[ASUS Armoury Crate] Veelgestelde vragen over Armoury Crate

1. [Armoury Crate] Installatie/verwijdering
1-1. Hoe Armory Crate te installeren
1-1-1. Ontdek welke versie van Windows je hebt
1-1-2. ROG- en TUF-gaminglaptops of -desktops
1-1-3. ROG-, ROG Strix-, TUF Gaming- of Prime-moederborden
1-1-4. Armoury Crate gebruiken om randapparatuur te configureren op niet-compatibele apparaten

1-2. Hoe Armory Crate te verwijderen

1-3. Problemen oplossen

1-3-1. Installatie mislukt
      1-3-2. Verwijderen mislukt
      1-3-3. Servicefout

1-4. Automatische updates van Armory Crate uitschakelen
1-5. Upgraden van v1.4.1 of v2.1.9 naar v2.3.X of latere versie

1-6. Armoury Crate v1.4.1 of v2.1.9 verwijderen.

2. [Armoury Crate] Aura Sync – Introductie
2-1. Aura Sync: ondersteunde producten
2-2. Aura Sync versus het gebruik van het apparaat > Tabblad Verlichting

3. [Armoury Crate] Apparaat – Introductie
3-1. Het tabblad Apparaat gebruiken

4. [Armoury Crate] ASUS-account / ROG-account
4-1. Een account aanmaken, of inloggen
4-2. Productregistratie

5. [Armoury Crate] mobiele app
5-1. Verbindingsproblemen oplossen

1. [Armoury Crate] Installatie/verwijdering

1-1. Hoe Armory Crate te installeren

1-1-1. Ontdek welke versie van Windows u heeft
Controleer de Windows-editie van uw pc of laptop en zorg ervoor dat uw systeem compatibel is met Armory Crate. Windows 10 (Creators Update/1903 of hoger) of Windows 11 wordt ondersteund.

1-1-2. ROG en TUF Gaming-laptops of -desktops
Als je een nieuwe gebruiker bent van een ROG- of TUF Gaming-laptop of -desktop, is Armory Crate een vooraf geïnstalleerde app. Je vindt Armory Crate in je Start-menu – klik gewoon op de knop ‘Start’ knop.

1-1-3. ROG-, ROG Strix-, TUF Gaming- of Prime-moederborden

Automatisch installeren bij eerste keer opstarten

Als u een nieuwe gebruiker bent van een ROG-, ROG Strix-, TUF Gaming- of Prime-moederbord en Windows 10 (Creators Update/1903 of later) of Windows 11 gebruikt, ziet u een pop-upvenster waarin u wordt uitgenodigd om te installeren Armory Crate tijdens de eerste keer opstarten van uw pc. Om te installeren, klikt u eenvoudig op ‘OK’ en de software wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Installeer opties na het annuleren van de installatie of het verwijderen van Armory Crate

Als u ervoor kiest om Armory Crate niet te installeren bij de eerste keer opstarten van uw nieuwe pc, kunt u Armory Crate nog steeds verkrijgen door de  Armoury Crate & Aura Creator-installatieprogramma van de ASUS-ondersteuningssitevoor uw model.

Installatiestappen:
1. Download “ArmouryCrateInstallTool.zip”.
2. Pak “ArmouryCrateInstallTool.zip” en dubbelklik op “ArmouryCrateInstaller.exe” om de installatie te starten.
3. Selecteer om een ​​enkele app te installeren (Armoury Crate of Aura Creator), of om beide te installeren. Klik op de knop “Start” knop om het installatieproces te starten.

1-1-4. Armoury Crate gebruiken om randapparatuur te configureren op niet-compatibele apparaten
Als u ROG- of TUF Gaming-randapparatuur gebruikt op een pc of laptop die niet compatibel is met Armory Crate, kunt u Armory Crate nog steeds installeren en gebruiken om uw randapparatuur(en) te configureren.

1. Download het bestand ArmouryCrateInstallTool.zip van de ASUS-ondersteuningssite voor uw model.

2. Unzip “ArmouryCrateInstallTool.zip” en dubbelklik op “ArmouryCrateInstaller.exe” om de installatie te starten.
3. Selecteer om een ​​enkele app te installeren (Armoury Crate of Aura Creator), of om beide te installeren. Klik op de knop “Start” knop om het installatieproces uit te voeren.

