P5K3 Premium/WiFi-AP

  P5K3 Premium/WiFi-AP

  Superkrachtige Prestaties met Buitengewone Overklokmogelijkheden

  - Ondersteuning Intel® volgende-generatie 45nm Multi-core CPU
  - Intel LGA775 Platform
  - Intel® P35 chipset
  - Intel® Core™2 Quad / Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processoren
  - On-board geheugen, 2GB, DDR3 1333MHz
  - On-board geheugen functie Gegarandeerd te overklokken boven DDR3 1500
  - Puur Koperen Heat-pipe
  - 6 x SATA/2 x SATA on the Go/ 1394a
  - Dubbele Gigabit LAN

  Product Image
  Superkrachtige Prestaties met Buitengewone Overklokmogelijkheden


  De P5K3 Premium/WiFi-AP biedt buitengewone functies en maakt gebruik van Turbo D3 - een fantastische overkloktechnologie die overklokken boven DDR3 1500 garandeert en de klok cycle timing met 50% vermindert voor random data access. Dit superkrachtige moederbord ondersteunt tevens Super Memspeed technologie voor uitmuntende prestaties en overklokmarges. Dankzij stille thermische oplossingen waaronder het nieuwe generatie 8-fasen voedingsontwerp, StackCool 2 en de puur koperen Heat-pipe, profiteren gebruikers van stille thermische oplossingen. Daarnaast komt de P5K3 Premium/WiFi-AP tevens met de nieuwste AI Gear 2 die tot 50% verbruik in CPU-vermogen bespaart. Bovendien laten meegeleverde exclusieve ASUS tools zoals AI Slot Detector gebruikers veilig computercomponenten installeren. De P5K3 Premium/WiFi-AP voorziet gebruikers van verlaagde temperaturen, stabiel overklokken, lagere geluidsniveaus en energiebesparingen.

  AI Lifestyle-serie moederborden brengen lifestyle en persoonlijk computergebruik samen. Ze bieden u betere systeemprestaties om te genieten van grafisch-intensieve spellen en applicaties. De baanbrekende audiomogelijkheden verbeteren de kwaliteit van het spraaksignaal op dramatische wijze. Het doordachte ontwerp maakt eenvoudige systeem set-up mogelijk. Om een stille omgeving te creëren, zijn verschillende nieuwe en verbeterde innovaties toegevoegd ter verlaging van geluidsniveau en temperatuur. Verander uw manier van leven niet voor een computer. Laat de ASUS Lifestyle-serie in plaats daarvan de kwaliteit van uw leven verbeteren.


  CPU, Chipset en Graphics kenmerken
  LGA775 Intel® 45nm Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel 45nm CPU die nieuwe microarchitectuur eigenschappen introduceert voor betere prestaties op een bepaalde frequentie, tot 50% grotere L2-caches, en uitgebreide energiebeheermogelijkheden voor nieuwe energie-efficiëntie niveaus.

  LGA775 Intel® Core™2 Processor Gereed
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Core™2 processoren in LGA775-uitvoering. Tevens geschikt voor ondersteuning van Intels® volgende-generatie 45nm Multi-core CPU. Met nieuwe Intel® Core™ microarchitectuurtechnologie en 1333/1066/800MHz FSB, is de Intel® Core™2 processor een van de krachtigste en energiezuinige CPU’s ter wereld.
  Intel® P35 Chipset
  De Intel® P35 Express-chipset is de nieuwste chipset, ontwikkeld ter ondersteuning van de volgende-generatie 45nm CPU’s; en tot 8GB dual-channel DDR3 1066/800MHz of DDR2 800/667MHz geheugenarchitectuur. Ondersteunt tevens 1333/1066/800 FSB (Front Side Bus), PCI Express x16 graphics en multi-core CPU’s.

  ATI CrossFire Technologie
  ATI’s CrossFire verbetert de beeldkwaliteit samen met de rendering snelheid, en maakt daarmee een eind aan de noodzaak om de schermresoluties te verlagen om de gewenste hoge beeldkwaliteit te behalen. CrossFire schiet in de roos via de hogere anti-aliasing, anisotropische filtering, shading en texture instellingen waar u om vraagt. Pas uw schermconfiguraties aan, experimenteer met uw geavanceerde 3D-instellingen en controleer het effect via een in real-time 3D-gerenderde preview binnen ATI's Catalyst™ Control Center en bestuur zo uw CrossFire-systeem.

  Geheugen Kenmerken
  Dual-Channel DDR3 1066
  Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen, dat vanwege de gegevensoverdrachtsnelheden van 1066/800MHz geschikt is om te voldoen aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van het nieuwste besturingssysteem, 3D graphics, multimedia en Internetapplicaties. De dual-channel DDR3 architectuur verdubbelt de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties en rekent dankzij piek bandbreedtes tot 17 GB/s af met knelpunten. Bovendien is het voedingsvoltage voor het geheugen verlaagd van 1,8 V voor DDR2 tot slechts 1,5 V voor DDR3. Deze voltagereductie beperkt het stroomverbruik en de warmtegeneratie van DDR3, wat het een ideale geheugenoplossing maakt.

