[Problemen oplossen] ASUS-router of -adapter is geen stroom/geen opstart/voedings-LED brandt niet

Wanneer u uw router gebruikt en merkt dat de router niet wordt ingeschakeld, geen stroom krijgt of de adapter niet wordt ingeschakeld, kunt u dit controleren door de volgende stappen te volgen voor eenvoudige probleemoplossing.

Introductie

1. Het kunnen problemen met de stroomvoorziening zijn

2. Controleer de aan/uit-knop

3. Controleer de LED-knop

4. Controleer of u de pagina met routerinstellingen (App/WebGUI) kunt openen

5. Voer een standaardreset uit op de router

6. Voer een harde fabrieksreset uit

1. Het kunnen problemen met de stroomvoorziening zijn: als de stroomvoorziening instabiel is, kan dit ervoor zorgen dat de router automatisch opnieuw opstart.

Opmerking: zorg voor uw eigen veiligheid voordat u stroomcontroles of handelingen uitvoert.

1-1 Controleer het stopcontact: probeer verschillende stopcontacten of verlengsnoeren.

1-2 Controleer de adapter van de router: controleer of de stekker van de adapter/voeding los zit en druk de stekker stevig aan of sluit de adapter/voeding opnieuw aan.

1-3 Controleer de voedingskabel: controleer of de voedingskabel van de adapter/voeding fysiek beschadigd, kapot of gerafeld is. Als er schade is, kan dit leiden tot een onstabiele stroomvoorziening.

2. Controleer de aan/uit-knop: nadat u de router op de voeding hebt aangesloten en merkt dat het aan/uit-lampje niet brandt, controleer dan eerst of de aan/uit-knop van de router niet is ingeschakeld.

Zoek de aan/uit-knop op uw router, zie de volgende afbeelding. Verschillende modellen kunnen kleine verschillen hebben. Als u vragen heeft, raadpleegt u de gebruikershandleiding

3. Controleer de LED-knop: Controleer of u de LED-schakelaar van de router hebt ingeschakeld.

Zoek de LED-knop op uw router, zie de volgende afbeelding. Verschillende modellen kunnen kleine verschillen hebben. Als u vragen heeft, raadpleegt u de gebruikershandleiding

Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen om het LED-licht in te schakelen.

[Problemen oplossen] WiFi LED-lampje brandt niet

[Draadloze router] Hoe het LED-lampje van de ASUS-router AAN/UIT te zetten

Nadat u de router op een stopcontact hebt aangesloten, probeert u uw apparaat (computer of mobiele telefoon) te verbinden met de ASUS-router via een netwerkkabel of draadloos (Wi-Fi), en gebruikt u de instellingenpagina van de ASUS-router (App/WebGUI) om te openen.

Als u de instellingenpagina van de ASUS-router kunt openen en het LED-lampje kunt inschakelen, raadpleeg dan het volgende

4-1  Controleer de instellingen van de LED's. Raadpleeg de FAQ: [Draadloze router] Hoe de LED AAN/UIT te zetten licht van ASUS-router

4-2  Controleer of de WPS-knop is ingesteld op LED aan/uit-functie.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe u de WPS-knop instelt om in te schakelen/ Uit de LED op de ASUS-router

5. Voer de standaardreset uit op de router: zoek de RESET-knop, druk deze 5-10 seconden in en de aan/uit-LED begint te knipperen om de reset te voltooien.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe u de router kunt resetten naar fabrieksinstelling voor meer informatie.

6. Voer een harde fabrieksreset uit: als de standaardreset het probleem niet oplost, gebruik dan deze methode om de router een harde fabrieksreset te geven.

Raadpleeg [Draadloze router] wanneer standaardreset niet werkt : Harde fabrieksreset - Lijst met modellen voor meer informatie.

Als geen van de hierboven genoemde methoden van toepassing is, is het mogelijk dat er een probleem is met de router of de adapter/voeding van de router. We raden u aan contact op te nemen met het ASUS-klantenservicecentrum voor technische ondersteuning.

Bezoek de volgende URL voor contactgegevens van het ASUS-klantenservicecentrum:   https://www.asus.com/nl/support/callus