AiMesh-technologie

Krachtige, stabiele wifi met volledige functionaliteit
Voorbij muren en vloeren

ASUS AiMesh is de ultieme wifi-oplossing voor thuis waarmee u overal in uw huis kunt genieten van een stabiele, naadloze en veilige draadloze verbinding. Met krachtige functies, uitzonderlijk gebruiksgemak en geen compromissen tussen wifi-bereik en maximale snelheid, kunt u wifi eindelijk ervaren zoals het hoort.

Innovation Award – Hardware.info

“Als u op zoek bent naar de beste prestaties, raden wij u aan om twee RT-AC86U’s te bestellen en deze te gebruiken met AiMesh-firmware." – HARDWARE.INFO

meer info

Readers’ Choice, 7 jaar op rij!

"Jaar in jaar uit is ASUS het favoriete merk router voor PCMag lezers. Geen enkel ander bedrijf komt in de buurt van de tevredenheidscijfers van ASUS" - PC Magazine

meer info

Flexibele en schaalbare draadloze netwerken

AiMesh is een innovatieve functie die meerdere compatibele ASUS-routers met elkaar verbindt om een wifi-netwerk te creëren voor de hele woning. Het is een flexibele en schaalbare oplossing die u in staat stelt een mix te gebruiken van verschillende ASUS-routermodellen, dus wanneer het tijd is om uw netwerk te upgraden, is het niet nodig om uw bestaande hardware de deur uit te doen. Wanneer u meer dekking nodig hebt of nieuwe functionaliteit wilt, kunt u gewoon op elk gewenst moment een andere compatibele router toevoegen aan uw AiMesh-netwerk.

De kracht van meer: Extreme wifi-snelheid

Elke router is op zich al geschikt voor uitstekende prestaties, dus als ze samenwerken in een AiMesh-systeem, zijn ze onverslaanbaar. In onze eigen testen met gebruik van de nieuwste ASUS RT-AC86U router bereikten we snelheden van 463Mbps over lange afstanden, ook nadat een ernaast gebruikt standaard multi-hubsysteem het signaal verloor. Dit betekent dat uw netwerk met AiMesh veeleisende taken aankan zoals 4K UHD streaming, zelfs naar de meest afgelegen hoeken van uw huis of tuin!

Slimme technologie voor maximale betrouwbaarheid

AiMesh bevat verschillende technologieën om de prestaties en betrouwbaarheid te garanderen, zodat u verbonden kunt blijven met de mensen en dingen die voor u het belangrijkst zijn, zonder u zorgen te maken over uw wifi.

Selecteert automatisch het beste wifi-signaal

AiMesh kan een enkel netwerk voor de hele woning creëren, dus er hoeft niet constant te worden gewisseld tussen netwerken terwijl u zich door het huis beweegt. AiMesh bewaakt de sterkte van het signaal naar uw apparaat en schakelt indien nodig ongemerkt naar een andere bron. Als u liever afzonderlijke netwerknamen gebruikt voor elke frequentieband, kan dat ook — AiMesh is ontworpen om te werken zoals u dat wilt!

Altijd-aan, zelfgenezende verbinding

Als er sprake is van een storing op een deel van het AiMesh-netwerk, vervangt de zelfherstellende functie onmiddellijk een defecte router met behulp van de resterende routerverbindingen. Uw verbinding wordt dus niet onderbroken en u merkt er zelfs niets van.

2.4GHz

5GHz

5GHz

Intelligente bandselectie

Een oersolide data 'backbone' verbindt alle AiMesh-geschikte routers, waarbij AiMesh intelligent kiest voor een bedrade verbinding* of de optimale frequentieband — 5GHz of 2.4GHz. Met tri-band routers zal een van de twee 5GHz-banden worden ingezet voor communicatie tussen de routers.

Netwerkbescherming voor
alle aangesloten apparaten

U vertrouwt aan uw aangesloten apparaten uw creditcardnummers, wachtwoorden voor online bankieren en andere persoonlijke informatie toe, maar niet alle apparaten ondersteunen antivirusbescherming - daarom heeft u ASUS AiProtection nodig. Dit is ingebouwd in AiMesh-routers om persoonlijke gegevens binnen het gehele AiMesh-netwerk te beschermen, zodat uw privacy op al uw apparaten wordt beschermd. AiProtection werkt zichzelf automatisch bij en, het beste van alles, is gratis gedurende de levensduur van uw AiMesh-router, zonder abonnementskosten.

Altijd bijgewerkte bescherming tegen aanvallen

Het Intrusion Prevention System (IPS) op bedrijfsniveau gaat een stap verder dan standaard firewalls en voert diepgaande scans uit van inkomende en uitgaande internetgegevens om alle veelvoorkomende aanvallen te blokkeren. Dankzij het Trend Micro datacenter in de cloud update deze AiProtection-functie zichzelf telkens wanneer een nieuwe patch beschikbaar is, zodat uw beveiliging altijd up-to-date is.

Blokkeer toegang tot schadelijke websites

Cyberdreigingen vermommen zich vaak als normale advertenties of downloadlinks, zodat u onopzettelijk op kwaadaardige websites kunt klikken of bestanden kunt downloaden die uw thuisnetwerk in gevaar brengen. AiProtection gebruikt Trend Micro’s cloud database om bekende kwaadaardige sites te identificeren en te blokkeren, en voorkomt zo infectie nog voordat u erop klikt.

