Deals
Support

PRIME X570-P

 • Waar te koop
AMD AM4 ATX-moederbord met PCIe 4.0, 12 DrMOS vermogensfasen, DDR4 4400MHz, dubbele M.2, HDMI, SATA 6Gb/s, USB 3.2 Gen 2 en Aura Sync RGB-header
 • AMD AM4 Socket: Klaar voor 3de en 2de generatie AMD Ryzen™ processors
 • Verbeterde voedingsoplossing: 8+4 DrMOS-voedingsfasen, ProCool-connectoren, lichtmetalen spoelen en duurzame condensatoren voor stabiele vermogensafgifte
 • Marktleidende koelingopties: uitgebreide regelaars voor ventilatoren en AIO-pomp, via Fan Xpert 4 of het geprezen UEFI
 • ASUS OptiMem: zorgvuldige routing van traces en vias om de signaalintegriteit te behouden, voor verbeterd overklokken van geheugen
 • Volgende generatie connectiviteit: uitmuntende flexibiliteit met PCIe 4.0, dubbele M.2 en USB 3.2 Gen 2-poorten
 • Aura Sync RGB-header: synchroniseer RGB-header met een enorm portfolio van compatibele pc-apparatuur, inclusief volgende-generatie adresseerbare RGB-strips
Win11
OP product mainImage

1 2 x USB 2.0

2 2 x USB 3.2 Gen 1

3 2 x USB 3.2 Gen 2

4 HDMI

5 LAN

6 2 x USB 3.2 Gen 2

7 8-kanaals audio

8 PCI Express 4.0
2-weg CrossFireX™

9
Gaming Audio
 • Realtek® S1200A Codec
 • Audio-afscherming
 • Hoogwaardige audiocondensatoren van Japanse makelij
 • Speciale audio PCB-lagen

10 ProCool-connector

11 RGB Header_1

12 Dr. MOS

13 Adresseerbare Gen 2 RGB-header

14 4 x DIMM DDR4,
max. 128 GB

15 AMD AM4 Socket

16 Front USB 3.2 Gen 1

17 AMD X570-chipset met actieve chipset koellichaam oplossing

18 Dubbele 64Gb/s M.2

19 6 x SATA 6Gb/s

20 RGB Header_2

Prime

De Prime X570-serie is uitgedost in een professionele outfit en is bedoeld voor gebruikers die serieus werk willen verrichten en hun Ryzen™-processors productiever willen gebruiken. De Prime X570, bekend om zijn allround specificaties en kenmerkende ASUS-functies, bevat een breed scala aan tuning-opties voor toegankelijke prestaties.

De basis voor uw build
Met de nieuwste Ryzen-processor met meer cores en bandbreedte is de Prime X570-serie klaar voor actie, met stabiel vermogen, intuïtieve koeling en flexibele overdrachtsopties. Het biedt alles wat essentieel is om uw dagelijkse productiviteit te verhogen.

Verbeterde stroomtoevoer

De 3e generatie AMD Ryzen™-processors hebben meer cores en bandbreedte, waardoor ze meer vermogen vragen dan typische desktop CPU's. De Prime X570-P is afgestemd op de eisen van deze met veel cores uitgeruste processors en biedt stabiel vermogen om optimale prestaties te garanderen.

1 ProCool-connectoren
2 Vermogensfasen met DrMOS-ontwerp
3 Lichtmetalen spoelen
4 Duurzame condensatoren
5 6-laags PCB-ontwerp

ProCool-connectoren

Dit vergroot de verbinding van het moederbord met de PSU met 8+4-pins connectoren die 12V-voeding rechtstreeks aan de processor doorgeven. Gebaseerd op ons ProCool-ontwerp, gebruiken deze aansluitingen solide pinnen die meer stroom aankunnen dan holle-pin connectoren.

Vermogensfasen met DrMOS-ontwerp

De CPU VRM op de Prima X570-P maakt gebruik van een 8+4 vermogensfasenontwerp met DrMOS, met een combinatie van high-side en low-side MOSFET's en drivers in één om zo het vermogen en de efficiëntie te leveren waar processors met hoge core-aantallen om vragen.

Lichtmetalen spoelen

De Prime X570-serie maakt gebruik van efficiënte lichtmetalen spoelen en kwalitatief hoogwaardige thermische pads om de warmte van de VRM-array te helpen overbrengen naar een koellichaam met voldoende oppervlak voor de processors.

Duurzame condensatoren

Duurzame condensatoren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en bieden tot 110% betere prestaties dan de industrienorm.

6-laags PCB-ontwerp

Meerdere PCB-lagen voeren de warmte weg van kritische componenten, waardoor er meer speling ontstaat om uw CPU's tot boven de standaardsnelheden op te voeren.

