[Windows 11/10] De pc resetten

Door het besturingssysteem opnieuw te installeren, kan uw systeem worden hersteld naar de oorspronkelijke configuratie en kunt u veel softwareproblemen op uw computer oplossen, zoals trage systeemprestaties of malware-infecties. Wanneer u de ingebouwde resetfunctie in Windows gebruikt, kunt u kiezen uit twee verschillende opties voor resetten:

• Persoonlijke bestanden bewaren: met deze optie wordt Windows opnieuw geïnstalleerd terwijl uw persoonlijke bestanden en documenten behouden blijven.
  • Alles verwijderen: met deze optie worden alle bestanden, toepassingen en instellingen volledig verwijderd voordat Windows opnieuw wordt geïnstalleerd.

Opmerking: als op uw computer apparaatversleuteling of BitLocker-versleuteling is ingeschakeld, hebt u mogelijk de BitLocker-sleutel nodig om uw computer opnieuw in te stellen. Als u niet zeker bent over uw BitLocker-sleutel, raadpleeg dan dit artikel: Mijn BitLocker-herstelsleutel zoeken.

Stel de pc opnieuw in en bewaar uw bestand

Met deze resetoptie wordt het Windows-besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd en blijven uw persoonlijke bestanden, zoals foto's, muziek, video's en persoonlijke documenten, behouden. Het zal geïnstalleerde toepassingen en stuurprogramma's verwijderen en alle wijzigingen die u in de instellingen hebt aangebracht, ongedaan maken.

Opmerking: Het resetten van uw computer zal veel tijd in beslag nemen. Tijdens het resetproces kan uw scherm gedurende langere tijd zwart worden en kan uw computer vanzelf opnieuw opstarten. Zorg ervoor dat uw computer is aangesloten en sluit deze niet geforceerd af om problemen te voorkomen die kunnen leiden tot een mislukte reset.

Inhoudsopgave

Microsoft biedt twee methoden voor het opnieuw installeren van Windows en u kunt een van beide methoden kiezen om door te gaan. (Houd er rekening mee dat de tijd die nodig is voor het opnieuw installeren van Windows kan variëren van 30 minuten tot enkele uren, afhankelijk van het specifieke model/de specifieke specificaties van uw computer.)

Methode 1: Windows opnieuw installeren via de reset-optie in Windows-instellingen

Raadpleeg de juiste gebruiksaanwijzing op basis van de huidige versie van uw Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het resetten van het systeem in Windows 11:

https://www.youtube.com/watch?v=IO_l6PASqnw

1. Typ en zoek [Deze pc opnieuw instellen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik in het veld Deze pc opnieuw instellen op [PC opnieuw instellen].
  3. Selecteer [Mijn bestanden behouden].

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over Hoe de pc te resetten en mijn persoonlijke bestanden te behouden

https://www.youtube.com/watch?v=2incSlBiBms

1. Typ en zoekh [Deze pc opnieuw instellen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik op [Aan de slag].
  3. Selecteer [Mijn bestanden behouden].
  4. Selecteer [Lokaal opnieuw installeren].
    Opmerking: Als u Windows niet opnieuw kunt installeren via Lokale herinstallatie of als er fouten zijn opgetreden, kunt u Clouddownload kiezen om Windows opnieuw te installeren. (Uw computer moet zich in een beschikbare internetomgeving bevinden voor Cloud-download.)
  5. Klik op [Instellingen wijzigen].
  6. Stel de optie [Herstel apps en instellingen die bij deze pc zijn geleverd] in als Ja en selecteer vervolgens [Bevestigen].
    Opmerking: als uw computer een ingebouwd Windows 10-besturingssysteem heeft, zal het alle ASUS-apps en instellingen verwijderen die vooraf op uw computer zijn geïnstalleerd zodra u de optie [Herstel apps en instellingen die bij deze pc zijn geleverd] instelt op Nee.
  7. Controleer of de instellingen juist zijn en selecteer [Volgende].
  8. Klik op [Apps bekijken die worden verwijderd].
  9. Al uw applicaties worden verwijderd na het resetten van de computer. De volgende apps kunnen niet opnieuw worden geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store, dus u moet deze apps opnieuw installeren vanaf internet of vanaf installatieschijven. Selecteer [Terug]om door te gaan met de volgende stap.
  10. Selecteer [Resetten]om Windows 10 opnieuw te installeren, en uw computer zal opnieuw opstarten nadat de herinstallatie is voltooid.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het resetproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

Methode 2: Windows opnieuw installeren met de Windows Recovery Environment (WinRE)

1. Laat uw computer eerst de Windows Herstelomgeving openen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de Windows Herstelomgeving opent.
  2. Selecteer [Problemen oplossen] nadat de computer de Windows Herstelomgeving heeft geopend.
  3. Selecteer [Deze pc opnieuw instellen].
  4. Selecteer [Mijn bestanden behouden].
  5. Selecteer uw account.
  6. Voer het wachtwoord voor dit account in en selecteer vervolgens [Doorgaan]. Als u geen wachtwoord voor dit account heeft ingesteld, selecteert u Direct doorgaan.
  7. Selecteer [Lokaal opnieuw installeren].
    Als u Windows niet opnieuw kunt installeren via Lokale herinstallatie of als er fouten zijn opgetreden, kunt u kiezen voor Clouddownload om Windows opnieuw te installeren. (Uw computer moet zich in een beschikbare internetomgeving bevinden voor Cloud-download.)
  8. Selecteer [Resetten]om Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het resetproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

