[Windows 11/10] Problemen oplossen - Het probleem met het mislukte herstel oplossen bij het opnieuw instellen van de pc

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld

Als u een fout ervaart bij het resetten van de pc, probeer dan de BIOS / Windows-pakketten / stuurprogramma's bij te werken en te bevestigen met de nieuwste versie op uw pc.

Het updaten van software helpt meestal de systeemstabiliteit en -optimalisatie, dus we raden u aan uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie in Windows-systeem bijwerken

EZ Flash gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten deASUS Motherboard EZ Flash 3 Inleiding.)

Voor het uitvoeren van Windows-updates en stuurprogramma's, vindt u hier meer informatie over:

Windows Update uitvoeren

Hoe u stuurprogramma's kunt updaten via Systeemupdate in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's tot op heden hebt bijgewerkt, gaat u verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Probeer volgens de verklaring van Microsoft de tool Systeembestandscontrole te gebruiken om ontbrekende of beschadigde systeembestanden te herstellen.

1. Typ en zoek [Opdrachtprompt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Als administrator uitvoeren] . (De linker zoekillustratie hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)
  2. Typ in de opdrachtprompt [sfc /scannow] en druk op Enter op het toetsenbord .
  3. De computer begint met scannen.
  4. Sluit dit opdrachtpromptvenster pas als de verificatie 100% is voltooid.
    Opmerking: als Windows Resource Protection niet kon werken of corrupte bestanden vond, raadpleeg dan Instructies van Microsoft.

5. Probeer de pc opnieuw te resetten en bevestig of het probleem is opgelost.

Raadpleeg voor meer informatie Windows-ondersteuning van Microsoft.

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de klantenservice van ASUS voor meer informatie.