Advertenties van Windows komen soms automatisch tevoorschijn, hoe kan ik dit verhelpen?

Pop-up advertenties komen doorgaans van specifieke software welke geinstalleerd zijn op uw PC. Indien deze software malware betreft dan kan dit meer advertenties opleveren, of in het ergste geval wordt er ransomware geinstalleerd na het klikken op een advertentie.

Om deze advertenties en de malware te verwijderen gaat u naar Configuratiescherm > Programma's en Onderdelen om deze de verwijderen of te deinstalleren.

(Voor Windows 10, refereer aan Hoe kan ik een programma verwijderen in Windows 10? voor verdere informatie)

Let op: Het verwijdern van de Microsoft server of stuurprogramma kan invloed hebben op de werking van uw systeem. Zorg ervoor dat de software die u verwijderd niet hoort bij hetgeen wat hierboven vermeld wordt.

Hoe kan ik de advertentie software herkennen:

1. Verwijder dit indien de titel/bestandsnaam van de software weergegeven wordt in een aparte code of vreemde tekens  (Dit onstaat door de code)

2. Bekijk de ontwikkelaar van de software. Indien de software gemaakt is door bekende ontwikkelaars zoals Microsoft Corporation、ASUS、Google, dan zijn deze niet de bron van de software.

3. Bekijk de tijd/datum van de installatie. Bekijk of het mogelijk is dat u dergelijke software niet geinstalleerd heeft. Wanneer dit het geval is, verwijder dan de software.

4. Bekijk de naam of het icoon in het pop-up venster. Bekijk vervolgens in de lijst of u identieke namen of iconen aantreft.

Hoe kan ik voorkomen dat ik advertentie software installeer?

1. Download of installeer geen software waarvan u nog nooit gehoord heeft.

2. Installeer en update uw anti-virus software.

3. Voorkom het gebruik van illegale of niet geautoriseerde software.

Indien de bovenstaande stappen de problemen niet verhelpen, probeer dan een nieuwe installatie van uw OS uit te voeren, of contacteer het ASUS Service Center voor verdere ondersteuning.