Productiviteit en plezier gaan hand in hand
 • DIGI+ VRM - Digitaal stroomontwerp voor de CPU en iGPU
 • USB3.0 Boost - Razendsnelle overdrachtsnelheden!
 • HDMI en DVI-uitgangen - high-definition visueel vermaak
 • GPU Boost - Profiteer dankzij uw iGPU van geweldige grafische prestaties.
 • ASUS UEFI BIOS - Ervaar de meest gebruiksvriendelijke BIOS-interface ooit.
 • Superieure componenten -100% All Solid condensatoren & extra duurzaam RVS I/O-achterpaneel
 • Windows 8 gereed – verzekerd van compatibiliteit
B75M-PLUS
Vergelijken

Windows 8 Exclusieve Functies

Fast Boot

Direct inloggen op besturingssysteem
ASUS heeft nieuwe hardware- en software-ontwerpen uitgebracht om de opstarttijd van het systeem te verkorten tot 2 seconden*, voor een meer vloeiende gebruikservaring die afrekent met irritante vertragingen bij Windows 8 en zelfs bij eerdere Windows-versies. Sneller op- en herstarten van het systeem betekent een sneller startende Windows en hogere efficiency - geen wachten meer.

Windows 8 Ervaring
ASUS Boot Setting

Multi-opstartopties
Dankzij ASUS Windows 8 hardwareoptimalisatie biedt ASUS Boot Setting betere flexibiliteit in het aanpassen van het opstartproces van uw pc. Ook kunt u met één klik direct naar het BIOS gaan via een gebruiksvriendelijke interface, en snel de gewenste opstartmethode voor het systeem selecteren: ga binnen enkele seconden naar het besturingssysteem, of kies voor regulier opstarten. Wat u ook kiest, de instellingen worden opgeslagen en steeds opgevolgd, zonder dat u tijdens het opstarten elke keer opnieuw een keus moet maken.

Kenmerken CPU, Chipset en Graphics

LGA1155 socket voor Intel® 3e/2e Generatie Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/ Pentium® / Celeron® processoren

Dit moederbord ondersteunt Intel® 3e/2e generatie Core™ i7 / i5 / i3 / Pentium® / Celeron® processoren in de LGA1155-uitvoering, met geïntegreerde iGPU, geheugen en PCI Express-controllers voor ondersteuning van on-board grafische uitvoer met eigen chipsets, 2-kanaals (4 DIMM’s) DDR3-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0-lanes. Dit zorgt voor fantastische grafische prestaties. Intel® 3e/2e generatie Core™ i7 / i5 / i3 / Pentium® / Celeron® processoren behoren tot de krachtigste en energiezuinigste CPU's ter wereld.

Intel® B75 Express-chipset

De Intel® B75 Express-chipset is het nieuwste single-chipset ontwerp met ondersteuning voor 1155 socket Intel® 3e/2e generatie Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processoren. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt de B75-chipset 4 USB 3.0-poorten voor 10 keer zo snel terughalen van gegevens. Verder kan de Intel® B75 Express Chipset tevens de iGPU-functie inschakelen, zodat gebruikers kunnen profiteren van de nieuwste Intel® geïntegreerde grafische prestaties.

Dual-Channel DDR3 2200 (overklokt) / 2133 (overklokt) / 2000 (overklokt) / 1866 (overklokt) / 1600/1333/1066 ondersteuning

Het moederbord ondersteunt DDR3-geheugen dat gegevensoverdrachtsnelheden biedt van DD3 2200 (overklokt)/2133 (overklokt)/2000 (overklokt)/1866 (overklokt)/1600/1333/1066MHz en daarmee voldoet aan de hogere bandbreedtebenodigdheden van de nieuwste 3D graphics, multimedia en Internet applicaties. De dual-channel DDR3-architectuur vergroot de bandbreedte van uw systeemgeheugen en verbetert zo de systeemprestaties.