Dubbele PCIe 4.0 M.2-slots
SafeSlot
ASUS OptiMem
Dubbele PCIe 4.0 M.2-slots
Ga voor snelheid met on-board M.2
Een PCIe 4.0 M.2-slot ondersteunt tot type 22110 en biedt NVMe SSD RAID-ondersteuning, voor een ongelooflijke prestatieverbetering. Maak een RAID-configuratie met maximaal twee PCIe 4.0 opslagapparaten, om te profiteren van de hoogste gegevensoverdrachtssnelheden op het 3e generatie AMD Ryzen-platform.
SafeSlot
Bescherm uw videokaart-investering
SafeSlot is het opnieuw door ASUS uitgevonden PCIe-slot, ontworpen om superieure retentie en schuifspanningsweerstand te bieden. Vervaardigd in een enkele stap, met behulp van een nieuw invoegmal-proces, voorziet SafeSlot het slot van verstevigend metaal. Het resultaat is een inherent sterker slot, dat stevig wordt verankerd aan de printplaat door middel van extra soldeerpunten.

ASUS OptiMem

Bedrijfseigen geheugenontwerp

ASUS OptiMem geheugen trace layout ontgrendelt het volledige prestatiepotentieel van AMD's Infinity Fabric-architectuur door hogere geheugenfrequenties en lagere latentie mogelijk te maken.

ASUS OptiMem voordeel:
ASUS OptiMem
53.12 V*pS
Referentie-ontwerp
72.51 V*pS
26%
Vermindering in crosstalk
ASUS OptiMem voordelen:
 • Verbeterde geheugenstabiliteit en -compatibiliteit
 • Maakt lagere geheugenlatenties mogelijk op equivalente spanningen
 • Verbeterde geheugenfrequentiemarge

Getest met behulp van Synopsys HSPICE simulatiesoftware

USB 3.2 Gen 2
LANGuard
USB 3.2 Gen 2
Ultieme 10Gbps snelheid met USB 3.2 Gen 2 on-board
Met achterwaarts compatibele USB 3.2 Gen 2 Type-A™ ervaart u ultieme verbindingsflexibiliteit en razendsnelle gegevensoverdrachten tot 10Gbps.

*De USB-poorten onder de LAN-poort vereisen een 3e generatie AMD Ryzen processor voor USB 3.2 Gen 2 snelheden.

LANGuard
Opgevoerde doorvoer, 2,5x hogere piektolerantie
ASUS LANGuard biedt netwerkbescherming op hardwareniveau. Het maakt gebruik van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige anti-EMI opbouwcondensatoren, om een ​​meer betrouwbare verbinding en betere doorvoer te waarborgen.
Koeler ontwerp
Actieve chipset koellichaam oplossing

Koeler ontwerp

De Prime X570-P beschikt over de meest uitgebreide koelingregelaars ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4 of het UEFI BIOS.

Elke header biedt dynamische referentie naar drie thermische sensoren, en via Fan Xpert 4 kunt u zelfs de temperatuur van ondersteunde ASUS-videokaarten mappen, om de koeling te optimaliseren tijdens GPU- en CPU-intensieve taken.

Een speciale PWM/DC-header voor autonome waterkoelingopstellingen.

Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Een speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatorheader tegen overtemperatuur en overstroom.

Actieve chipset koellichaam oplossing
Speciale koeling voor onafgeknepen overdrachten
PCIe 4.0 biedt tweemaal zoveel bandbreedte voor data die door de chipset stromen, wat meer warmte produceert dan de vorige generatie. De Prime X570-P is voorzien van een actief gekoeld koellichaam om throttling te voorkomen tijdens langdurige gegevensoverdracht.

Actieve chipset koellichaam oplossing omvat:

 • Luchtkanaal: Een speciaal ontworpen luchtkanaal helpt de ventilator statische druk te genereren en concentreert de luchtstroom over de ribben.
 • Geribd koellichaam: De vindichtheid van het koellichaam is geoptimaliseerd om het oppervlak te maximaliseren met behoud van een uitlaatpad met lage weerstand.
 • Aangepaste Delta Superflo-ventilator: De aangepaste geluidsarme ventilator is voorzien van een zeer duurzame kogellager met een levensduur van 60.000 uur L10*.

  * L10 levensduur van de kogellager is een standaardmetriek die het aantal uren specificeert dat 90% van de lagers naar verwachting met succes in bedrijf zal blijven, als minimum.

