ESC4000A-E10

Aangedreven door AMD EPYC™ 7002-serie processor

De AMD EPYC™ 7002-processor is voorzien van 's werelds eerste 7nm datacenter-ontwerp en een PCI Express® 4.0-geschikte x86 serverprocessor met tot 2x de prestaties en 4x de floating-point capaciteit. Met ondersteuning voor maximaal 64 cores, 128 threads, 8-kanaals DDR4 3200, 128 PCIe 4.0 lanes en tot 280 Watt maximaal thermisch vermogen (thermal design power of TDP), bevat deze processor ook geheugen- en virtualisatieversleutelfuncties om uitzonderlijke beveiliging te garanderen.

PCIe 4.0 uitbreiding

PCIe® 4.0 levert 16GT/s bandbreedte - tweemaal zo snel als PCIe 3.0 - en biedt tegelijkertijd lager stroomverbruik, betere lane-schaalbaarheid en achterwaartse compatibiliteit. De ASUS ESC4000A-E10 s uitgerust met maximaal elf PCIe 4.0-slots ter ondersteuning van een divers scala aan grafische, opslag- en netwerktoepassingen, zoals HBA/RAID-, NIC- en InfiniBand-kaarten (IB-kaarten).

1
2
2
3

Butterfly riser-kaarten

2 x PCIe Gen 4.0 x16-slots (x32-link)

Meerdere GPU's

4 x PCIe Gen 4.0 x16-slots (x16-link), dubbel-slots GPU’s, of
8 x PCIe Gen 4.0 x16-slots (x16-link) met PLX SKU-board voor enkel-slots GPU’s.

Front riser-kaart

1 x PCIe Gen 4.0 x8-slot (x8-link)

Butterfly riser-kaarten

2 x PCIe Gen 4.0 x16-slots (x32-link)

Meerdere GPU's

4 x PCIe Gen 4.0 x16-slots (x16-link), dubbel-slots GPU’s, of
8 x PCIe Gen 4.0 x16-slots (x16-link) met PLX SKU-board voor enkel-slots GPU’s.

Front riser-kaart

1 x PCIe Gen 4.0 x8-slot (x8-link)

Multi-GPU ondersteuning

De ESC4000A-E10 is voorzien van een krachtige GPU-architectuur die tot vier dubbel-slots GPU's of acht enkel-slots GPU's in een 2U-behuizing ondersteunt, inclusief NVIDIA® A100, Tesla® of Quadro®. Met zoveel grafisch vermogen kunt u met de ESC4000A-E10 veeleisende computertaken sneller en efficiënter voltooien.

De ESC4000A-E10 ondersteunt ook NVIDIA NVLink® Bridge om schaalvergroting van de prestaties mogelijk te maken, om te voldoen aan de eisen van AI en high-performance computing en om de werklast in virtualisatie-omgevingen veilig te laten verlopen.

* Het model dat acht enkel-slots GPU's ondersteunt, zal in het vierde kwartaal van 2020 beschikbaar zijn.

Flexibel ontwerp frontpaneel

De ESC4000A-E10 heeft een flexibel frontpaneelontwerp dat eenvoudige opslag en netwerkuitbreidingen en -upgrades mogelijk maakt. Het ontwerp biedt gemakkelijker toegang tot maximaal vier NVMe SSD-schijven en een optionele keuze uit OCP 3.0, een M.2-adapter of HBA/RAID-kaart via een PCIe 4.0-slot, voor betere prestaties en lagere latentie.

NVMe opslagoplossingen
PCIe Gen 4.0 uitbreidingen
Flexible front panel design
2 x NVMe SSD’s of 4 x NVMe SSD’s (optioneel)
NVMe
NVMe
NVMe
NVMe
1 x PCIe Gen 4.0 slot (x8-link) voor interne HBA/RAID-kaart
Optionele uitbreidingen voor OCP 3.0 mezzanine-kaart of M.2-adapterkaart

NVIDIA RTX server

De ESC4000A-E10 is een NVIDIA RTX servervalidatiesysteem dat ongekende prestaties levert tegen een fractie van de kosten, ruimte en vermogenseisen van traditionele CPU-gebaseerde oplossingen, van productierendering tot schaalbare visualisatiesystemen of HPC, AI, ML, big data analytics, en edge implementatiemogelijkheden.

Ultrasnelle connectiviteit voor HPC-applicaties

De ESC4000A-E10 heeft een OCP 3.0 mezzaninekaart voor het leveren van snelheden tot 200Gbps voor HPC-applicaties die hoge bandbreedte, lage latentie netwerkondersteuning vereisen om meerdere nodes en clusters te verbinden.

Ontwerp met schaalbare opslag

Om de opslagvereisten van groeiende hoeveelheden gegevens effectief te beheren, heeft de ESC4000A-E10 een dicht opeengepakt chassisontwerp dat plaats biedt aan maximaal acht 3,5” of 2,5” drives, inclusief ondersteuning voor maximaal vier NVMe SSD's. Eén on-board 22110-lengte M.2 SSD maakt hogere gegevensoverdrachtssnelheden mogelijk voor installatie van het besturingssysteem, en er is een hyper M.2-kaart beschikbaar om nog meer uitbreidingsmogelijkheden te bieden.

