[Windows 11/ 10] Snel opstarten uitschakelen in Windows

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, moederbord, grafische kaart, mini-pc

 

Fast Startup is een functie die is ontworpen om het opstartproces van Windows-systemen na het afsluiten te versnellen. Standaard is op Windows-apparaten Snel opstarten ingeschakeld. Bij het afsluiten slaan Windows-apparaten bepaalde systeemgegevens op de schijf op. Bij het opnieuw opstarten gebruikt het systeem deze opgeslagen gegevens om uw apparaat te hervatten in plaats van een volledige herstart uit te voeren, waardoor de opstartsnelheid van het systeem wordt verbeterd. In zekere zin werkt het op dezelfde manier als de winterslaap.

Dankzij Fast Startup worden apparaten niet volledig uitgeschakeld, wat resulteert in een klein batterijverbruik. Dit wordt als normaal beschouwd. Als u Snel opstarten wilt uitschakelen, raadpleegt u de volgende stappen.

 

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw apparaat:

Windows 11-besturingssysteem
  1. Typ en zoek [Kies een energiebeheerplan] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op < strong>[Open].    
  2. Klik op [Kies wat de aan/uit-knop doet].   
  3. Als de optie voor snel opstarten grijs wordt weergegeven in Afsluitinstellingen, klik dan op [Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn].   
  4. Deselecteer [Snel opstarten inschakelen] en klik vervolgens op [Wijzigingen opslaan]< /strong> schakelt uw apparaat de functie Snel opstarten in Windows uit.   

 

Windows 10-besturingssysteem
  1. Typ en zoek [Power & slaapinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen] .    
  2. Klik op [Aanvullende energie-instellingen].    
  3. Klik op [Kies wat de aan/uit-knop doet].    
  4. Als de optie voor snel opstarten grijs wordt weergegeven in Afsluitinstellingen, klik dan op [Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn].    
  5. Deselecteer [Snel opstarten inschakelen] en selecteer vervolgens [Wijzigingen opslaan]< /strong> schakelt uw apparaat de functie Snel opstarten in Windows uit.