[ProArt Display] Inleiding tot ProArt-kalibratie - Installatie en bediening

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken om meer weten over het gebruik van ASUS ProArt  Kalibratie

ASUS ProArt-kalibratie - Inleiding tot automatische kalibratie | ASUS-ONDERSTEUNING - YouTube

ASUS ProArt-kalibratie

Nauwkeurige, consistente, spectaculaire kleuren

Een gekalibreerd en geprofileerd scherm is een cruciaal element in een efficiënte digitale workflow voor kleurperfectionisten. De kleuren op beeldschermen nemen echter in de loop van de tijd af, zodat beeldschermen met een breed kleurengamma gevoelig zijn voor kleurafwijkingen.

ASUS introduceert nu een nieuwe oplossing - ASUS ProArt™Calibration die nauwkeurige, consistente en spectaculaire kleuren in de professionele monitor biedt.

Helderheid en kleurconsistentie

ASUS ProArt Calibration slaat alle kleurparameterprofielen op de IC-chips in de monitor op in plaats van op de pc, zodat u uw monitor op verschillende apparaten kunt aansluiten zonder instellingen of kleurverschuiving te wijzigen. Ondertussen vermindert het ook de signaalvervorming tussen de IC & het scherm. Het is de gemakkelijke manier om uw scherm opnieuw te kalibreren om de helderheid en kleurconsistentie van uw scherm te herstellen.

Ondersteuningsmodel

ProArt-display:  PA32UCX, PA32UCX-K, PA27UCX, PA27UCX-K, PA32UCX-P, PA32UCX-PK, PA32UCG, PA32UCG-K, PA32UCR, PQ22UC, PA32DC

Kleurmeter: i1DisplayPro/i1DisplayProPlus、Datacolor Spyder 5/Spyder X、Klein K-10

Systeemvereisten

Windows 10 64bit,Windows 11 64bit

ASUS ProArt Calibration 2.0 downloaden

Hoe te verkrijgen (ASUS ProArt Calibration 2.0)?

U kunt de nieuwste software, handleidingen, stuurprogramma's en firmware verkrijgen in het ASUS Downloadcentrum .

Als u meer informatie nodig heeft over ASUS Download Center, kunt u deze link raadplegen.

stappen:

1. Download het nieuwste hulpprogramma dat overeenkomt met uw monitormodel van ASUS Download Center, voer het model-> klik op Stuurprogramma & Hulpprogramma.

(Bijvoorbeeld: ProArt-display PA32UCX-K)

1. Klik op Stuurprogramma & Nut-> Selecteer besturingssysteem.

1. Zoek ASUS ProArt Calibration  in de categorie Hulpprogramma's en klik op DOWNLOAD om het bestand te downloaden.

Installeer ASUS ProArt Calibration

*Als u de oude versie van ASUS ProArt Calibration-software hebt geïnstalleerd(v1.1x versie ), verwijder eerst de oude softwareversie

1. Pak het bestand uit

2. Klik op setup

3.  Volg de instructies om de installatie te voltooien.

Start ASUS ProArt-kalibratie

Dubbelklik na installatie op ASUS ProArt Calibration   pictogram op het bureaublad om de applicatie te starten.

En bevestig de volgende twee punten:

1. Bevestig dat de optie 'HDR gebruiken' optie in de Windows-beeldscherminstellingen is uitgeschakeld, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding:

2. Controleer of de Preset-modus in het OSD-menu is ingesteld op een niet-HDR-modus (EX: standaard, sRGB, DCI-P3)

3. Als het model dat u gebruikt de PA32UCX-serie/PA27UCX-serie/PQ22UC is, moet u vóór gebruik de te kalibreren modus op kleur resetten (Gebruikersmodus 1 of Gebruikersmodus 2).

Kleurkalibratie

Kleurkalibratie is de belangrijkste functie van ProArt Calibration, waarmee u de kleur en uniformiteit van de monitor kunt corrigeren.

1. De eerste stap in kleurkalibratie, stel de parameters in die u wilt toepassen.

Als uw model PA32UCG/PA32UCR/PA32DC is, kunnen deze modellen de Preset-modus selecteren om het te kalibreren.

Klik op [Kalibratie starten] om de kleurkalibratie uit te voeren.

2. Zorg ervoor dat de USB Type-C- of Thunderbolt-kabel is aangesloten op uw monitor.

3. Zorg ervoor dat de kleurmeter is aangesloten op uw monitor, selecteer uw kleurmetermodel en controleer of u het kleurmeterprofiel moet wijzigen (deze functie wordt alleen ondersteund door i1 display pro/i1 display pro plus).

