P5E3 Premium/WiFi-AP @n

  P5E3 Premium/WiFi-AP @n

  Milieuvriendelijk en Krachtig Computergebruik!

  - Intel® X48-chipset
  - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Quad / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processoren
  - ASUS EPU (Energy Processing Unit)
  - ASUS Express Gate
  - ASUS WiFi-AP @n
  - ASUS 3e Generatie 8-fasen Voedingsontwerp

  Product Image
  Milieuvriendelijk en Krachtig Computergebruik!


  De P5E3 Premium/WiFi-AP@n is een Intel® X48 chipset-gebaseerd moederbord dat krachtige prestaties combineert met hoge energie-efficiëntie; ondersteunt tevens DDR3 2000MHz dual-channel geheugenarchitectuur en Dual PCI Express 2.0 x16-lanes voor extreme grafische prestaties. Is tevens uitgerust met ‘s werelds eerste ASUS EPU (Energy Processing Unit) voor het digital monitoren en afstemmen van de CPU-voeding met verbeterde VRM efficiency bij zware of lichte belasting – de best mogelijke energie-efficiëntie en –besparingen behalend die helpen het milieu te sparen. De P5E3 Premium/WiFi-AP@n ondersteunt tevens 802.11n WiFi specificaties on-board voor snellere gegevensoverdracht, en ASUS Express Gate – een optionele Linux besturingssysteem boot-up voor onmiddellijke toegang tot het Internet in 5 seconden.

  AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden u betere systeemprestaties om te genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De baanbrekende audiomogelijkheden verbeteren de kwaliteit van het spraaksignaal op dramatische wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Om een stille omgeving te creëren, zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd ter verlaging van geluidsniveau en temperatuur. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.


  CPU, Chipset en Grafische Kenmerken
  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU’s. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1600/1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld.
  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.

  AMD CrossFire Technologie
  AMD’s CrossFire verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire schiet in de roos via de hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen AMD’s Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.

  Geheugen Kenmerken
  Dual-Channel DDR3 2000 (overklok) / 1800 (overklok) / 1600
  Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen, dat vanwege de gegevensoverdrachtsnelheden van 2000 (overklok)/1800 (overklok)/1600/1333/1066/800MHz geschikt is om te voldoen aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van het nieuwste besturingssysteem, 3D graphics, multimedia en Internetapplicaties. De dual-channel DDR3-architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties en rekent dankzij piek bandbreedtes tot 28,8 GB/s af met knelpunten. Bovendien is het voedingsvoltage voor het geheugen verlaagd van 1,8 V voor DDR2 tot slechts 1,5 V voor DDR3. Deze voltagereductie beperkt het stroomverbruik en de warmtegeneratie van DDR3, wat het een ideale geheugenoplossing maakt.

  ASUS Quiet Thermal Solution

  ASUS EPU
  Maakt Meest Energie-efficiënte Moederbord ter Wereld Mogelijk
  De ASUS EPU maakt gebruik van innovatieve technologie voor het digitaal monitoren en afstemmen van de CPU-voeding met verbeterde VR response bij zware of lichte belasting. Het biedt automatisch voeding voor hogere prestaties of verbetert de efficiency met 50% wanneer de PC applicaties op lage intensiteit draait. Samenwerkend met AI Gear 3 helpt dit u de best mogelijke voedingsefficiency te behalen, alsmede energiebesparingen tot 80,23% voor het helpen redden van het milieu.

  ASUS Express Gate
  Surf op het Internet met 5-seconden opstarttijd zonder Windows te starten
  Met een snelle opstartsnelheid van slechts 5 seconden, biedt de ASUS Express Gate een optionele Linux-besturingssysteem boot-up die u laat profiteren van onmiddellijke toegang tot vaak gebruikte functies zoals toegang tot het Internet, VoIP en Web e-mail, zonder het besturingssysteem te starten
  .
  ASUS WiFi-AP @n
  6 Keer Sneller dan 802.11g WiFi Technologie
  Met specs zoals 300Mbps overdrachtsnelheid ondersteunt 802.11n de nieuwste WiFi-specificaties voor betere signaaldekking, krachtigere signalen en sneller verzenden van gegevens in vergelijking tot voorgaande 802.11b/g standaarden. Met twee antennes heeft u niet meer, zoals voorheen, te maken met signaalverlies. Tevens profiteert u van de keus om het apparaat in te stellen in AP-Modus of Client Modus.