* DDR3 1600 MHz en hogere geheugenfrequenties worden ondersteund door Intel® 3e generatie processoren.
* Als gevolg van het CPU-gedrag draaien DDR3 2133/1866 geheugenmodules standaard op DDR3 2000/1800MHz frequentie

PCIe 3.0 gereed

PCI Express® 3.0 (PCIe 3.0) is de nieuwste PCI Express busstandaard, met verbeterde coderingsschema's die tweemaal zo goede prestaties bieden als het huidige PCIe 2.0. De totale bandbreedte voor een x16-verbinding bereikt een maximum van 32GB/s, het dubbele van de 16GB/s van PCIe 2.0 (in x16-modus). Daardoor biedt PCIe 3.0 gebruikers ongeëvenaarde datasnelheden, gecombineerd met het gemak en de naadloze overgang die geboden wordt door achterwaartse compatibiliteit met PCIe 1.0 en PCIe 2.0 apparatuur. PCIe 3.0 wordt een verplicht onderdeel voor gebruikers die de grafische prestaties willen verbeteren en optimaliseren, en willen beschikken over de nieuwste technologie.

*PCIe 3.0 snelheid wordt ondersteund door Intel® 3e generatie Core™ processoren.

ASUS-exclusieve functies

ASUS Home Entertainment moederbord

De ASUS B75M-PLUS is uitgerust met USB 3.0-aansluitingen met exclusieve USB 3.0 Boost-technologie, samen met native HDMI & DVI-ondersteuning om perfect te voldoen aan uw home entertainment behoeften. Met een lagere overdrachtsinterface kunnen HD-video- en audiobestanden schokkerig worden of vertraging oplopen, wat uw HD-entertainmentbeleving niet ten goede komt. ASUS weet dit, en daarom creëerden we onze Home Entertainment moederborden.

HDMI- & DVI-uitgangen
HDMI- & DVI-uitgangen
High-definition Visueel Vermaak
Maximaliseer uw multimediaplezier! Geniet van hoge kwaliteit beelden op een digitale monitor via de HDMI- of DVI-uitgang.

ASUS-exclusieve USB 3.0 Boost
1,3x zo snel als traditionele USB 3.0

Met USB 3.0 Boost-technologie worden de USB-overdrachtssnelheden aanzienlijk verhoogd tot wel 1,3x, bovenop een al indrukwekkend snelle USB 3.0 overdrachtssnelheid. ASUS-software verhoogt automatisch de datasnelheden voor compatibele USB 3.0-randapparaten, zonder dat enige interactie door de gebruiker nodig is.

Digitaal Stroomontwerp voor de CPU en iGPU

Volledig vernieuwde digitale CPU stroomregelingen werken perfect samen om digitale stroomsignaal (SVID) aanvragen van de CPU af te stemmen, met ultrasnelle detectie en response om op efficiënte wijze de juiste hoeveelheid stroom te leveren. Nauwkeurige stroomlevering vermindert verspilling en zorgt voor stabielere CPU Vcore-voltages. Gebruikers kunnen CPU PWM-voltages en frequenties aanpassen voor diverse overklokscenario's, met nauwkeurige invoer via UEFI BIOS tuning of de exclusieve ASUS-interface. Dit in eigen beheer ontwikkelde ontwerp geeft extra overklokspeling zodat de prestaties hun volledige potentieel kunnen benutten.Superieure componenten. Uitstekende kwaliteit en duurzaamheid
100% All Solid hoogwaardige condensatoren

ASUS hoogwaardige solid condensatoren waarborgen een levensduur van 5.000 uur, oftewel 2,5 keer zo lang als traditionele condensatoren. Alle condensatoren zijn succesvol getest op temperaturen tot 105 graden Celsius en voldoen aan Japanse industrienormen zodat ze uitstekende duurzaamheid en verbeterde thermische capaciteit bieden.

Extra duurzame RVS I/O-achterpanelen

De I/O-achterpanelen van ASUS-moederborden zijn gemaakt van sterk en corrosiebestendig roestvast staal, wat is gebonden met een dunne laag chroomoxide om de corrosiewerende eigenschappen te verbeteren. Daarom hebben ASUS' RVS I/O-achterpanelen een gebruiksduur die driemaal zo lang is als reguliere panelen.

Network iControl

Real-time Netwerk Bandbreedtecontrole
Met een enkele klik op de aan/uit-knop krijgt de thans in gebruik zijnde applicatie voorrang op andere programma's wat betreft data en netwerkbandbreedte. Bovendien kunt u uw favoriete software eenvoudig prioriteit geven door profielen te configureren via de intuïtieve gebruikersinterface. Binnen het profiel kunnen programma's vooraf worden ingepland om te draaien in een specifieke tijdsperiode, om netwerkopstoppingen en lange wachttijden tijdens het downloaden te voorkomen. Auto PPPoE netwerkverbinding biedt in één stap instellingen voor verbeterd online gemak. Alles bij elkaar genomen is het een intuïtief centrum voor netwerkbandbreedtecontrole.

GPU Boost

Directe iGPU Level Up!
GPU Boost versnelt de geïntegreerde GPU, voor extreme grafische prestaties. De gebruiksvriendelijke interface vergemakkelijkt flexibele frequentie-aanpassingen. Levert eenvoudig stabiele systeemniveau upgrades voor elk gebruik.

UEFI BIOS (EZ Mode)
Flexibele en gemakkelijke BIOS-interface

ASUS UEFI BIOS biedt de eerste muisbestuurde grafische BIOS die ontworpen is met selecteerbare modi, en biedt daarmee een gebruiksvriendelijke interface die verder gaat dan traditionele bediening via enkel het toetsenbord. Het biedt tevens native ondersteuning voor het volledig benutten van harde schijven groter dan 2,2TB in 64-bit besturingssystemen.

ASUS exclusieve interface

EZ Mode toont informatie waar regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Gebruikers kunnen de systeemprestatie-instellingen kiezen en prioriteiten oppakken en verslepen. De Advanced Mode voor liefhebbers van prestaties bevat gedetailleerde DRAM-instellingen via een eigen geheugeninformatiepagina, voor volledig inzicht.

Nieuwe upgrade! Snelle en eenvoudige info voor verbeterde systeemcontrole.

 • F12 BIOS snapshot sneltoets
 • Nieuwe F3 Snelkoppeling voor vaakst geraadpleegde info
 • ASUS DRAM SPD (Serial Presence Detect) Informatie, detecteert defecte DIMM's en helpt bij lastige POST-situaties
ASUS Anti-Surge Protection
Bescherm uw apparatuur
Het Anti-Surge Protection ontwerp detecteert overspanningomstandigheden en voorkomt verspreiding van spanningspieken in real-time. Het schakelt tevens op actieve wijze de toevoer van overspanning uit om het systeem te beschermen.
 • Real-time overspanning detectie.
 • Actieve bescherming tegen potentiële schade aan uw moederborden en systemen.


EPU

Totale Energie Efficiency
Profiteer van ‘s werelds eerste real-time energiebesparende pc-chip via een eenvoudige on-board schakelaar of het AI Suite II hulpprogramma. Behaal totale, systeembrede energie-optimalisering via automatische detectie van de actuele pc-belasting en intelligente aanpassing van het stroomverbruik. Dit vermindert tevens het ventilatorgeluid en verlengt de levensduur van componenten!

RoHS

GreenASUS en ErP Ready

Het moederbord is klaar voor de Europese Unie’s Energy-related Products (ErP). ErP vereist van producten dat deze voldoen aan bepaalde energie efficiency-eisen met betrekking tot het energieverbruik. Dit is in overeenstemming met ASUS’ visie op het creëren van milieuvriendelijke en energiezuinige producten, via productontwerpen en innovatie die de CO2 footprint van het product verminderen en daarmee de invloed op het milieu verzachten.

B75M-PLUS Productoverzicht


comparison icon
Compare (0)