  Turbo D3
  The Turbo D3 is an onboard memory feature that provides users with guaranteed memory De Turbo D3 is een on-board geheugenfunctie die gebruikers gegarandeerde geheugen overklokmogelijkheden biedt boven DDR3 1500, en de klok cycle timing reduceert met 50% voor random data access. Een innovatief 10-lagen ontwerp levert prima stroomtoevoer, lage latentie en een hoogfrequente response die het eenvoudig maakt om hogere overklokfrequenties te bereiken – zodat gebruikers kunnen profiteren van verbeterde prestaties en hogere snelheden.
  Lees verder >
  ASUS Super Memspeed Technologie
  De Grens voorbij via Eenvoudige Overklokopties
  ASUS’ Super Memspeed Technologie houdt u één stap voor op de rest door huidige FSB en DRAM ratio verhoudingen te doorbreken met volledige ondersteuning van native DDR3 1333 passend bij CAS Latency van 7 tot 10. Dankzij ondersteuning voor toekomstige geheugentrends is uw aanschafinvestering beschermd; en het is het beste podium voor overklokopties, vergeleken met andere technologieën die draaien op gereduceerde frequenties van DDR3 1066, of die overklokken nodig hebben om DDR3 1333 te bereiken. Het is tevens de enige technologie die overklokken gemakkelijk en slim maakt – door betere compatibiliteit te bieden en fantastische prestaties te verlenen voor 3D graphics en andere geheugenintensieve applicaties
  .

  ASUS Thermische Oplossing
  Nieuwe Generatie 8-fasen Voedingsontwerp

  Authentiek 8-fasen Voedingsontwerp Blinkt uit in Energie Efficiency

  Het ASUS 8-Fasen Voedingsontwerp biedt bijzonder efficiënte werking en genereert minder warmte (minstens 15°C (27°F)) dan andere conventionele voedingsoplossingen. Het vermindert input rimpelspanning en output rimpelvoltage, wat de CPU en voedingsmodules beschermt tegen het gevaar van hoge stroompieken. Het heeft als voordelen snelle stroomstoot response en stabiliteit, wat met name nuttig is wanneer de CPU onmiddellijk meer stroom nodig heeft tijdens zware belasting of in overklokmodus.

  Tot 20°C (36°F) Koeler - Stack Cool 2
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze en geluidloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer.


  Puur Koperen Heat Pipe
  Verlaagt Temperaturen met max. 16°C
  Het Puur Koperen Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde - waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstromen van de CPU of een meegeleverde optionele ventilator. Dit innovatieve en baanbrekende ventilatorloze heat pipe-ontwerp verlaagt de temperaturen op effectieve wijze met max. 16°C, zonder de gebruiksduurproblemen van een normale chipset ventilator. Bovendien biedt het gebruikers opties om side-flow ventilatoren of een passieve koeling te installeren. Dit Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment.
  Bespaar 50% CPU-vermogen - AI Gear 2
  Energiebesparing voor Milieuvriendelijk Computergebruik
  AI Gear2 laat gebruikers profielen kiezen om de CPU-frequentie en het vCore-voltage aan te passen en zo het systeemgeluid en stroomverbruik te minimaliseren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de modus in real-time in het besturingssysteem veranderen naar maximale stroombesparende modus en tot 50% energie besparen voor de CPU tijdens het gebruik van tekstverwerkingsapplicaties
  .
  AI Nap
  Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid! Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.
  Q-Fan 2
  Past ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan op basis van systeembelasting. ASUS Q-Fan 2-technologie past op intelligente wijze de ventilatorsnelheden van zowel CPU als behuizing aan de systeembelasting aan en zorgt zo voor stille, koele en efficiënte werking.
  Gebruikt Uitsluitend 100% Hoge-kwaliteit Conductieve Polymeer Condensatoren!
  Dit moederbord gebruikt uitsluitend hoge-kwaliteit conductieve polymeer condensatoren on-board voor duurzaamheid, verlengde levensduur en verbeterde thermische capaciteit.

  ASUS EZ DIY
  AI Slot Detector
  Assisteert bij Juiste Installatie van PCIe/PCI-apparaten
  Wanneer PCIe/PCI-apparaten worden geïnstalleerd, kunnen gebruikers eenvoudigweg de voedingskabel inpluggen en zien of deze apparaten met succes zijn geïnstalleerd. Zonder zelfs de PC aan te zetten of het besturingssysteem te starten, bieden ASUS´ innovatieve on-board LED’s een efficiënte manier om de juiste wijze te identificeren voor de PC set-up
  .

  Q-Connector
  Maak sneller en nauwkeuriger verbinding!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat
  .

  CrashFree BIOS 3
  Herstel eenvoudig beschadigde BIOS-gegevens vanaf USB flash disk
  ASUS CrashFree BIOS 3 laat gebruikers beschadigde BIOS-gegevens terugzetten vanaf een USB flash disk die het BIOS-bestand bevat. Dit hulpprogramma bespaart gebruikers de kosten en moeite van de aanschaf van een vervangende BIOS-chip
  .

