MyASUS - Introductie

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, moederborden

Nieuwe ervaring in MyASUS

• Nieuw interfaceontwerp
  • Opties voor snelle toegang
  • Snelle account-/productregistratie
  • Eenvoudige systeemstatusbewaking
  • *Functies kunnen afwijken van de softwarestructuur of modellen. (meer informatie hier)

MijnASUS-startpagina

Systeeminfo

De gebruiker kan software- en hardware-informatie over het systeem vinden door op "Systeeminfo" te klikken.

Gedetailleerde systeemstatus kunt u hier ook vinden.

1. Thuis

Op de startpagina worden de belangrijkste functies van MyASUS weergegeven. Gebruikers kunnen de juiste pagina's openen door op de knoppen op de startpagina te klikken om toegang te krijgen tot verdere instellingen en details.
Bovendien kan de gebruiker op "Diagnose met één klik" klikken om de systeemdiagnose rechtstreeks uit te voeren.

2. Apparaatinstellingen

Met het menu Apparaatinstellingen kunnen gebruikers hun laptops afstemmen op hun unieke behoeften, of het nu gaat om het aanpassen van de gebruikservaring, het garanderen van topprestaties of het verlengen van de levensduur van de batterij en de algehele levensduur van het apparaat.

• [Vermogen & Prestatie]]
  • [Audio & Visueel]
  • [Connectiviteit]
  • [Invoerapparaatinstellingen]
  • [Privacy & Beveiliging]

3. Systeemdiagnose

Op de pagina [Systeemdiagnose] kan dit helpen bij het identificeren van eventuele problemen die gebruikers kunnen tegenkomen met hun laptops. Het rapporteert automatisch de oorzaken van de problemen en biedt onmiddellijke suggesties voor oplossingen. Het helpt onze klantenservicemedewerkers ook om problemen snel en efficiënt te identificeren bij het repareren van uw laptop.(*Niet beschikbaar voor Windows S-modus)

4. Systeemupdate

Op de pagina Systeemupdate kunnen gebruikers met slechts één klik de nieuwste software bijwerken, inclusief BIOS, stuurprogramma's en firmware. (*Niet beschikbaar voor Windows S-modus)

5. Mijn ASUS-apparaten

Op deze pagina kunt u snel en gemakkelijk uw ASUS-routers en ASUS-beeldscherm instellen wanneer deze verbinding maken met uw pc.

6. ASUS-apps & Aanbiedingen
ASUS-apps & Deals bieden niet alleen snelle toegang tot interne ASUS-apps, maar geven gebruikers ook updates over de nieuwste exclusieve aanbiedingen.
[ASUS Apps]: U kunt op dit tabblad snel ASUS-interne apps starten of downloaden, waaronder ScreenXpert, GlideX & ASUS slimme invoer. (*Niet beschikbaar voor Windows S-modus)
Bovendien kunt u op deze pagina ook toegang krijgen tot de ASUS Switch-functie.

[AppDeals]: op het tabblad [AppDeals] kunnen gebruikers snel en gemakkelijk verschillende apps van derden downloaden. Daarnaast vindt u ook updates over de nieuwste exclusieve aanbiedingen, kortingen en aanbevelingen die op u zijn afgestemd. (*Niet beschikbaar voor Windows S-modus)

Om toegang te krijgen tot de apps die u wilt gebruiken, selecteert u ze eenvoudigweg in het menu en klikt u op de knop [Nu downloaden] om ze te downloaden en te installeren.

*Opmerking: in MyASUS V2.0.17.0 of hoger is Giftbox hernoemd naar AppDeals.

7. Berichtencentrum
Op deze pagina kunt u snel een blik werpen op de laatste ASUS-gebeurtenissen of MyASUS-gerelateerde berichten.
[Nieuws]: op het tabblad [Nieuws] kunnen gebruikers de laatste informatie vinden over nieuwe producten, evenementen en andere.
U kunt akkoord gaan met de MyASUS-privacybeleidsinstellingen om u te abonneren op ASUS-berichten.

Op het tabblad [Aankondigingen] kunnen gebruikers belangrijke aankondigingen zien die verband houden met MyASUS.

