[Windows 11/10] Hoe apps, door Windows geïnstalleerde updates, stuurprogramma's te verwijderen

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Apps verwijderen

1. Typ en zoek [Apps & features] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. In Apps & functies kunt u apps sorteren op naam, grootte of installatiedatum en apps filteren op Alle schijven of een specifieke schijf.
  3. Anders kun je ook de app-naam (of een trefwoord daaruit) typen die je wilt verwijderen in het gedeelte Apps zoeken, en dan krijg je het gezochte resultaat in de onderstaande lijst.
  4. Selecteer de [Meer] iconnaast de app die u wilt verwijderen en klik vervolgens op [Verwijderen].

Terug naar inhoudsopgave

Geïnstalleerde Windows-updates verwijderen

1. Typ en zoek [Configuratiescherm] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Programma's].
  3. Selecteer [Geïnstalleerde updates bekijken].
  4. Kies een door Windows geïnstalleerde update die u wilt verwijderen en klik vervolgens op [Verwijderen].
  5. Bevestig of je deze update wilt verwijderen of niet, en selecteer vervolgens [Ja]om deze te verwijderen.

Terug naar inhoudsopgave

Stuurprogramma's verwijderen

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarvan u het stuurprogramma wilt verwijderen en selecteer vervolgens [Apparaat verwijderen].
  3. Bevestig of je dit stuurprogramma wilt verwijderen of niet, en selecteer vervolgens [Verwijderen]om het te verwijderen.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Apps verwijderen

1. Typ en zoek [Apps & features] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. In Apps & functies kunt u apps sorteren op naam, grootte of installatiedatum en apps filteren op Alle schijven of een specifieke schijf.
  3. Anders kun je ook de app-naam (of een trefwoord daaruit) typen die je wilt verwijderen in het gedeelte Zoeken in deze lijst, en dan krijg je het gezochte resultaat in de onderstaande lijst.
  4. Selecteer de app die u wilt verwijderen en klik vervolgens op [Verwijderen].

Terug naar inhoudsopgave

Geïnstalleerde Windows-updates verwijderen

1. Typ en zoek [Configuratiescherm] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Programma's].
  3. Selecteer [Geïnstalleerde updates bekijken].
  4. Kies een door Windows geïnstalleerde update die u wilt verwijderen en klik vervolgens op [Verwijderen].
  5. Bevestig of je deze update wilt verwijderen of niet, en selecteer vervolgens [Ja]om deze te verwijderen.

Terug naar inhoudsopgave

Stuurprogramma's verwijderen

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarvan u het stuurprogramma wilt verwijderen en selecteer vervolgens [Apparaat verwijderen].
  3. Bevestig of je dit stuurprogramma wilt verwijderen of niet, en selecteer vervolgens [Verwijderen]om het te verwijderen.