4. Kies of u de uniformiteit wilt kalibreren en kies of u 3x3 raster of 5x5 raster wilt gebruiken voor kalibratie.

(als u in de eerste stap HDR-kalibratie kiest, wordt deze stap overgeslagen)

(Als het gebruikte model PA32DC is, ondersteunt dit model de functie van het corrigeren van uniformiteit niet, dus deze stap wordt niet weergegeven)

5. Klik op [volgende] om de helderheid te meten, plaats de kleurenmeter op de gemarkeerde positie en klik op [Start] om te meten.

Nadat de meting is voltooid, gaat deze automatisch naar de volgende stap.

6. Druk op [Start] om de kleurkalibratie te starten.

7. Volg de instructies om de kleurmeter op de gemarkeerde positie te plaatsen en klik op [Start] om de kleurkalibratie te voltooien.
Als u in de vorige stap voor uniformiteitskalibratie heeft gekozen, wordt de uniformiteit ceerst wordt de kalibratie uitgevoerd en het systeem zal u informeren dat u de kleurmeter naar de gemarkeerde positie moet verplaatsen en op [Start] moet klikken.

8. Nadat de kalibratie is voltooid, wordt het rapport met de kalibratieresultaten gegenereerd. U kunt de parameterwaarden van de kleurkalibratieresultaten in het rapport bekijken. U kunt op [Rapport exporteren] klikken om het kleurkalibratierapport op te slaan.

Klik op [Toepassen] om de kalibratiegegevens op te slaan en toe te passen op Gebruikersmodus 1/2 of Preset-modus.

Als in stap 1 de parameters niet zijn gekalibreerd met de vooraf ingestelde waarden, maar met de parameters die u zelf hebt aangepast, kunnen de aangepaste waarden voor deze kalibratie worden opgeslagen in [Aangepast doel].

Als u Kalibratieafspraken kiest, kunt u beginnen met het instellen wanneer u wilt dat de geplande kalibratie plaatsvindt en of u deze wekelijks of slechts eenmaal wilt herhalen.

en kan kiezen of er extra herinneringen moeten worden ingesteld voordat de geplande kalibratie begint.

Je kunt ervoor kiezen om 30 minuten op te warmen voor de geplande kalibratie voor de meest nauwkeurige resultaten.

De ingestelde waarde van de geplande kalibratie die deze keer is uitgevoerd, kan worden bevestigd en kan in de toekomst ook worden bevestigd in [Afspraak].

Voordat de geplande kalibratie start, verschijnt er een bericht dat u eraan herinnert om verbinding te maken en de kalibrator in de juiste positie te plaatsen.

Doel aanpassen

In het aangepaste doel kunnen de niet-standaard (EX:sRGB) waardeparameters die in het verleden zijn ingesteld worden bevestigd en direct worden toegepast om opnieuw te kalibreren.

Geschiedenis

In de  geschiedenis, de rapportgegevens van eerdere kleurkalibratie kunnen worden bevestigd; als er gegevens zijn die niet bewaard hoeven te worden, kunt u op [Verwijderen] klikken.

Afspraak

In afspraak,U kunt de huidige geplande kalibratietijd en instellingswaarden, enz. bevestigen en u kunt op het wijzigingspictogram klikken om onnodige schema's te wijzigen en te verwijderen.

Apparaat

In de instellingen kunt u de gebruikersmodus1 & 2 als de opgeslagen kleurkalibratiegegevens in de OSD-snelinstellingen en klik op [Toepassen] om de gegevens op het scherm op te slaan.

Als u PA32UCG/PA32DC gebruikt, kunt u de kleurkalibratiegegevens selecteren die u in elke vooraf ingestelde modus wilt toepassen, of ze terugzetten op de standaardwaarde.

Geïntegreerde kalibratorcorrelatie

Als u PA32DC gebruikt, kunt u deze functie gebruiken om de ingebouwde kalibrator te kalibreren. Het wordt aanbevolen om eens in de 6 maanden te kalibreren om de nauwkeurigheid van de ingebouwde kalibrator te garanderen.

Klik op [Go Correlatie] om door te gaan.

Zorg ervoor dat de USB- of Thunderbolt-kabel correct op uw monitor is aangesloten.

Bevestig het model van de externe kalibrator die voor de kalibratie is gebruikt.

Klik op [Start] om de correlatie van de ingebouwde kalibrator te starten.

Volg de instructies om de kalibrator te plaatsen en klik op [Start] om de ingebouwde kalibrator te kalibreren.

Na voltooiing verschijnt het venster met succesvolle kalibratie van de ingebouwde kalibrator.