Maak kennis met de hightech-leiders die een nieuwe generatie ASUS-innovatie inspireren. Hun wijsheid, ervaring en passie blijven een bedrijfscultuur cultiveren die het ongelooflijke mogelijk maakt.
Jonney Shih
VOORZITTER
Jonney Shih is sinds 1993 Voorzitter van ASUS en was tot 2007 ook actief als Chief Executive Officer.
Als Voorzitter geeft de heer Shih leiding aan de visie, bedrijfscultuur en innovatiestrategieën van het bedrijf. Onder zijn leiding is ASUS uitgegroeid tot een internationaal erkende technologieleider die de eerste plaats inneemt in de wereldwijde verkoop van moederborden en de derde plaats in de verkoop van consumentennotebooks. De laatste jaren heeft het tijdschrift Fortune ASUS uitgeroepen tot een van de meest bewonderde bedrijven ter wereld. Sinds 2013 is ASUS ook vijf jaar op rij erkend als het meest waardevolle internationale merk uit Taiwan, volgens Interbrand.
meer
De heer Shih staat bekend om zijn passie en toewijding aan innovatie, en zijn niet aflatende streven naar perfectie heeft bijgedragen aan de commercialisering van een generatie technologie voor consumentengebruik. In 2006 leidde hij de ontwikkeling van de revolutionaire ASUS Eee PC, een hoogwaardig, compact, kosteneffectief apparaat dat het mobiele computertijdperk deed ontvlammen en het begin inluidde van een nieuwe categorie pc's die tegenwoordig bekend staat als netbooks.
In 2008 leidde de heer Shih de scheiding tussen de ASUS original design manufacturing (ODM) en original equipment manufacturing (OEM) bedrijfsactiviteiten - een strategische beslissing die van vitaal belang bleek bij het ontwikkelen van wereldwijde erkenning voor het ASUS-merk. In 2014 stond hij aan de wieg van de ontwikkeling en release van de ZenFone - het vlaggenschip van de ASUS-smartphoneserie die verfijnde esthetiek en functionaliteit combineert om consumenten meer luxe te geven. Binnen slechts twee jaar groeide ASUS uit tot een wereldwijd topmerk voor smartphones.
Meer recentelijk leidde de heer Shih ASUS naar de erkenning als een internationale sensatie, met de introductie van de ASUS Zenbo, de eerste thuisrobot. Zenbo is de eerste stap in het realiseren van zijn visie om robotisering voor elk huishouden mogelijk te maken en ASUS om te vormen tot een technologieleider voor de volgende paradigmaverschuiving in de industrie.
De heer Shih is van mening dat mensen het belangrijkste bezit zijn van elk bedrijf, en hij wijdt het succes van ASUS aan zijn toegewijde werknemers en aan de bedrijfscultuur. Om een voortdurende toewijding aan innovatie en kwaliteit te inspireren, heeft hij de ‘In Search of Incredible’ merkbelofte geïnitieerd die de ASUS-cultuur definieert door alle medewerkers aan te moedigen om te streven naar uitmuntendheid in alles wat ze doen.
Onderscheidingen & Erkenning
2017
‘Lifetime Achievement’
T3 Magazine
2015
‘Global Leadership Award for Distinguished Chinese Business Leader’
Global Views, CommonWealth Publishing Group
2012
Benoemd tot Laureaat
Industrial Technology Research Institute of Taiwan
2011
Pan Wen Yuan Lifetime Achievement Award*
‘Heroes of Philanthropy’
Forbes
‘Most Influential People in Mobile’
Laptop Magazine
2010
‘Most Creative People in Business’
Fast Company
2009
Top 5 ‘Most Influential People in Mobile’
Laptop Magazine
‘Most Influential People in Technology’
T3 Magazine
2006
‘Best Entrepreneur’ onderscheiding
China Times Group, DHL Taiwan
‘Outstanding Technology Management’ onderscheiding
Chinese Society for Management of Technology
1999
‘The Stars of Asia’
Tijdschrift BusinessWeek
1998
‘The Stars of Asia’
Tijdschrift BusinessWeek
1990
‘Ten Outstanding Young Persons of the World’
Junior Chamber International Taiwan
1987
‘Top 10 Outstanding Technology Talents’
1986
‘Top 10 Outstanding Entrepreneurs’
* De Pen Wen Yuan Award Lifetime Achievement Award is een erkenning voor degenen die belangrijke en uitzonderlijke bijdragen hebben geleverd aan de technologie-industrie in Taiwan.
sluiten
Ted Hsu
VICEVOORZITTER
Ted Hsu is een van de oorspronkelijke oprichters van ASUS en is momenteel Vicevoorzitter. Daarvoor was hij van 2016 tot 2018 Chief Strategy Officer van ASUS.