Detectie en blokkering van geïnfecteerd apparaat

Als een al geïnfecteerd apparaat verbinding maakt met uw AiMesh-netwerk, voorkomt het dat eventuele persoonlijke gegevens op het apparaat in gevaar komen door de verbinding van dat apparaat met de kwaadaardige server te detecteren en te blokkeren. De lijst met kwaadaardige servers blijft gesynchroniseerd met Trend Micro's cloud database, zodat AiProtection over de nieuwste gegevens beschikt om uw netwerk te beschermen.

Volledig voorzien en gecentraliseerd

Met AiMesh werken geweldige functies zoals AiProtection, Adaptive QoS en Ouderlijk toezicht over het hele netwerk, met eenvoudige centrale controle over alle instellingen vanuit de ASUS Router mobiele app of ASUSWRT, zodat niemand ze kan omzeilen door verbinding te maken met een andere router. Vergeet alleen niet om altijd de router met de beste specificaties te verbinden met uw internetservice.

Geavanceerd ouderlijk toezicht op het hele netwerk

Met een AiMesh-systeem kunt u zelf bepalen hoe kinderen hun tijd online doorbrengen, ongeacht waar ze zich in huis bevinden, aangezien de instellingen voor ouderlijk toezicht worden toegepast op het gehele AiMesh-netwerk. U kunt apparaten groeperen en de internetactiviteit per persoon bekijken, schermtijd plannen en specifieke soorten websites en toepassingen blokkeren - allemaal via de ASUS Router mobiele app, direct op uw smartphone.

Internetactiviteit
Dashboard
Kindveilige
Voorinstelling
Inplannen
Blokkeertijd
Content Filter

Bekijk de internetactiviteit van elk gezinslid op een duidelijk grafisch dashboard dat de piektijden toont en het soort content dat wordt bekeken. U kunt apparaten van uw kinderen groeperen om geaggregeerde gegevens te bekijken en geplande blokkeertijden en contentfilters toe te passen met slechts een paar tikken.

Vink het selectievakje aan wanneer u een apparaat en profiel bewerkt, en de voorinstelling past automatisch filters toe voor ongepaste inhoud op al hun apparaten.

Reserveer waardevolle tijd voor het gezin of help uw kinderen verantwoordelijk gedrag te ontwikkelen door geplande periodes te selecteren om internettoegang op specifieke apparaten te blokkeren.

Blokkeer specifieke categorieën mobiele apps en websites, en pas deze instellingen toe op alle apparaten van de individuele gezinsleden. Het geavanceerde filter integreert Trend Micro's Deep Packet Inspection (DPI) engine om niet alleen te filteren op de URL van de website, maar ook op de internetpakketten zelf. Dit betekent dat het niet alleen content filtert die wordt bekeken in een webbrowser, maar ook binnen mobiele apps op uw apparaten.*

Low-Latency Gaming overal in de woning

Alle aangesloten apparaten in een thuisnetwerk delen dezelfde internetbandbreedte, dus als er meerdere mensen en apparaten zijn aangesloten, is het gebruikelijk om vertragingen te ervaren tijdens het gamen of bij het streamen van video's. AiMesh-routers hebben geweldige functies zoals Game Boost (Adaptive QoS) en wtfast spelacceleratie om prioriteit te geven aan gaming-verkeer binnen het netwerk, zodat u verzekerd bent van de best mogelijke gaming-ervaringen, waar u ook bent in huis.

VOORDELEN
  AiMesh wifi-systeem Normaal mesh-systeem Traditioneel presterende router
Eenvoudige installatie  
Naadloze roaming  
Bredere dekking  
Krachtige prestaties   **
Rijke functies  
Installatie en beheer via een pc of een mobiele app  
NADELEN
Zwakke single-node dekking  
Gemiddelde prestaties  
Beperkte functies Geen nadelen  
Ingewikkelde installatie  
Verbindingsafstand tussen router en repeater  
** Enkele router in vergelijking met enkele mesh node

Disclaimer:

*Vergelijkende resultaten zijn gebaseerd op bi-directionele snelheidstesten, uitgevoerd in een gecontroleerde ASUS-labomgeving, met behulp van een enkele RT-AC86U, een tri-band tri-hub en een dual-band tri-hub mesh-router.

  1. Daadwerkelijke gegevensdoorvoer en wifi-dekking zullen variëren naar gelang de netwerkomstandigheden en omgevingsfactoren, met inbegrip van de hoeveelheid netwerkverkeer, bouwmaterialen en constructies, en netwerk-overhead, eventueel resulterend in lagere daadwerkelijke gegevensdoorvoer en draadloze dekking.
  2. Naadloze roaming kan afhangen van de specificaties van mobiele apparaten.
  3. DSL- en LTE wifi-modem routers die AiMesh-technologie ondersteunen, kunnen alleen dienstdoen als primaire AiMesh-router, niet als AiMesh-node.
  4. Controleer voor de volledige modelnaam van uw router de sticker op de achterkant van de router.
  5. Ethernet Backhaul-compatibele routers zijn vereist om te profiteren van een bekabelde backhaul-verbinding.