Uitmuntende audio

Realtek codec en unieke ontwerpkenmerken voor ongerepte, krachtige audio

De Prime X570-P maakt gebruik van een unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek - de Realtek S1200A. Het beschikt ook over een ongekende 108dB signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out en een 103dB SRV voor de line-in, voor het leveren van ongerepte geluidskwaliteit.

Audio-afscherming

Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

Afzonderlijke laag voor linker- en rechtertracks

Zorgt voor minimale crosstalk tussen audiopaden.

Hoogwaardige audiocondensatoren van Japanse makelij

Hoogwaardige onderdelen zorgen voor een meeslepende geluidssignatuur met buitengewone getrouwheid.

Door de media geprezen UEFI BIOS

Het UEFI BIOS is een vroeg tussenstation op elke pc-zelfbouwreis en de Prime X570-P biedt één van de beste in de branche.

AI Overklokgids Snelle toepassing van AI Overklokken om de systeemprestaties te verbeteren.

My Favorites Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

Meer info
EZ-modus

Intuïtieve grafische ventilatorregeling Fijnafstemming van individuele ventilatoren, simpelweg door met de muis een curve te verslepen.

EZ XMP Verbeter DRAM-prestaties met één klik.

SATA Informatie Toont SATA-poort details die u apparaten gemakkelijk helpen herkennen.

Snelle klokaanpassing Gebruik muisbediening om snel de tijd en datum te wijzigen.

Advanced-modus

Zoekfunctie Snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling vinden.

ASUS BIOS Profile Sla BIOS-instellingen op voor migratie naar nieuwe BIOS-versie of systeem.

EZ Tuning Wizard Snelle configuratie RAID-array voor sneller ophalen van data en maken van back-ups.

My Favorites Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

GPU POST Bekijk aanbevelingen voor multi-VGA configuraties en gedetailleerde informatie voor geselecteerde ASUS-videokaarten.

Last Modified Log Bijhouden van laatste wijziging en opslaan van favoriete profielen op een USB-station.

SATA Port Renaming Hernoem SATA-poorten voor eenvoudige identificatie.

OptiMem II

Van de grond af aan opnieuw bedacht

Om Intels nieuwste processors te voorzien van onbelemmerde toegang tot geheugenbandbreedte, hebben we de trace routing van het moederbord van de grond af aan opnieuw ontworpen. Onze OptiMem II-technologie brengt de signaalpaden van het geheugen over de PCB-lagen zorgvuldig in kaart om vias te verminderen, en het voegt ook afschermingszones toe die de crosstalk aanzienlijk verminderen. Om de overklokruimte voor volledig gestapelde geheugenconfiguraties verder te vergroten, biedt een sterk aangepaste T-Topology lay-out bovendien tijd-afgestemde signalering.

Bovenste laag - basisring om laterale interferentie te voorkomen

ASUS OptiMem II voordeel:
ASUS OptiMem II
P2P: 14,8m
Referentie-ontwerp
P2P: 48,6m
69%
Vermindering in crosstalk
ASUS OptiMem II voordelen:
 • Verbeterde geheugenstabiliteit en -compatibiliteit
 • Maakt lagere geheugenlatenties mogelijk op equivalente spanningen
 • Verbeterde geheugenfrequentiemarge

Getest met behulp van Synopsys HSPICE simulatiesoftware

Mem OK II

Geautomatiseerd herstel

MemOK II repareert automatisch opstartfouten die het gevolg zijn van overklokken van het geheugen en instabiliteit. Wanneer een DRAM-gerelateerde POST-fout optreedt, past het moederbord de geheugenparameters aan totdat het systeem kan opstarten.

Terug naar de top
Tunen op uw manier
De Prime X570-serie is voorzien van software en firmware-besturingselementen die prestaties voor iedereen toegankelijk maken. De Prime X570-serie bevat ook opties waarmee u uw build kunt personaliseren en de installatie helpen tunen om te presteren zoals u dat wilt.
Allround energie-efficiëntie

Dankzij de Energy Processing Unit (EPU) profiteren gebruikers van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen via de Away-modus (Afwezigheidsmodus).

Flexibele koelingregelaars voor lucht of vloeistof

De Prime X570-P biedt u uitgebreide controle over ventilatoren via Fan Xpert 4 of onze door de media geprezen UEFI. Of er nu wordt gekoeld met lucht of water, de Auto-Tuning modus configureert op slimme wijze alle parameters met één klik. Er is ook een Extreme Quiet (extreem stille) modus die alle ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum verlaagt — zodat uw systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken.

Door de media geprezen UEFI BIOS

Het UEFI BIOS is een vroeg tussenstation op elke pc-zelfbouwreis en de Prime X570-P biedt één van de beste in de branche.

