P6T

  P6T

  Nieuw Tijdperk voor Extreem Overklokken! Het Beste Intel® Core™ i7 Platform

 • Intel LGA1366 Platform
 • Intel® X58/ ICH10R chipset
 • ASUS TurboV
 • 3-Way SLI & Quad-GPU CrossFireX ondersteuning!
 • ASUS Drive Xpert
 • ASUS EPU
 • ASUS 8+2 fasen voedingsontwerp
 • 100% hoge-kwaliteit in Japan Solid Condensatoren
  VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C
  Product Image

  CPU, Chipset en Graphics kenmerken

  LGA1366 Intel® Bloomfield Processor Ready

  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste Intel® Bloomfield-processoren in LGA1366-uitvoering, met geïntegreerde geheugencontroller voor ondersteuning van 3-kanaals (6 DIMM´s) DDR3-geheugen. Met ondersteuning van Intel® QuickPath Interconnect (QPI) met systeembus tot 6,4GT/s en een max. bandbreedte tot 25,6GB/s, is de Intel® Bloomfield-processor een van de krachtigste en energiezuinigste CPU´s ter wereld.

  Intel X58
  De Intel® X58 Express Chipset is de nieuwste chipset, ontworpen voor ondersteuning van de nieuwste Intel® Core™ i7 Processoren en Intels volgende-generatie systeem Interconnect-interface, Intel® QuickPath Interconnect (QPI), wat verbeterde prestaties biedt door gebruik te maken van seriële point-to-point links, verbeterde bandbreedte en stabiliteit mogelijk makend. Ondersteunt tevens tot 36 PCI Express 2.0 lanes, en biedt daarmee betere grafische prestaties.

  PCIe 2.0
  Dubbele Snelheid; Dubbele Bandbreedte
  Dit moederbord ondersteunt de nieuwste PCIe 2.0-apparaten voor dubbele snelheid en bandbreedte, ter verbetering van de systeemprestaties.


  3-weg SLI en CrossFireX on-demand!
  Flexibele Multi-GPU oplossingen, je Favoriete Wapen!
  De P6T doorbreekt grenzen om u multi-GPU keus te brengen van ofwel SLI™ ofwel CrossFireX. Het moederbord is voorzien van een dedicated graphics engine op het krachtigste Intel X58-platform om PCIe-allocatie te optimaliseren in meervoudige GPU-configuraties. Verwacht een gloednieuwe gamingstijl die u nog nooit hebt ervaren!
  !

  Geheugen Kenmerken
  Triple-Channel DDR3 2000(overklok)/1866(overklok)/1800(overklok)/1600(overklok)/1333/1066 ondersteuning
  Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen dat gegevensoverdrachtsnelheden biedt van 2000(overklok) / 1866(overklok) / 1800(overklok) / 1600(overklok) /1333 / 1066 MHz om te voldoen aan de hogere bandbreedte vereisten van de nieuwste 3D graphics, multimedia en Internet applicaties. De triple-channel DDR3-architectuur vergroot de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties.

  Exclusieve ASUS Kenmerken

  ASUS TurboV
  Nieuwe overklokrecords dankzij Real-Time Superprecieze Afstemming
  Voel de adrenaline rush van real-time overklokken – dat is nu realiteit dankzij de ASUS TurboV. Dit extreme overklokhulpprogramma laat u nieuwe ambities realiseren op overklokgebied, via een geavanceerde en gebruiksvriendelijke interface – deze laat u overklokken zonder het besturingssysteem te hoeven verlaten of opnieuw op te starten. Met micro aanpassingen van de CPU PLL, NB, NB-PCIe en DRAM voltages in 0,02v intervallen zijn er geen grenzen – alleen extreme resultaten om nieuwe overklokrecords te verbreken!


  ASUS Echte 8+2-fasen Voedingsontwerp
  Met het grote belang van voedingsefficiency voor operationele temperaturen, is ASUS 8+2 fasen VRM ontwerp (8-fasen naar vCore; 2-fasen naar vDRAM/QPI-controller binnen de CPU) met z´n 96% voedingsefficiency marktleider. Hoogwaardige voedingscomponenten zoals lage RDS (op) MOSFET’s voor minimaal schakelverlies & lagere temperaturen, ferriet-kern spoelen met lager hysteresis verlies, en hoge-kwaliteit in Japan geproduceerde conductieve polymeer condensatoren garanderen samen langere levensduur van componenten en lager stroomverlies – aldus meer energie efficiency creërend.