8. Klantenondersteuning
In het menu Klantenondersteuning kunt u hulp vinden als u een probleem tegenkomt op uw apparaat, of u nu de FAQ gebruikt om het probleem zelf op te lossen of de hulp van specialisten in te roepen. Op deze pagina kunt u ook de reparatiestatus controleren of zoeken naar het reparatiecentrum in de buurt.

9. Gebruikerscentrum
In het menu Gebruikerscentrum ervaart u het eigendom van ASUS-producten.
In de sectie [Mijn product] kunt u uw ASUS-producten snel en eenvoudig registreren.
In de sectie [Exclusieven] kunnen gebruikers doorverwijzen naar de ASUS Store voor de beste deals voor ASUS-producten.

10. Instellingen
In het menu Instellingen kunt u uw MyASUS-ervaring aanpassen.
Op het tabblad [Algemeen] kunnen gebruikers de taalinstellingen aanpassen, de privacyvoorwaarden bekijken, hun abonnement op ASUS wijzigen en meer.
Op het tabblad [MyASUS Instructies] kunt u de MyASUS-sneltips die op de startpagina worden weergegeven opnieuw afspelen, MyASUS-gerelateerde veelgestelde vragen bekijken of feedback sturen naar het MyASUS-team.

Op het tabblad [Over] kunnen gebruikers de huidige app-versie controleren, het privacybeleid bekijken of de gebruiksvoorwaarden lezen.

11. Hoe kan ik MyASUS verkrijgen?
MyASUS is vooraf geïnstalleerd op alle ASUS-computers die compatibel zijn met MyASUS. Je kunt het ook downloaden via de Microsoft Store: MyASUS - Officiële app in de Microsoft Store

12. Hoe MyASUS te verwijderen.
Als u de app wilt verwijderen, raadpleegt u de onderstaande link: [Windows 11/10] Apps verwijderen, Windows geïnstalleerd updates, stuurprogramma's | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

13. Problemen oplossen
Vraag 1: Hoe controleer ik welke versie van het stuurprogramma op mijn apparaat moet worden geïnstalleerd?
A: Open “Apparaatbeheer” > Controleer de onbekende apparaten > Klik met de rechtermuisknop naar Eigenschappen > Tabblad Toegangsdetails > Selecteer Hardware-ID's in het eigenschappenmenu > Controleer of het ASUS2018 of ASUS1000 is
Als ASUS1000, installeer dan ASUS System Control Interface
als ASUS2018, installeer dan ASUS System Control Interface V3

V2: Waarom kan ik alleen de gedeeltelijke functies in de MyASUS-app zien?
A: Raadpleeg: MyASUS - Waarom kan ik alleen de gedeeltelijke functies zien in de MyASUS-app? | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

V3: Hoe verkrijg ik de nieuwste versie van MyASUS of ASUS System Control Interface V3?
A: U kunt de stuurprogramma's bijwerken via deWindows Update. Als alternatief kunt u de MyASUS-app bijwerken vanuit de Windows Store.
Voor meer details raadpleegt u: [Notebook/Desktop/AIO] Windows Update gebruiken in een besturingssysteem en hoe u het BIOS kunt updaten via Windows-update | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

Vraag 4: Veelvoorkomende problemen oplossen bij het gebruik van MyASUS
A: De meeste problemen kunnen worden opgelost door stuurprogramma's of de MyASUS-app bij te werken of opnieuw te installeren. Probeer eerst de stappen in de volgende artikelen als u veelvoorkomende problemen ondervindt met de MyASUS-app:
1. Windows10-stuurprogramma's bijwerken: raadpleeg Windows Update gebruiken in het besturingssysteem ?
2. Controleren op MyASUS-stuurprogramma-updates: Raadpleeg Hoe MyASUS te updaten ?
3. Verwijder MyASUS en installeer het opnieuw: Raadpleeg Hoe installeer ik MyASUS?

Als het probleem na de bovenstaande probleemoplossing niet kan worden opgelost, kunt u problemen en suggesties direct aan ASUS voorleggen via Geef feedback van MyASUS.
Voor meer informatie raadpleegt u Feedback geven in het menu.

Download MyASUS nu en ervaar perfecte service. Klik op onderstaande banner!