  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  EZ Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten. EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken.

  ASUS overklok tools
  AI NOS™
  Verbeter prestaties wanneer u dit het meest nodig hebt!

  Applicaties zoals 3D-spellen en videobewerking vergen een enorme hoeveelheid systeembronnen.

  Injecteer wat extra "brandstof" in uw CPU! De gepatenteerde AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) technologie detecteert op intelligente wijze de systeembelasting en verbetert automatisch de prestaties voor de meest veeleisende taken. In tegenstelling tot andere dynamische overkloktechnieken reageert AI NOS™ veel sneller en bevredigt zo uw oneindige behoefte aan snelheid .
  Precision Tweaker
  Bereik maximale systeemprestaties!

  Dit biedt manieren om de systeemprestaties centimeter-voor-centimeter en stap-voor-stap te verbeteren om zo maximale prestaties te behalen! Alles draait hier om het meeste uit uw machine halen en trots te zijn op uw maatwerkcomputer.

  vDIMM

  Bepaal zelf hoeveel stroom naar de geheugenmodules gaat. Dit moederbord geeft u 13-staps voltagecontrole naar de DIMM.

  vCore

  – Ontdek "exact" hoeveel stroom uw CPU nodig heeft. Stem fijnmazig af in stappen van 0,0125 volt tegelijk!

  SFS (Stepless Frequency Selection) zorgt voor:

  - FSB-tuning van 200MHz tot 800MHz in stappen van 1MHz

  - Geheugen-tuning van 667MHz tot 1333MHz in stappen van 1MHz
  - PCI Express-frequentie tuning van 100MHz tot 150MHz in stappen van 1MHz


  C.P.R.(CPU Parameter Recall)
  Indien het systeem hangt vanwege een overklokfout, hoeft de behuizing niet te worden geopend om de CMOS-gegevens te wissen. Herstart simpelweg het systeem, waarna het BIOS de voorgaande instellingen toont zodat gebruikers de CPU-instellingen weer kunnen aanpassen.
  ASUS Crystal
  AI Audio 2
  Verbeter de Audiobeleving op uw PC!
  AI Audio 2 creëert een virtueel centerkanaal die het algehele geluidveld uitbreidt zonder een ‘hekwerk’ effect te introduceren. Behoud van dialogen of solo’s met het downmixen van multichannels laat u levensechte hoge kwaliteit audio ervaren.
  Noise Filter
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.
  Unieke ASUS Kenmerken
  Meertalige BIOS
  Helpt u het systeem eenvoudiger en sneller te configureren
  Het meertalige BIOS laat u een taal naar keuze selecteren uit de beschikbare opties. Het gelokaliseerde BIOS setup-menu helpt u uw systeem sneller en eenvoudiger te configureren.


  MyLogo3
  Personaliseer uw systeem via aanpasbaar opstartlogo
  U kunt uw favoriete foto converteren naar een 256-kleuren opstartlogo voor een kleurrijkere en meer levendige afbeelding op uw scherm
  .

  Interface Kenmerken
  SATA on the Go
  Dit moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.

  Dual RAID
  De Intel ICH9R-chipsets zijn uitgevoerd met zes Seriële ATA-connectoren met hoogwaardige RAID-functies in RAID 0 en 1. De JMicron-controller biedt nog eens twee Seriële ATA-connectoren voor RAID 0, 1 en JBOD-functies. Dit moederbord is de ideale oplossing voor het verbeteren van harddiskprestaties en voor gegevensbackupbescherming zonder de extra kosten van uitbreidingskaarten.

  Dubbele Gigabit LAN
  Het geïntegreerde dubbele Gigabit LAN-ontwerp laat een PC dienst doen als netwerk gateway voor het beheer van gegevensverkeer tussen twee afzonderlijke netwerken. Deze mogelijkheid garandeert snelle gegevensoverdracht van WAN naar LAN zonder enige toegevoegde arbitratie of latentie..

  ASUS WiFi-AP Solo
  Eenvoudig Verbinding Maken en Gegevens Draadloos Delen
  WiFi-AP Solo zorgt voor een nieuw veelzijdigheidsniveau voor uw PC, door deze een compleet draadloos thuisnetwerk te laten creëren in ofwel AP-, ofwel draadloze client-modus. Gebruikers kunnen LAN-games spelen, verbinding maken met het Internet, toegang krijgen tot printers en deze delen, en Skype overal gebruiken waar men bereik heeft. WiFi-AP Solo biedt deze functies zelfs wanneer de PC in slaapstand is, zodat gebruikers Skype kunnen gebruiken als echte vervanger voor traditionele telefoniediensten. WiFi-AP Solo is een on-board functie, zodat gebruikers zich de kosten van een extra WiFi AP besparen.

  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten.


  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC!
  De on-board 8-kanaals HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één compute.


  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.


  RoHS & Besturingssysteem

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.