P5E Deluxe

  P5E Deluxe

  Milieuvriendelijk en Krachtig Computergebruik!

  - Intel® X48-chipset
  - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Quad / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processoren
  - EPU: Maakt meest Energie-efficiënte Moederbord ter wereld mogelijk
  - SupremeFX II: Luister met Absolute HD
  - Intel X48-chipset: Ondersteunt officieel FSB 1600Mhz

   Product Image
   Milieuvriendelijk en Krachtig Computergebruik!

   De ASUS P5E DELUXE combineert krachtige prestaties met hoge energie-efficiëntie. Dit Intel® X48 chipset moederbord ondersteunt DDR2 1200MHz dual-channel geheugenarchitectuur; en Dual PCI Express 2.0 x16-lanes voor verdubbelde grafische snelheid en bandbreedte. Via de embedded ASUS EPU (Energy Processing Unit) wordt de voeding digitaal gecontroleerd en afgestemd met verbeterde VR response bij zware of lichte belasting. Samenwerkend met AI Gear 3++ biedt dit automatisch vermogen voor hogere prestaties of bespaart het energie bij het draaien van laag-intensieve applicaties - de best mogelijke energie-efficiëntie en –besparingen behalend die helpen het milieu te sparen.


   AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden u betere systeemprestaties om te genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De baanbrekende audiomogelijkheden verbeteren de kwaliteit van het spraaksignaal op dramatische wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Om een stille omgeving te creëren, zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd ter verlaging van geluidsniveau en temperatuur. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.


   Kenmerken CPU, Chipset en Graphics
   LGA775 Intel® Core™2 Processor Ready
   Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2-processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intel® volgende-generatie 45nm Multi-Core CPU’s. Dankzij nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1600/1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU’s ter wereld.
   Intel® X48 Chipset

   De Intel® X48 Express Chipset is de nieuwste chipset, ontworpen voor ondersteuning van 8GB dual-channel DDR2 1200* / 1066 / 800 / 667 architectuur, 1600 / 1333 / 1066 / 800 FSB (Front Side Bus), Dual PCI Express 2.0 x16 graphics en multi-core CPU's. Via de speciaal toegevoegde Intel® Fast Memory Access technologie, wordt het gebruik van de beschikbare geheugenbandbreedte geoptimaliseerd en de latentie van de geheugentoegang gereduceerd – wat hogere geheugensnelheden mogelijk maakt.   PCIe 2.0
   Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
   Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.


   AMD CrossFire Technology
   AMD’s CrossFire verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire schiet in de roos via de hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen AMD’s Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.
   Geheugen Kenmerken
   Dual-Channel DDR2 1066
   Om topprestaties te realiseren, hebben ASUS-technici met succes het ware potentieel van DDR2-geheugen ontsloten. In DDR2 1066-modus biedt ASUS´ exclusieve technologie de keus van FS 1600 - en levert zo fantastische prestaties voor 3D graphics en andere geheugenintensieve applicaties.
   ASUS Stroombesparing Oplossing
   ASUS EPU

   Maakt Meest Energie-efficiënte Moederbord ter Wereld Mogelijk
   De ASUS EPU maakt gebruik van innovatieve technologie voor het digitaal monitoren en afstemmen van de CPU-voeding met verbeterde VR response bij zware of lichte belasting.

   Samenwerkend met AI Gear 3+ levert dit automatisch voeding voor hogere prestaties of verbetert het de efficiency met 50% wanneer de PC laag-intensieve applicaties draait – wat u helpt de best mogelijke voedingsefficiency te behalen, alsmede energiebesparingen tot 80,23% voor het helpen redden van het milieu.   ASUS 3e Generatie 8-Fasen Voedingsontwerp
   Langere Levensduur & Hogere Efficiency!
   Voedingsefficiency is erg belangrijk voor bedrijfstemperaturen, en ASUS´ 3e generatie 8-fasen VRM-ontwerp is met z’n 95% voedingsefficiency marktleider. Hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET’s voor minimaal schakelverlies & lagere temperaturen, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garanderen samen langere levensduur van componenten en lager stroomverlies – aldus meer energie efficiency creërend.

