P5E3 PRO

  Catalyst for Gaming, Ultimate Fun!

  • Intel® X48 / ICH9R chipset
  • Dual-channel DDR3 1600/1333/1066/800 MHz
  • ASUS EPU
  • ASUS Extreme Phase
  • Turbo Key
   Product Image
   CPU, Chipset and Graphics features
   LGA775 Intel® Core™2 Processor Ready
   Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in de LGA775-behuizing. Het ondersteunt ook de volgende generatie Intel® 45nm Multi-Core CPU. Met de nieuwe Intel® Core™ microarchitectuur technologie en 1600/1333/1066/800 MHz FSB, is de Intel® Core™2-processor een van de krachtigste en energievriendelijke cpu's ter wereld.

   Intel® X48 Chipset
   De Intel® X48 Express-chipset is de nieuwste chipset die is ontworpen ter ondersteuning van de dual-channel DDR3 1333/1066/800-architectuur, 1333 / 1066 / 800 FSB (Front Side Bus), Dual PCI Express 2.0 x 16 grafische weergave en multi-core CPU's. Met de speciale meegeleverde Intel® Fast Memory Access-technologie wordt de beschikbare geheugenbandbreedte geoptimaliseerd en de latentietijd voor de geheugentoegang verminderd, waardoor het geheugen sneller werkt.

   Ondersteuning voor PCIe 2.0
   Dubbele snelheid, dubbele bandbreedte
   Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0 appaatuur voor dubbele snelheden en bandbreedte waardoor de systeemprestaties sterk verbeteren.


   ATI CrossFireX Technology
   CrossFireX van ATI verbetert de beeldkwaliteit in combinatie met de rendersnelheid, waardoor het niet langer nodig is om de schermresolutie te beperken ter verkrijging van de gewenste hoge beeldkwaliteit. CrossFire schittert door de hogere anti-aliasing, anisotropisch filteren, shading, en tekstuurinstellingen die u nodig hebt. Pas de scherminstellingen aan, experimenteer met de geavanceerde 3D-instellingen, en bekijk het effect met een in real-time 3D-gerenderde voorbeeldweergave binnen ATI´s Catalyst™ Control Center om uw CrossFire-systeem te beheren.

   Geheugenopties
   Dual-Channel DDR3 1600
   Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen dat gegevensoverdrachtsnelheden ondersteunt van 1600/1333/1066/800 MHz om te voldoen aan de hogere eisen die het nieuwste besturingssysteem, 3D graphics, multimedia, en Internet toepassingen aan de bandbreedte stellen. De dubbelkanaals DDR3-architectuur verdubbelt de bandbreedte van het geheugen om de systeemprestaties te verbeteren, waarbij vernauwingen worden geëlimineerd met piekbandbreedten tot 21 GB/s. Daarnaast is de voedingsspanning voor het geheugen beperkt van 1,8 V voor DDR2 tot slechts 1,5 V voor DDR3. Deze spanningsbeperking vermindert het opgenomen vermogen en de afgegeven warmte van DDR3 waardoor het een ideale geheugenoplossing is.
   ASUS oplossing voor energiebesparing

   ASUS EPU
   Maakt 's werelds energievriendelijkste moederbord mogelijk
   De ASUS EPU gebruikt een innovatieve technologie om de voeding van de cpu digitaal te controleren en afstemmen met verbeterde VR-reacties bij zware of lichte belastingen.
   Het levert automatisch vermogen voor betere prestaties of verbetert de efficiëntie met 7 % als op de pc toepassingen met een lage intensiteit draaien. Dit helpt bij het bereiken van de best mogelijke energie-efficiëntie en energiebesparingen tot 58,6 % om het milieu te helpen sparen.


   ASUS 3e generatie 8-fase voedingsontwerp
   Langere levensduur en efficiënter.
   Nu vermogensefficiëntie zo belangrijk is voor de werktemperatuur, is het 3e generatie 8-fase VRM-ontwerp van ASUS industrieleider met een vermogensefficiëntie van 95 %. Kwalitatief hoogstaande onderdelen zoals low RDS (on) MOSFETs voor minimale schakelverliezen en lagere temperaturen, ijzerkern chokes met een lager hysteresisverlies en in Japan gemaakte kwaliteitscondensatoren van geleidende polymeren, zorgen samen voor een langere levensduur van de componenten en minder energieverlies – wat een hogere energie-efficiëntie oplevert.


   ASUS Quiet Thermal Solution
   Warmtepijp
   Verlaagt de temperaturen met 10°C
   Het Pure Copper Heat Pipe-ontwerp stuurt de warmte die de chipsets veroorzaken naar de koeling bij de aansluitingen op de achterkant, waar deze kan verdwijnen door bestaande luchtstromen van de cpu of door een meegeleverde optionele ventilator.
   Deze innovatieve en baanbrekende ventilatorloze warmtepijl verlaagt de temperatuur met maximaal 10°C zonder dat dit problemen oplevert voor de levensduur zoals deze optreden bij een normale chipset-ventilator. Verder kan de gebruiker hierdoor zijstroomventilatoren of een passieve koeling installeren. Dit ontwerp van de warmtepijp is op dit moment de meest betrouwbare thermische oplossing zonder ventilator.


   ASUS Q-Fan
   Past zowel de ventilator van de cpu als van het chassis op de systeembelasting aan
   De ASUS Q-Fan-technologie past de snelheid van de cpu-ventilator op een intelligente manier aan de systeembelasting aan om voor een stille, koele en efficiënte werking te zorgen.