EZ Modus De EZ Modus is ontworpen voor eenvoudige configuratie en presenteert alle essentiële instellingen en statistieken op één pagina. Met geleide wizards, drag & drop-eenvoud en 1-kliks gemak bij het toepassen van belangrijke instellingen, is de installatie in een mum van tijd operationeel.

Geavanceerde ModusVoor wie klaar is om dieper in de configuratie van de machine te duiken, geeft de geavanceerde modus (Advanced Mode) volledige controle. Elke sectie is intuïtief ingedeeld, en een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om de benodigde opties te vinden. Tweak koelingparameters, sla profielen op, gebruik overklokken en ontgrendel het volledige potentieel van de nieuwste Ryzen-processor.

Meer info
EZ Mode

Intuïtieve grafische ventilatorregeling: stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

EZ XMP: verbeter DRAM-prestaties met één klik.

SATA-informatie: SATA-poort details die u apparaten gemakkelijk helpen te herkennen.

Snelle klokaanpassing: gebruik muisbediening om de tijd en datum te wijzigen.

Advanced Mode

Flex-toets: Standaard fungeert de flex-toets als systeemresetknop, maar hij kan ook eenvoudig worden ingesteld om snel de Aura-verlichting in of uit te schakelen, Safe Boot te activeren of naar het UEFI te gaan.

Zoekfunctie: snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling vinden.

ASUS BIOS-profiel: sla BIOS-instellingen op voor migratie naar een nieuwe BIOS-versie of een nieuw systeem.

My Favorites (Mijn Favorieten): vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

Armoury Crate

Armoury Crate is een nieuw softwarehulpprogramma dat is ontworpen om u gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde producten. Vanuit één intuïtieve interface laat Armoury Crate u eenvoudig de RGB-verlichting en effecten aanpassen voor elk compatibel apparaat in uw arsenaal. De software biedt ook controle over de instellingen voor ASUS-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren. Armoury Crate beschikt zelfs over speciale productregistratie- en highlight om u contact te helpen houden met de ASUS-gemeenschap.

AURA SYNC
STUURPROGRAMMA & HANDLEIDING DOWNLOADEN
HIGHLIGHT
ACCOUNTBEHEER

Aura Sync RGB-headers

Outshine the competition

Een goed afgestemd systeem voor echte liefhebbers verdient een bijpassende esthetiek. ASUS Aura Sync biedt volledige verlichting, aangesloten via de RGB-headers van het moederbord, met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor externe LED-strips.* Alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte ASUS-hardware.

Statisch
Ademend
Strobe
Regenboog
Kleurencyclus
Sterrennacht
Muziekeffect
Slim

* De Aura RGB-strip header ondersteunt 5050 RGB LED-strips met een maximaal nominaal vermogen van 3A (12V). Voor maximale helderheid mag de striplengte de 3m niet overschrijden. 
** RGB LED-verlengkabels inbegrepen. LED-strips en Aura-compatibele apparaten worden apart verkocht.

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

De Prime X570-P's adresseerbare Gen 2 RGB-header is nu in staat om het aantal LED's op tweede generatie adresseerbare RGB-apparaten te detecteren, zodat de software automatisch verlichtingseffecten kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe headers bieden ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

Verlicht je build

LED-verlichte controle voor PCH

Ingebouwde LED-verlichtingsopties verlichten de build in diverse opvallende stijlen.

AMD X570 chipset De AMD X570-chipset levert uitmuntende overklokmogelijkheden voor de nieuwste AMD Am4-socket voor 3e en 2e generatie AMD Ryzen™/2e en 1e generatie AMD Ryzen™ met Radeon™ Vega Graphics processors. Het is geoptimaliseerd voor multi-GPU configuraties, inclusief NVDIA SLI en AMD CrossFireX™. Het ondersteunt ook x16 PCI Express® 4.0/3.0 lanes en biedt 10Gb/s USB 3.2 Gen 2-poorten en 6Gb/s SATA-poorten, voor sneller ophalen van gegevens.

AMD AM4 Socket voor 3e en 2e gen. AMD Ryzen™/2e en 1e gen. AMD Ryzen™ met Radeon™ Vega Graphics processors De krachtige 3e generatie AMD Ryzen™ processors zijn gebaseerd op de volgende generatie 7nm Zen-architectuur en ondersteunen tot 16 processor cores. AMD AM4-socket processors zijn uitgerust met dual-channel DDR4-geheugen, native 10Gb/s USB 3.2 Gen 2 en x16 PCI Express® 4.0/3.0 lanes, voor uitmuntende prestaties.

comparison icon
Compare (0)
Moederborden / componenten
Moederbord