Stel de pc opnieuw in en verwijder alles

Dit is een zeer uitgebreide reset-operatie omdat het de huidige Windows-instellingen zal vervangen door een nieuwe installatie. Gebruikersaccounts, bestanden, instellingen, vooraf geïnstalleerde ASUS-software en Windows Store-applicaties worden verwijderd.

Deze optie is ontworpen voor gebruikers die helemaal opnieuw willen beginnen met hun computer, omdat alles wordt verwijderd en het Windows-besturingssysteem wordt gereset.

Opmerking: als uw computer is geüpgraded van Windows 10 naar Windows 11, voorkomt het resetten van deze computer dat u terugkeert naar de vorige versie van het besturingssysteem.

Opmerking: Het resetten van uw computer zal veel tijd in beslag nemen. Tijdens het resetproces kan uw scherm gedurende langere tijd zwart worden en kan uw computer vanzelf opnieuw opstarten. Zorg ervoor dat uw computer is aangeslotenen vermijd geforceerd afsluiten om problemen te voorkomen die kunnen leiden tot een mislukte reset.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over Hoe u de pc kunt resetten en alle persoonlijke bestanden, apps en instellingen kunt verwijderen

https://www.youtube.com/watch?v=2incSlBiBms

Inhoudsopgave:

Microsoft biedt twee methoden voor het opnieuw installeren van Windows en u kunt een van beide methoden kiezen om door te gaan. (Houd er rekening mee dat de tijd die nodig is voor het opnieuw installeren van Windows kan variëren van 30 minuten tot enkele uren, afhankelijk van het specifieke model/de specifieke specificaties van uw computer.)

Methode 1: Windows opnieuw installeren via Deze pc opnieuw instellen in Instellingen

Raadpleeg de juiste gebruiksaanwijzing op basis van de huidige versie van uw Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Deze pc opnieuw instellen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik op [PC resetten]in het veld Deze pc resetten.
  3. Selecteer [Alles verwijderen].
  4. Selecteer [Lokaal opnieuw installeren].
    Opmerking: Als u Windows niet opnieuw kunt installeren via Lokale herinstallatie of als er fouten zijn opgetreden, kunt u Clouddownload kiezen om Windows opnieuw te installeren. (Uw computer moet zich in een beschikbare internetomgeving bevinden voor Cloud-download.)
  5. Klik op [Instellingen wijzigen].
  6. Selecteer op basis van uw verzoek de juiste instellingen en klik vervolgens op [Bevestigen].
  7. Bevestig de instellingen en klik vervolgens op [Volgende].
  8. Mogelijk ontvangt u de volgende melding. Selecteer [Volgende]om door te gaan met het resetproces.
  9. Klik op [Opnieuw instellen]om Windows 11 opnieuw te installeren, en uw computer zal opnieuw opstarten nadat de herinstallatie is voltooid.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het resetproces. Forceer ook niet om af te sluiten tijdens het resetproces om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Deze pc opnieuw instellen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Klik op [Aan de slag]in Deze pc resetten sectie.
  3. Selecteer [Alles verwijderen].
  4. Klik op [Instellingen wijzigen].
  5. Selecteer op basis van uw verzoek de juiste instellingen en klik vervolgens op [Bevestigen].
  6. Bevestig de instellingen en klik op [Volgende].
  7. Zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten voordat u de pc reset, anders ziet u de onderstaande melding.
  8. Klik op [Opnieuw instellen]. De computer begint Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het resetproces. Forceer ook niet om af te sluiten tijdens het resetproces om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

Methode 2: Windows opnieuw installeren via Windows Recovery Environment (WinRE)

1. Ten eerste, alsjeblieft let uw computer Windows Herstelomgeving openen. Hier kunt u meer leren over Hoe u Windows Herstelomgeving opent.
  2. Nadat de computer de Windows Herstelomgeving heeft geopend, selecteert u [Problemen oplossen].
  3. Selecteer [Deze pc opnieuw instellen].
  4. Selecteer [Alles verwijderen].
  5. Selecteer [Lokaal opnieuw installeren].
    Opmerking: Als u Windows niet opnieuw kunt installeren via Lokale herinstallatie of er zijn fouten opgetreden, kunt u Cloud downloaden kiezen om Windows opnieuw te installeren. (Uw computer moet zich in een beschikbare internetomgeving bevinden voor Cloud-download.)
  6. Selecteer op basis van uw verzoek de juiste instellingen.
  7. Klik op [Opnieuw instellen]. De computer begint Windows opnieuw te installeren.
    Opmerking: zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het resetproces. Forceer ook niet om af te sluiten tijdens het resetproces om problemen te voorkomen.