  ASUS Drive Xpert
  Plug & Safe!
  Zonder BIOS set-ups, is ASUS´ exclusieve Drive Xpert ideaal voor iedereen die gegevens op harde schijven moet beveiligen of de prestaties van de harddisk wil verbeteren zonder lastige, gecompliceerde configuraties. Via Drive Xperts gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface kunnen gebruikers eenvoudig harddisk back-ups regelen of de overdrachtsnelheid van hun harde schijven verbeteren – er voor zorgend dat er op de gegevens wordt gelet, elk moment van elke dag.


  ASUS Express Gate
  5 seconden opstarttijd tot online
  Met slechts 5 seconden opstarttijd, is Express Gate de één-stops toegangspoort tot instant fun! Het is een uniek, in het moederbord ingebouwd besturingssysteem. U kunt de populairste Instant Messengers (IM) zoals MSN, Skype, Google talk, QQ en Yahoo! Messenger gebruiken om contact te houden met vrienden, of snel even het weerbericht of uw e-mail controleren vlak voordat u het huis verlaat. Bovendien laat de gebruiksvriendelijke fotomanager u op elk moment uw foto´s bekijken zonder Windows te hoeven starten!

  * Daadwerkelijke opstarttijd is afhankelijk van hardwareconfiguraties en productmodellen

  ASUS Stroombesparende Oplossing

  ASUS EPU
  Energiebesparing op Systeemniveau
  De nieuwe ASUS EPU – ´s werelds eerste energiebesparende engine, heeft een upgrade ondergaan naar een nieuwe zes-engine versie. Deze levert energiebesparing voor het totale systeem door de huidige PC-belasting te detecteren en de voeding op intelligente wijze in real-time aan te passen. Met auto-fase schakeling voor componenten (waaronder de CPU, VGA-kaart, geheugen, chipset, drives en systeemventilator), levert de EPU automatisch het meest geschikte stroomverbruik via intelligente acceleratie en overklokken – en helpt zo energie en geld te besparen.


  AI Nap

  Minimaliseer geluid en stroomverbruik bij tijdelijke afwezigheid
  Dankzij AI Nap kunnen gebruikers hun PC’s onmiddellijk in slaapstand brengen zonder taken te beëindigen. Het systeem blijft werken op minimaal vermogen en geluidsniveau terwijl de gebruiker tijdelijk afwezig is. Het blijft terwijl u slaapt bestanden downloaden of applicaties draaien in de stilste staat. Klik eenvoudigweg op toetsenbord of muis om het systeem snel binnen enkele seconden te wekken.  ASUS Stille Thermische Oplossing
  ASUS Ventilatorloos Ontwerp - Heat Pipe oplossing
  Het Heat Pipe-ontwerp leidt de door de chipsets gegenereerde warmte op effectieve wijze naar de heatsink bij de I/O-poorten aan de achterzijde, waar het kan worden afgevoerd via de bestaande luchtstroom van de CPU-ventilator of de meegeleverde optionele ventilator. Doelstelling van het innovatieve heat pipe-ontwerp op dit moederbord is dat het baanbrekende ventilatorloze ontwerp geen last heeft van levensduurproblemen, zoals een chipset-ventilator wel heeft. Bovendien biedt het gebruikers opties om een side-flow ventilator of een passieve koeling te installeren. Het Heat Pipe-ontwerp is de betrouwbaarste ventilatorloze thermische oplossing van dit moment

  Tot 20°C (36°F) Koeler - Stack Cool 2
  Effectieve Ventilatorloze Warmteafvoer op 0dB
  Stack Cool 2 is een ventilatorloze koelingoplossing die exclusief door ASUS wordt aangeboden. Het draagt door kritieke componenten gegenereerde warmte doeltreffend over naar de andere zijde van het speciaal ontwikkelde PCB (Printed Circuit Board) en zorgt zo voor effectieve warmteafvoer – temperaturen verlagend met tot wel 20°C.


  Fan Xpert
  Actief Stil & Koel
  ASUS Fan Xpert laat gebruikers op intelligente wijze de ventilatorsnelheid van zowel de CPU als de behuizing aanpassen op basis van verschillende omgevingstemperaturen, veroorzaakt door verschillende klimaatomstandigheden in verschillende geografische regio´s en door systeembelasting. Ingebouwde keus uit handige profielen zorgt voor flexibele controle over ventilatorsnelheden, om een stille en koele omgeving te bereiken
  .