Performance Boost-technologie

ASUS-servers beschikken over exclusieve Performance Boost-technologie om de beste serverprestaties en -flexibiliteit te bereiken door servers af te stemmen op de vereisten van werklasten, zodat u meer controle krijgt over uw serveromgeving. Deze technologie verbetert de werklastdoorvoer door de processorfrequentie te maximaliseren en het vermogen een boost te geven, ideaal voor tijdgevoelige toepassingen zoals financiële diensten of datacenteractiviteiten. In het BIOS kunt u kiezen uit vooraf geconfigureerde serverprofielen die geoptimaliseerd zijn voor specifieke werklasten, waardoor de algehele prestaties worden gemaximaliseerd en de serverconfiguratietijd wordt verkort.

Tot

Engine Boost verbetert prestaties 24,5% Tflops

Engine Boost verbetert prestaties

Core Optimizer

Core Optimizer

Maximaliseert de processorfrequentie bij multi-core bewerkingen, waardoor frequentieverschuiving wordt vermeden voor verminderde latentie.

Engine Boost

Engine Boost

Automatische vermogensacceleratie met een innovatief spanningsontwerp om de algehele serverprestaties te verbeteren.

Werklast voorinstellingen

Werklast voorinstellingen

Vooraf geconfigureerde BIOS-serverprofielen op basis van werklasten en benchmarks voor verbeterde prestaties en efficiëntie.

* Benchmark: MP Linpack
* Configuratie: ESC8000 G4 | Besturingssysteem: SLES 15 | DIMM: DDR42933 2Rx4 32GB x 12 stuks | BIOS-instelling: BIOS 5102 met HT uitgeschakeld

Thermische controletechnologie

ASUS biedt technologieën voor thermische controle van de server, zodat de temperatuur van de server in realtime kan worden bewaakt, intelligente aanpassingen van de ventilatorcurve kunnen worden uitgevoerd en de waarde van geoptimaliseerde energie-efficiëntie kan worden gehandhaafd.

ASUS Thermal Radar 2.0
ASUS Power Balancer

ASUS Thermal Radar 2.0

ASUS Thermal Radar 2.0 maakt gebruik van de plaatsing van maximaal 56 omgevingssensoren op het frontpaneel van een server en in componenten voor temperatuurbewaking. Het kan intelligente aanpassingen van de ventilatorcurve uitvoeren om aan te sluiten bij realtime servergebruikspatronen, waardoor het stroomverbruik van de ventilator tot 36% wordt verlaagd en de totale eigendomskosten worden verlaagd - ideaal voor datacenters met extreme werklasten.

Meer sensoren

Meer sensoren

De sensoren zijn ingebed op het frontpaneel, de CPU, de NVMe SSD, de OCP-kaart, de PSU en het geheugen. Tot 56 omgevingssensoren op geselecteerde modellen.

Intelligente aanpassing

Intelligente aanpassing

De ventilatoren zijn gegroepeerd voor dynamische aanpassing van de ventilatorcurve in verschillende ventilatorzones om nauwkeurigere thermische bewaking te bereiken.

Intelligente aanpassing

Economisch en milieuvriendelijk

Meer precieze thermische informatie kan het stroomverbruik verminderen en de TCO verlagen.

ASUS Power Balancer

ASUS Power Balancer is een exclusieve technologie die ASUS-servers in staat stelt om de totale belasting automatisch aan te passen op basis van realtime monitoring, om zo het totale stroomverbruik te verlagen voor verbeterde efficiëntie en kosten/prestatieoptimalisatie.

Dynamisch toezicht

Dynamisch toezicht

Bewaak en geef feedback over de CPU-belasting om nauwkeuriger beheer van het systeem te hebben.

Automatische frequentieaanpassing

Automatische frequentieaanpassing

Dynamisch en automatisch aanpassen van de CPU-frequentie op basis van het stroomverbruik om het stroomverbruik te verminderen.

Verbeterde voedingsefficiëntie

Verbeterde voedingsefficiëntie

Optimaliseer de prestaties per watt voor een beter voedingsefficiëntiesysteem.

Uitgebreid IT-infrastructuurbeheer

De ESC4000A-E10 beschikt over een embedded iKVM-module en wordt geleverd met ASUS Control Center om uitgebreide out-of-band en in-band beheerfuncties te bieden voor kleine en middelgrote bedrijven.

De geïntegreerde ASMB9-iKVM module ondersteunt BIOS-updates op afstand, ventilatorregeling, standalone KVM, video-opname en BSOD-vastlegging, en verstrekt zo ononderbroken toezicht op afstand en diagnostiek — zelfs als het besturingssysteem plat ligt of off line is — door middel van een gebruiksvriendelijke, web-gebaseerde grafische interface die met alle belangrijke browsers werkt.

ASUS Control Center (ACC) is een gecentraliseerd en geïntegreerd IT-beheerplatform voor het bewaken en controleren van zakelijke ASUS-producten, inclusief servers, werkstations en Mini pc's. ACC maakt BIOS-updates op afstand, bewaking van meerdere systemen via mobiele apparaten en software-updates en -verzending met één klik mogelijk, waardoor serverbeheer eenvoudiger wordt voor elke IT-infrastructuur.

Meer info over ASUS Control Center

comparison icon
Compare (0)
Netwerken / IoT / servers
Servers