Sinds de eerste jaren van zijn carrière is de heer Hsu bezig geweest met het doen van belangrijke, industrieverschuivende ontdekkingen die het IT-landschap in Taiwan mede vorm hebben helpen geven. Vandaag de dag gebruikt hij zijn ervaring, wijsheid en passie voor technologie in zijn nieuwe rol als Vicevoorzitter om de ASUS-visie te helpen realiseren om een van 's werelds meest bewonderde technologiebedrijven te worden.
meer
In de jaren sinds hij ASUS hielp op te richten, heeft de heer Hsu het bedrijf gediend in verschillende managementfuncties, waarbij hij toezicht hield op onderzoek en ontwikkeling, alsmede op de toeleveringsketen en productieprocessen. Zijn achtergrond in onderzoek en beheersing van hardware- en software-ontwikkeling, gecombineerd met een aangeboren vermogen voor analyse en een vooruitziende blik in bedrijfsvoering, hebben hem in staat gesteld om een leider van onschatbare waarde te worden voor het bedrijf en in het algemeen voor de IT-gemeenschap in Taiwan. Zijn buitengewone diepgaande en brede kennis over alle aspecten van het bedrijf blijven een essentiële bron voor ASUS.
In 2002 hielp de heer Hsu ASUS de wereldwijde middenklasse-moederbordenmarkt te betreden, waarmee het bedrijf de weg insloeg om het nummer 1 moederbordenmerk in de wereld te worden. Na de scheiding tussen de ASUS original design manufacturing (ODM) en original equipment manufacturing (OEM) bedrijfsactiviteiten in 2008 werd de heer Hsu Vicevoorzitter van Pegatron*. Na bijna tien jaar leiding te hebben gegeven aan de transformatie van Pegatron tot een van de meest succesvolle OEM-bedrijven ter wereld keerde de heer Hsu terug naar het merk dat hij mede heeft opgericht, om zijn passie voor IT en innovatie nieuw leven in te blazen.
De heer Hsu heeft een Bachelor of Science-diploma in elektrotechniek van de Nationale Universiteit van Taiwan en een Executive Master in Business Administration-diploma van de Nationale Chiao Tung Universiteit.
De heer Hsu houdt van golfen, tijd doorbrengen met zijn familie en van diepgaande gesprekken over de toekomst van de technologie met zijn vrienden.
* ASUS en Pegatron zijn afzonderlijke, niet-verwante entiteiten.
sluiten
Jonathan Tsang
PRESIDENT, ASUS GROUP
Jonathan Tsang is President van de ASUS Group. Van 2008 tot 2018 was hij ook Vicevoorzitter.
Sinds hij in 1998 bij ASUS in dienst trad, heeft de heer Tsang de internationale bedrijfsstrategieën en bedrijfscultuur binnen de organisatie begeleid. Vóór 2008 hield hij voor ASUS toezicht op de wereldwijde verkoop, marketing, productmanagement en klantenservice. In zijn verschillende functies heeft hij essentiële bedrijfsprincipes helpen ontwikkelen om de hoogste normen voor bedrijfspraktijken en productkwaliteit tot stand te brengen, met als doel de harten van klanten overal ter wereld te winnen. Onder zijn leiding heeft ASUS zijn internationale aanwezigheid uitgebreid met honderden lokale verkoop- en servicepunten over de hele wereld.
meer
De heer Tsang is gepassioneerd over nieuwe technologie en hij moedigt medewerkers aan om bij het creëren van nieuwe producten en diensten altijd te beginnen met de gebruiker in gedachten. Hij is van mening dat een sterke bedrijfscultuur van vitaal belang is voor het proces van het ontwikkelen van kernbedrijfscompetenties. Samen met ASUS-voorzitter Jonney Shih heeft de heer Tsang leidende bedrijfsprincipes ontwikkeld die bekend staan als het ASUS DNA. Het DNA-raamwerk identificeert nederigheid, integriteit, toewijding, flexibiliteit en moed als essentiële sleutels tot succes. Deze unieke focus heeft het bedrijf geholpen om een toonaangevend wereldwijd technologiemerk te worden dat bekend staat om innovatie, design en kwaliteit.
Naast zijn ASUS-leiderschapsrol is de heer Tsang ook Voorzitter van de ‘Taiwan Association of Information and Communication Standards’. Hij is toegewijd aan het bevorderen van de samenwerking tussen in Taiwan gevestigde bedrijven en de internationale IT-industrie, met als doel het vaststellen van gemeenschappelijke standaarden.
Voordat hij bij ASUS in dienst kwam, was de heer Tsang mede-oprichter van Unimax Computer, het eerste softwarebedrijf in Taiwan dat Unix-gebaseerde turnkey-oplossingen leverde. In zijn leidinggevende rol bij Unimax was hij in de gelegenheid om te leren over meerdere aspecten van bedrijfsvoering en systeemanalyse binnen verschillende sectoren, terwijl hij managementinformatiesystemen ontwikkelde.