  ASUS 3e Generatie 8-Fasen Voedingsontwerp
  Langere Levensduur & Hogere Efficiency!
  Voedingsefficiency is erg belangrijk voor bedrijfstemperaturen, en ASUS´ 3e generatie 8-fasen VRM-ontwerp is met z’n 95% voedingsefficiency marktleider. Hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET’s voor minimaal schakelverlies & lagere temperaturen, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garanderen samen langere levensduur van componenten en lager stroomverlies – aldus meer energie efficiency creërend.


  Tot 20°C (36°F) Koeler - Stack Cool 2
  Effectieve Ventilatorloze Warmteafvoer op 0dB
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer – temperaturen verlagen met maximaal 20°C.


  Puur Koperen Heat Pipe
  Verlaagt Temperaturen met max. 10°C
  Het Puur Koperen Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde - waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstromen van de CPU of een meegeleverde optionele ventilator. Dit innovatieve en baanbrekende ventilatorloze heat pipe-ontwerp verlaagt de temperaturen op effectieve wijze met max. 10°C, zonder de gebruiksduurproblemen van een normale chipset ventilator. Bovendien biedt het gebruikers opties om side-flow ventilatoren of een passieve koeling te installeren. Dit Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.


  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting. ASUS Q-Fan2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.
  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid!
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

  Gebruikt Uitsluitend 100% Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren!
  Dit moederbord gebruikt uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.


  ASUS EZ DIY
  Q-Shield
  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  AI Direct Link

  Razendsnelle Datalink tussen uw PC & Laptop

  AI Direct Link kan eenvoudig en efficiënt grote hoeveelheden data overdragen via de netwerkkabel – wat tot 70% van de totale benodigde tijd bespaart. AI Direct Link maakt een back-up of het delen van grote databestanden zoals films of andere media content eenvoudig.

  AI Slot Detector
  Assisteert bij Juiste Installatie van PCIe/PCI-apparaten
  Wanneer PCIe/PCI-apparaten worden geïnstalleerd, kunnen gebruikers eenvoudigweg de voedingskabel inpluggen en zien of deze apparaten met succes zijn geïnstalleerd. Zonder zelfs de PC aan te zetten of het besturingssysteem te starten, bieden ASUS´ innovatieve on-board LED’s een efficiënte manier om de juiste wijze te identificeren voor de PC set-up.


  Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat.


  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip


  EZ-Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.  ASUS overklok tools
  Precision Tweaker 2
  Superkleine Aanpassingen Om Gloednieuw Overklokrecord te Helpen Creëren!
  Stelt de gebruiker in staat het NB Voltage, FSB termination Voltage, CPU PLL Voltage en het DRAM Voltage aan te passen in stappen van 0,02v, voor finetuning van voltages en het bereiken van de meest nauwkeurige instellingen voor de ultieme maatwerk overklokconfiguratie.


  ASUS Crystal Sound
  AI Audio 2

  Unieke Thuisbios Technologie On-board

  AI Audio 2 creëert een virtueel centerkanaal dat het overall geluidveld uitbreidt zonder een ‘hekwerk’ effect te introduceren. Behoud van dialogen of solo’s met het downmixen van multichannels laat u levensechte hoge-kwaliteit audio ervaren
  .
  Noise Filter
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen
  .

  Overige Innovatieve Kenmerken

  MyLogo3
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo. U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en levendigere afbeelding op uw scherm.

  Interface Kenmerken
  SATA on the Go
  Dit moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De Intel ICH9R-chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met hoogwaardige RAID-functies in RAID 0, 1 10 en 5. De JMicron-controller biedt nog eens twee Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.

  Dual Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dubbele Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten

  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC!
  De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer


  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit


  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.