  ASUS Crystal Sound
  Noise Filtering
  Verwijder achtergrondgeluid tijdens opnemen
  Deze functie detecteert herhaaldelijke en stationaire geluiden zoals computerventilatoren, airconditioners en andere achtergrondgeluiden en verwijdert deze vervolgens uit de binnenkomende audiostream tijdens het opnemen.

  ASUS EZ DIY
  ASUS On-board Schakelaar
  Via een eenvoudige klik tijdens het overklokken, laat deze exclusieve on-board schakelaar gamers moeiteloos prestaties afstemmen zonder pinnen te hoeven kortsluiten!
  Q- Shield
  Eenvoudige en Comfortabele Installaties
  Het speciaal ontworpen ASUS Q-Shield werkt zonder de gebruikelijke "vingers" – wat installatie comfortabel en eenvoudig maakt. Dankzij betere elektrische geleiding beschermt het uw moederbord op ideale wijze tegen statische elektriciteit en schermt het af tegen Elektromagnetische Interferentie (EMI).


  Q-Connector
  Sluit sneller en nauwkeuriger aan!
  De ASUS Q-Connector zorgt dat u kabels in één eenvoudige stap via één complete module kunt aansluiten of verwijderen op het frontpaneel van de behuizing. Deze unieke adapter rekent af met het lastige inpluggen van één kabel tegelijk, zodat aansluiten voortaan snel en nauwkeurig gaat


  EZ-Flash 2
  Update BIOS eenvoudig vanaf USB flash disk alvorens besturingssysteem te starten
  EZ Flash 2 is een gebruiksvriendelijk BIOS-update hulpprogramma. Start deze tool eenvoudigweg om het BIOS te updaten vanaf een USB flash disk, voordat u het besturingssysteem start. U kunt uw BIOS updaten via slechts enkele muisklikken zonder eerst een additionele floppy disk te prepareren of een besturingssysteemgebaseerde flash utility te gebruiken


  O.C. Profile
  Gemakkelijk meerdere BIOS-instellingen opslaan of laden
  Vrijelijk favoriete overklokinstellingen delen en distribueren
  Het moederbord is uitgerust met ASUS O.C. Profile, dat gebruikers op gemakkelijke wijze meerdere BIOS-instellingen laat opslaan of laden. De BIOS-instellingen kunnen worden opgeslagen in de CMOS of in een apart bestand, zodat gebruikers de vrijheid hebben om hun favoriete overklokinstellingen te delen en te distribueren.


  Industriestandaard

  SATA on the Go
  Het moederbord ondersteunt de volgende-generatie harde schijven gebaseerd op de Seriële ATA (SATA) 3Gb/s opslagspecificatie, en levert daarmee verbeterde schaalbaarheid en verdubbelde busbandbreedte voor hoge-snelheid gegevensherstel en -opslag. De aan de achterzijde I/O geplaatste externe SATA-poort biedt intelligente set-up en hot-plug functies. Maak eenvoudig back-ups van foto’s, video’s en andere entertainmentbestanden op externe apparaten.


  IEEE 1394a interface
  De IEEE 1394a-interface biedt een hoge-snelheid digitale interface voor audio/video-apparatuur zoals digitale televisie, digitale video camcorders, opslagrandapparatuur & andere draagbare PC-apparaten


  High Definition Audio
  Geniet van een topkwaliteit geluidssysteem op uw PC!
  De on-board HD audio CODEC (High-Definition Audio, voorheen codenaam Azalia) maakt hoge-kwaliteit 192 KHz/24-bit audio-output mogelijk, inclusief jack-sensing optie, retasking-functies en multistreaming-technologie die gelijktijdig verschillende audiostreams naar verschillende bestemmingen verstuurt. U kunt nu via de koptelefoon praten met partners tijdens het spelen van multi-channel netwerkspellen. Dit alles vindt plaats op één computer  S/PDIF-out op I/O-poort achterzijde
  Dit moederbord biedt gemakkelijke connectiviteit naar externe thuisbios-audiosystemen via coax (mid-board) en optische S/PDIF-out aansluitingen (SONY-PHILIPS Digital Interface). Dit maakt digitale audio-overdracht mogelijk zonder conversie naar analoog formaat, met behoud van de beste signaalkwaliteit.


  RoHS

  GreenASUS
  Het moederbord en diens verpakking voldoen aan de Europese Unie’s ‘Restriction on the use of Hazardous Substances’ (RoHS). Dit is in lijn met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en recyclebare producten en verpakkingen ter bescherming van de consumentengezondheid, terwijl de invloed op het milieu wordt geminimaliseerd.