In zijn vrije tijd geniet de heer Tsang van wandelen, Chinese literatuur en filosofie.
sluiten
S.Y. Hsu
CO-CEO
S.Y. Hsu stuurt de technische strategie en het R&D-management aan, in samenwerking met co-CEO Samson Hu. Zijn uitgebreide technische expertise inspireert een nieuwe generatie slimme technologie bij ASUS.
De heer Hsu trad in 1993 in dienst bij ASUS als Senior Manager van de Business Unit Moederborden, alvorens dienst te doen als Vice-President van de Eee Systems Business Unit, VP van de Notebook Business Unit, COO en VP van de Personal Computer Business Unit.
meer
Onder leiding van de heer Hsu bewerkstelligden de moederbord R&D-teams meerdere revolutionaire doorbraken die ASUS hielpen om zich te vestigen als een toonaangevend en wereldwijd vermaard moederbordenmerk. Hij leidde ook het R&D-team voor het Eee PC-project en het R&D-team dat de eerste ASUS Zenbook creëerde, dat de grenzen van schoonheid en prestaties verlegde met 's werelds dunste, lichtste en krachtigste notebook. Het uitbrengen van de ZenBook creëerde een geheel nieuwe laptopcategorie die tegenwoordig bekend staat als de ultrabook. Meer recentelijk hebben R&D-teams onder leiding van de heer Hsu toonaangevende oplossingen gecreëerd, zoals de ASUS Transformer, ZenWatch en ASUS ScreenPad, die een revolutie hebben teweeggebracht in de notebook vormfactor en tegelijkertijd nieuwe toepassingsmogelijkheden hebben ontsloten.
Naast het cultiveren van de ASUS Design Thinking-filosofie en het uitdagen van zijn teams om technische barrières te overwinnen om de ASUS In Search of Incredible-merkbelofte na te komen, is de heer Hsu een sterke voorstander van duurzaamheid. Hij ziet het concurrentievermogen rond de ontwikkeling van duurzame technologieën als een positieve trend en heeft zich ingezet voor de invoering van strenge normen in de hele ASUS-toeleveringsketen, te beginnen met de inkoop van grondstoffen.
De heer Hsu heeft een bachelordiploma van de National Taiwan University of Science and Technology, een Executive MBA van de National Chengchi University in Taiwan en een gezamenlijke EMBA van de National Taiwan/Fudan University.
sluiten
Samson Hu
CO-CEO
Samson Hu stuurt de productstrategie en bedrijfsactiviteiten voor ASUS aan, in samenwerking met co-CEO S.Y. Hsu. Zijn operationele expertise, opmerkelijke zakelijke inzichten en strategische langetermijnvisie leiden het bedrijf naar efficiëntere producten en processen.
De heer Hu begon zijn ASUS-carrière als Assistant Vice President van de Motherboard ODM Business Unit voordat hij VP werd van de Eee System Business Unit, VP van de Tablet Business Unit, VP Mobile Communication Products en COO. Voordat hij co-CEO werd, was hij VP van de Global Customer Service en General Manager van de Personal Computer Business Unit.
meer
In 2006 hielp de heer Hu de productplanning en bedrijfsvoering van de revolutionaire ASUS Eee PC te sturen, een netbooksensatie die het begin inluidde van een wereldwijd mobiel computertijdperk. In 2011 hield hij toezicht op de ontwikkeling van de innovatieve ASUS Transformer Pad, die een geheel nieuwe categorie van apparaten tot stand bracht die vandaag de dag bekend staat als 2-in-1 pc's. Voortbouwend op de wereldwijde erkenning die volgde op de release van de Transformer Pad, stond de heer Hu in 2012 aan de wieg van een vernieuwende samenwerking met Google om de Nexus 7 te creëren, die wereldwijd uitgroeide tot een top-verkopende tablet.
De heer Hu combineert een uitgebreide kennis van operationele activiteiten met zakelijke en marktinzichten om op efficiënte wijze hoogwaardige producten en diensten te leveren die inspelen op de veranderende eisen van de consument. Naast het helpen creëren van enkele van de meest innovatieve producten die ooit door ASUS zijn ontwikkeld, heeft hij ook de succesvolle transformatie van ASUS-klantenserviceteams geleid. Deze uitdagende onderneming creëerde nieuwe ervaringen voor consumenten over de hele wereld, waardoor het ASUS-merk verder werd versterkt door het creëren van het meest alomtegenwoordige, intelligente, oprechte en plezierige ‘slimme leven’ voor iedereen.
De heer Hu heeft een bachelordiploma in elektrotechniek van de National Cheng Kung University, een masterdiploma in computertechniek van de National Chiao Tung University en een Executive MBA van de National Chengchi University in Taiwan.
sluiten