   AI Nap
   Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid!
   Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.

   ASUS Stille Thermische Oplossing
   Tot 20°C(36°F) Koeler - Stack Cool 2
   Effectieve Ventilatorloze Warmteafvoer op 0dB
   Stack Cool 2 is een ventilatorloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) voor effectieve warmteafvoer – temperaturen verlagend met maximaal
   20°C.

   Ventilatorloos Ontwerp - Heat Pipe
   Het Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde, waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstroom van de CPU-ventilator of de meegeleverde optionele ventilator. Doelstelling van het innovatieve heat pipe-ontwerp op dit moederbord is dat het baanbrekende ventilatorloze ontwerp geen last heeft van levensduurproblemen, zoals een chipset-ventilator wel heeft. Bovendien biedt het gebruikers opties om een side-flow ventilator of een passieve koeling te installeren. Het Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.

   Q-Fan 2
   Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting. ASUS Q-Fan2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.
   ASUS EZ DIY
   Q-Shield
   Eenvoudige en Comfortabele Installaties
   Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI)


   Q-Connector
   Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
   De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat
   .

   CrashFree BIOS 3
   Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
   ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip
   .

   EZ-Flash 2
   Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
   EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.


   O.C. Profile
   Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
   Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
   Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.   ASUS overklok tools
   2-Phase DDR2
   Prestaties met Betrouwbaarheid
   Dankzij de embedded 2-fasen DDR2 laat dit moederbord gebruikers hogere geheugenfrequenties bereiken en van betere prestaties profiteren. Vergeleken met één-fase oplossingen garandeert dit moederbord langere levensduur van voedingscomponenten en hogere overklokmogelijkheden, dankzij koelere temperaturen en betere efficiency.

   Precision Tweaker 2
   Superkleine Aanpassingen Om Gloednieuw Overklokrecord te Helpen Creëren!
   Stelt de gebruiker in staat het NB Voltage, FSB termination Voltage, CPU PLL Voltage en het DRAM Voltage aan te passen in stappen van 0,02v, voor finetuning van voltages en het bereiken van de meest nauwkeurige instellingen voor de ultieme maatwerk overklokconfiguratie
   .

   C.P.R.(CPU Parameter Recall)
   Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.
   ASUS Crystal Sound
   SupremeFX II
   Luister met Absolute HD
   SupremeFX II levert gamers van de ROG een uitstekende High-Definition audio-ervaring. De SupremeFX II is voorzien van unieke audio-innovaties zodat gamers tijdens het spelen vijanden kunnen horen aankomen in 3D-omgevingen. SupremeFX II biedt gamers tevens een speciaal hulpmiddel om menselijke stemmen in spellen te benadrukken, en helpt zo dialogen duidelijker en beter verstaanbaar te maken

   AI Audio 2

   Unieke Thuisbios Technologie On-board

   AI Audio 2 creëert een virtueel centerkanaal dat het overall geluidveld uitbreidt zonder een ‘hekwerk’ effect te introduceren. Behoud van dialogen of solo’s met het downmixen van multichannels laat u levensechte hoge-kwaliteit audio ervaren
   .
   Noise Filter
   Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
   Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen
   .
   Overige Innovatieve Functies
   Meertalige BIOS
   Helpt u het systeem eenvoudiger en sneller te configureren
   Het meertalige BIOS laat u een taal naar keuze selecteren uit de beschikbare opties. Het gelokaliseerde BIOS setup-menu helpt u uw systeem sneller en eenvoudiger te configureren.

   MyLogo3
   Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo. U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en levendigere afbeelding op uw scherm.

   Interface Kenmerken

   IEEE 1394a interface
   De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.


   High Definition Audio
   Geniet van een hoogwaardig geluidssysteem op uw PC!
   De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer.   S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
   Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.


   RoHS

   GreenASUS
   Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd