[AiProtection] Hoe stel in Netwerkbeveiliging in?

ASUS AiProtection maakt gebruik van krachtige cyberbeveiligingsoplossingen en clouddatacenters van Trend Micro ™ om uw slimme huis en alle aangesloten apparaten te beschermen tegen cyberdreigingen.

Bereiden

1. Raadpleeg de pagina met productspecificaties om te bevestigen dat uw router AiProtection Pro of AiProtection Classic ondersteunt. Vergelijkingstabel voor AiProtection Pro & Internetbeveiliging en WiFi-bescherming | ASUS wereldwijd
  2. Werk de firmware van uw router bij naar de nieuwste versie. Raadpleeg het ondersteuningsartikel voor instructies over het bijwerken van de firmware:[Draadloos] De firmware bijwerken van uw router naar de laatste versie ?

Opmerking:

1. Access Point(AP)-modus ondersteunt AiProtection niet.

2. Wanneer WAN-aggregatie en load balance-modus van dual WAN zijn ingeschakeld, kan deze niet tegelijk met de AiProtection-functie worden gebruikt. De AiProtection-functie is alleen beschikbaar als er een enkele WAN-bron is of in failover-modus met dubbel WAN.

Introductie:

Routerbeveiligingsbeoordeling

• Scan uw router om kwetsbaarheden te vinden en beschikbare opties aan te bieden om de bescherming van uw apparaten te verbeteren.

Kwaadaardige sites blokkeren

• Beperk de toegang tot bekende schadelijke websites om uw netwerk te beschermen tegen malwareaanvallen.

Tweerichtings-IPS

• Het Two-Way (Intrusion Prevention System) beschermt elk apparaat dat op het netwerk is aangesloten tegen spam of DDoS-aanvallen.

Opmerking: Two-Way IPS-functie is beschikbaar voor AiProtectionPro.

Voorkomen en blokkeren van geïnfecteerde apparaten

• Deze functie voorkomt dat geïnfecteerde apparaten tot slaaf worden gemaakt door botnets of zombieaanvallen die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen of andere apparaten kunnen aanvallen.

Volg de onderstaande stappen om AiProtection in de ASUS-router in te schakelen

1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router URL http://www.asusrouter.com in op het WEB GUI.

Raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)?  voor meer informatie.

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Wireless Router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

3. Ga naar [AiProtection] > [Netwerkbeveiliging]AiProtection ingeschakeld.

AiProtection

Routerbeveiligingsbeoordeling

1. De router controleert automatisch alle beveiligingsgerelateerde configuraties en toont een rapport aan de gebruiker zoals hieronder nadat de gebruiker op de knop [scannen] heeft geklikt.

2. De gebruiker kan ze bekijken en controleren of beveiligingsgerelateerde configuraties als veilige status zijn ingesteld. Zo niet, dan kunnen ze op “Nee”  link naar instellingenpagina voor configuratiewijziging.

Schadelijke sites blokkeren

1. Deze functie blokkeert het browsen op kwaadaardige websites. U kunt bijvoorbeeld zien dat de evenementen 244 keer zijn geblokkeerd.

2. Ga naar [Malicious Sites Blocking] voor gedetailleerde gegevensanalyse.

• Klik op [Opslaan] om het gebeurtenisbestand op uw apparaat op te slaan.
  • Klik op [Verwijderen]om afspraken te verwijderen.
  • [Toevoegen]en [Whitelist beheren]. U kunt domeinen die u vertrouwt toevoegen en beheren.

Tweeweg IPS

Opmerking: Two-Way IPS-functie is beschikbaar voor AiProtection Pro.

Tweerichtings-IPS blokkeert ook schadelijke inkomende pakketten om uw router te beschermen tegen aanvallen op netwerkkwetsbaarheid. Bovendien detecteert Two-Way IPS verdachte uitgaande pakketten van geïnfecteerde apparaten en voorkomt het botnetaanvallen.

U kunt bijvoorbeeld zien dat de evenementen 308 keer zijn geblokkeerd.

2. Ga naar [Two-Way IPS] voor gedetailleerde gegevensanalyse.

• Klik op [Opslaan] om het gebeurtenisbestand op uw apparaat op te slaan.
  • Klik op [Verwijderen]om afspraken te verwijderen.

Voorkomen en blokkeren van geïnfecteerde apparaten

1. Deze functie beschermt de apparaten die u op de router aansluit, zoals computers en mobiele telefoons.

2. Ga naar [Malicious Sites Blocking] voor gedetailleerde gegevensanalyse.

• Klik op [Opslaan] om het gebeurtenisbestand op uw apparaat op te slaan.
  • Klik op [Verwijderen]om afspraken te verwijderen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe krijg ik meer informatie over geblokkeerde kwaadaardige websites?

Raadpleeg Trend Micro http://global.sitesafety.trendmicro.com/

2. Hoe de lijst met beveiligingsgebeurtenissen wissen?

Klik op [wissen]om afspraken te verwijderen.

3. Waarom is er geen Two-Way IPS-functie in de router?

Tweerichtings IPS-functie is beschikbaar voor AiProtection Pro. Raadpleeg de pagina met productspecificaties om te bevestigen dat uw router dit ondersteunt

4. Werkt AiProtection nog steeds na het installeren van een VPN op een apparaat (bijv. mobiele telefoon, tv)?

Wanneer het apparaat is geïnstalleerd met een VPN, worden alle gegevens verbonden via de VPN en worden de netwerkverbindingsgegevens van het apparaat beschermd via de VPN-verbinding, zodat AiProtection deze niet kan decoderen om te detecteren.

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan dit link.