1-2. Hoe Armory Crate te verwijderen

Als u alle aan Armory Crate gerelateerde apps en services wilt verwijderen, volgt u de onderstaande stappen:
1. Klik op de link om naar de Armoury Crate-ondersteuning  website
2. Zoek de “Driver & Hulpprogramma” tabblad en selecteer het besturingssysteem als “Windows 10 64-bit” om “Armoury Crate Uninstall Tool
te downloaden 3. Unzip “Armoury_Crate_Uninstall_Tool.zip” en dubbelklik op “Armoury Crate Uninstall Tool.exe” om de deïnstallatie te starten proces.
4. Start het systeem opnieuw op om de verwijdering te voltooien.

1-3. Problemen oplossen
Als je een fout tegenkomt in Armory Crate, raadpleeg dan hieronder om het probleem op te lossen.

1-3-1. Installatie mislukt

Let op de volgende zaken voordat u met de installatie begint:
1. Zorg voor een stabiele internetverbinding en gebruik geen VPN.
2. Zorg ervoor dat uw antivirus- of optimalisatiesoftware geen Armory Crate-processen blokkeert.
3. Als u Armory Crate eerder hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de Armoury Crate Uninstall Tool gebruikt om een voltooide verwijdering en een herstart van het systeem voor een nieuwe installatie.
4. Gebruik geen virtueel platform zoals de Android-emulator bij het installeren van Armory Crate.

Als u nog steeds installatieproblemen ondervindt, download dan de Armoury Crate Lite Log Tool  en volg de onderstaande stappen om de logboeken te verzamelen en naar de klantenservice van ASUS te sturen.
1. PakArmory Crate Lite Log Tool.zip uit, dubbelklik om LogToolLite.exe.
uit te voeren. 2. Vink “Logboek inschakelen” aan.

3. Voer de Armory Crate Installer uit om het installatieprobleem opnieuw te reproduceren.
4.Klik op het “Pakketlogboek” knop.

5.Wacht tot je de melding “Gereed” ziet.

6. Ga terug naar de map Armoury Crate Lite Log Tool , daar vindt u het bestand LogToolLiteLog_xxxxxxx(date and time).logE . Lever dit bestand aan de klantenservice van ASUS .

1-3-2. Verwijderen mislukt

Wanneer u een verwijdering mislukt probleem tegenkomt, volg dan de instructies in het dialoogvenster om uw computer opnieuw op te starten en voer ook de verwijdering uitik weer. De tweede verwijdering zou succesvol moeten zijn.

Als het opnieuw mislukt, vindt u het bestand ACUTLog_xxxxxxxx(datum en tijd).logE in de map Armory Crate Uninstall Tool. Stuur het alstublieft naar de klantenservice van ASUS.

1-3-3. Servicefout
Start uw computer of laptop opnieuw op. Als het probleem zich blijft voordoen, downloadt u de Armory Crate Installer en installeert u Armory Crate opnieuw. U kunt de Armory Crate Installer downloaden van de ASUS-ondersteuningssite.

1-4. Automatische updates van Armory Crate uitschakelen

Volg de onderstaande stappen om te voorkomen dat de Armoury Crate UWP- en de Aura Creator UWP-apps automatisch worden bijgewerkt.
*Opmerking: wanneer automatisch bijwerken is uitgeschakeld, is deze instelling van toepassing op alle geïnstalleerde apps uit de Microsoft Store (niet exclusief voor Armory Crate en Aura Creator).

1. Ga naar de Microsoft Store

2. Klik op de knop “Aanmelden” pictogram aan de rechterkant van de titelbalk en klik vervolgens op “App-instellingen

3. Schakel “App-updates” om de automatische update uit te schakelen.
*Opmerking: wanneer automatisch bijwerken is uitgeschakeld, is deze instelling van toepassing op alle geïnstalleerde apps uit de Microsoft Store (niet exclusief voor Armory Crate en Aura Creator).

1-5. Upgraden van v1.4.1 of v2.1.9 naar v2.3.X of latere versie
Als je Armory Crate v1.4.1 of de upgrade naar v2.1.9 al hebt geïnstalleerd, volg dan de onderstaande stappen om de app te upgraden.

1. Verwijder Armory Crate v1.4.1 of v2.1.9.
2. Download het Armory Crate Installer.zip-bestand van de ASUS-ondersteuningssitevoor uw model.< br /> 3. Dubbelklik met de linkermuisknop op het bestand ‘SetupROGLSLService.exe’ en het installatieprogramma downloadt de Armoury Crate-app en ROG Live Service en voert vervolgens automatisch het installatieproces uit.