   ASUS EZ DIY
   AI Direct Link
   Bliksemsnelle gegevensoverdracht tussen uw pc en laptop
   AI Direct Link brengt eenvoudig en efficiënt grote hoeveelheden gegevens over via de netwerkkabel, wat een totale tijdsbesparing van 70 % kan opleveren.
   Met AI Direct Link wordt het eenvoudig om een back-up te maken of bestanden zoals films of ander mediamateriaal te delen.

   CrashFree BIOS 3
   Eenvoudig terugzetten van beschadigde BIOS-gegevens van een USB-flashstation
   De ASUS CrashFree BIOS 3 stelt de gebruiker in staat om beschadigde BIOS-gegevens te herstellen vanaf een USB-flashstation dat het BIOS-bestand bevat.
   Dit hulpprogramma bespaart de gebruiker de last en de kosten van de aankoop van een vervangende BIOS-chip.


   EZ Flash 2
   Het BIOS eenvoudig updaten vanaf een USB-flashstation voordat het besturingssysteem start
   EZ Flash 2 is een gebruikersvriendelijk hulpprogramma voor het opwaarderen van het BIOS.
   Start het programma en werk het BIOS bij vanaf een USB-flashstation voordat het besturingssysteem start. U kunt het BIOS met een paar klikken opwaarderen zonder een extra diskette te moeten maken of een op het besturingssysteem gebaseerd programma te moeten gebruiken.

   O.C. Profile
   Eenvoudig meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
   Favoriete overklok-instellingen delen en verspreiden

   Het moederbord is voorzien van het ASUS O.C. Profile waarmee gebruikers eenvoudig meerdere BIOS-instellingen kunnen opslaan of laden.
   De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand wat de gebruiker de vrijheid biedt om zijn favoriete overklokinstellingen te delen en verspreiden.

   Turbo Key
   Touch n Boost!
   Turbo Key van ASUS stelt de gebruiker in staat om van de aan/uit-knop van de pc een overclocking-knop te maken. Na de eenvoudige installatie kan Turbo Key de prestaties verbeteren zonder de lopende werkzaamheden of spelen te onderbreken – met slechts één druk op de knop!

   ASUS overklok-tools
   Precision Tweaker 2
   Superfijne aanpassingen voor een brandnieuw overklokrecord!
   De gebruiker kan de NB-spanning, FSB-afsluitspanning, CPU PLL-spanning en de DRAM-spanning instellen in stappen van 0,02 V om de spanningen zo nauwkeurig mogelijk af te stemmen voor de best aangepaste overklokconfiguratie.
   C.P.R.(CPU Parameter Recall)
   Bescherm de BIOS-gegevens bij het overklokken.
   Als het systeem hangt door een overklokfout, hoeft u niet de behuizing te openen om de CMOS-gegevens te wissen. U hoeft alleen maar te herstarten. Het BIOS toont de vorige instellingen en u kunt daarna weer aan de slag met de CPU-instellingen.

   Andere innovatieve opties
   ASUS Express Gate
   5 seconden vanaf starten tot online met de nieuwe Express Gate
   Omdat het slechts 5 seconden duurt vanaf het starten tot u online bent, is de Express Gate de toegangspoort naar direct plezier!
   Het is een uniek in het moederbord ingebouwd besturingssysteem. U kunt de bekendste Instant Messengers (IM) gebruiken zoals MSN, Skype, Google talk, QQ, enYahoo! Messenger om in contact te blijven met uw vrienden of om snel even het weer en uw e-mail te controleren voordat u van huis vertrekt. En dankzij de gebruikersvriendelijke fotomanager kunt u uw foto's bekijken zonder ooit Windows te moeten starten.

   * De feitelijke opstarttijd is afhankelijk van hardware-configuraties en productmodellen.

   BIOS in meer talen
   Stel uw systeem eenvoudiger en sneller in
   In het meertalige BIOS kunt u uw voorkeurstaal kieze in een reeks beschikbare opties.
   Het gelokaliseerde BIOS-instelmenu maakt dat u het systeem sneller en gemakkelijker kunt instellen.


   MyLogo 2
   Personaliseer uw systeem met een aanpasbaar opstartlogo
   U kunt uw favoriete foto omzetten naar een opstartlogo met 256 kleuren voor een kleuriger en levendig beeld op het scherm.


   S/PDIF-out on Back I/O Port
   Dit moederbord zorgt voor een handige aansluitmogelijkheid met externe thuistheatersystemen via coaxiale en optische S/PDIF-uit (SONY-PHILIPS Digital Interface) aansluitingen. Hiermee kunt u digitale audio overbrengen zonder conversie naar analoog zodat u de beste signaalkwaliteit behoudt.

   High Definition Audio
   Geniet van een high-end geluidssysteem op uw pc!
   De ingebouwde 8-kanaals HD audio (High Definition Audio, vroegere codenaam Azalia) CODEC zorgt voor 192 KHz/24-bit audio-uitvoer van hoge kwaliteit, aansluitgevoeligheid, retasking-functies en multi-streaming technologie die tegelijkertijd verschillende audio-stromen naar verschillende bestemmingen kan sturen. U kunt nu via de hoofdtelefoon met anderen spreken terwijl u meerkanaals netwerkspelen speelt. Dit alles op één enkele computer.

   GreenASUS
   Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.