1-6. Verwijder Armory Crate v1.4.1 of v2.1.9.
1. Klik op ‘Start’ gevolgd door de ‘Instellingen’ tandwiel en vervolgens ‘Apps’ gevolgd door ‘Apps & functies’.
2. Klik achtereenvolgens op elk van deze items, gevolgd door ‘Verwijderen’ en klik vervolgens op ‘Verwijderen’ ter bevestiging:
    A. WAPENKRAT, zie figuur 1
    B. ARMORY CRATE-service (voor ROG-laptops en -desktops) of ARMORY CRATE Lite-service (voor moederborden en andere ondersteunde apparaten)
    C. ASUS Framework-service
   D. Aura Service (Als u Aura Sync of Aura Creator wilt behouden, verwijdert u Aura Service niet)
   E. ROG Live Service (Als u Aura Sync of Aura Creator wilt behouden, verwijdert u ROG Live Service niet)
   F. Raadpleeg afbeelding 2
voor alle andere items met betrekking tot uw aangesloten ASUS- of ROG-apparaat(en).
Afbeelding 1

Afbeelding 2

2. [Armoury Crate] Aura Sync – Introductie
2-1. Aura Sync: Ondersteunde producten

Er zijn meer dan 180 apparaten die Aura Sync ondersteunen. Ga voor meer informatie naar de Aura-website.

1. MOEDERBORDEN
2. GPUS & ACCESSOIRES
3. MONITOREN
4. LAPTOPS
5. DESKTOPS
6. TOETSENBORDEN
7. MUIZEN
8. MUISPADS
9. HEADSETS & MICROFOONS
10. AIO-KOELERS
11. PC-HOESJES
12. STROOMVOORZIENINGEN
13. ACCESSOIRES
14. OPSLAG

2-2. Aura Sync versus het gebruik van het apparaat > Tabblad Verlichting
Opties onder de ‘Aura Sync’ Met het tabblad kunt u alle aangesloten Aura Sync-compatibele apparaten bedienen. U kunt Aura Sync-effecten wijzigen en gesynchroniseerde apparaten wijzigen via de ‘Aura Sync’ tabblad en u kunt geavanceerde lichteffecten toepassen die u maakt met Aura Creator.

Opties binnen het menu ‘Verlichting’ tabblad, van het tabblad ‘Apparaat’ tabblad, kunt u de verlichting van elk apparaat onafhankelijk regelen, wanneer het apparaat niet is gesynchroniseerd met Aura Sync. Opmerking: deze aanpassingen zullen GEEN andere lichteffecten synchroniseren.

3. [Armoury Crate] Apparaat – Inleiding

3-1. Het tabblad Apparaat gebruiken

Opties onder het tabblad ‘Apparaat’ tabblad toont configuratie-instellingen voor alle aangesloten producten die worden ondersteund door Armory Crate. U kunt bijvoorbeeld de verlichting van het apparaat wijzigen (wanneer het apparaat niet is gesynchroniseerd met Aura Sync) of u kunt de prestatie-instellingen wijzigen, waaronder de ventilatorsnelheid van het moederbord, muis-DPI, AIO-koeler-aanpassingen, macrotoets- of weergave-instellingen.

4. [Armoury Crate] ASUS-account / ROG-account

4-1. Een account aanmaken of inloggen

1. Als u een ASUS-account heeft:
     A. Klik op het pictogram Gebruiker om het ‘Gebruikerscentrum’ tabblad.
     B. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw ASUS-account in.

2. Als u geen ASUS-account heeft:
     A. Klik op het pictogram Gebruiker om het 'Gebruikerscentrum' tabblad.
     B. Klik op de knop ‘Aanmelden’ link om uw ASUS-account aan te maken, of gebruik uw Facebook- of Google-account.

4-2. Productregistratie

1. Meld u aan bij uw ASUS-account
2. Zoek ‘Gebruikerscentrum’ en selecteer 'Mijn producten'
3. Klik op ‘Een nieuw product registreren’
4. Voer het serienummer van uw apparaat in

5. [Armoury Crate] mobiele app

5-1. Verbindingsproblemen oplossen
Raadpleeg de ARMOURY CRATE (mobiele) verbinding probleemoplossingsgids.