Wat is AiMesh?

AiMesh verbindt meerdere compatibele ASUS-routers met elkaar om een mesh wifi-netwerk te creëren voor de hele woning. Dankzij de flexibele en schaalbare technologie kunt u verschillende AiMesh-compatibele routers combineren en op elk moment nieuwe routers toevoegen om de dekking te verbeteren.* Alle apparaten in een AiMesh-netwerk hebben toegang tot alle functies van de hoofdrouter, inclusief gaming-functies, beveiliging op zakelijk niveau van AiProtection en meer. De meeste ASUS-routers ondersteunen al AiMesh.

*AiMesh ondersteunt de 802.11k/v standaard.

Bekroonde technologie

"Asus is misschien niet de eerste merknaam die in je opkomt als je denkt aan thuisnetwerkapparatuur. Maar in 2021 won het voor het tiende jaar op rij onze Readers' Choice-prijs voor routers. "Het is het eerste merk dat je moet overwegen als je je thuisnetwerk wilt upgraden."-PCMag

Meer info over ASUS-routers

Het RT-AX92U 2 Pack won "de beste mesh router voor gaming"-PC Gamer

Meer info over RT-AX92U 2 Pack

ASUS ZenWiFi AX (XT8) werd uitgeroepen tot "Best WiFi 6 Mesh System"-CNET

Meer info over ASUS ZenWiFi AX (XT8)

Slimme technologie voor maximale betrouwbaarheid

AiMesh is ontworpen om snel en betrouwbaar te zijn, voor zorgeloze wifi. Profiteer overal van naadloos werkende verbindingen, zonder over te schakelen naar verschillende netwerken, en het AiMesh-netwerk kan nog steeds een internetverbinding leveren, zelfs als één node uitvalt.

Selecteert automatisch het beste wifi-signaal

AiMesh kan een enkel netwerk voor de hele woning creëren, dus er hoeft niet constant te worden gewisseld tussen netwerken terwijl u zich door het huis beweegt. AiMesh bewaakt de sterkte van het signaal naar uw apparaat en schakelt indien nodig ongemerkt naar een andere bron. Als u liever afzonderlijke netwerknamen gebruikt voor elke frequentieband, kan dat ook — AiMesh is ontworpen om te werken zoals u dat wilt!

Altijd-aan, zelfgenezende verbinding

Als er sprake is van een storing op een deel van het AiMesh-netwerk, vervangt de zelfherstellende functie onmiddellijk een defecte router met behulp van de resterende routerverbindingen. Uw verbinding wordt dus niet onderbroken en u merkt er zelfs niets van.

Intelligente bandselectie

Nodes worden verbonden door een backhaul-verbinding, en een stabiele backhaul zorgt voor de betrouwbaarheid van het hele netwerk. AiMesh detecteert de verbindingskwaliteit van elke frequentieband en kiest op intelligente wijze de beste band voor backhaul: 5GHz, 2.4GHz of zelfs de nieuwe WiFi 6E 6GHz-band. Hij schakelt ook automatisch over naar een andere band als de huidige backhaulband overbelast raakt.

De kracht van meer: Extreme wifi-snelheid

Standalone routers bieden meestal de best mogelijke prestaties en functies, en ze zijn onverslaanbaar wanneer ze in een AiMesh-systeem worden gebruikt. Een AiMesh-systeem dat gebruik maakt van twee ROG Rapture GT-AXE11000 WiFi 6E-routers kan een 6x snellere doorvoer leveren dan concurrerende WiFi 6 mesh-systemen.*

*Gebaseerd op ASUS laboratoriumtesten.

Meer info over WiFi 6E

AiMesh WiFi 6E mesh-systeem

1,5x sneller

Concurrerend WiFi 6 mesh-systeem

Eenvoudig en krachtig beheer

Een AiMesh-systeem kan eenvoudig worden beheerd via de ASUS Router-app of de webinterface. Controleer met een eenvoudige klik of tik de connectiviteit, breng het verkeer grafisch in beeld en pas de instellingen aan. Het beheren van een AiMesh-netwerk gaat echt probleemloos.

Optimalisatie met één tik

Er is een gemakkelijke snelkoppeling met één tik in de ASUS Router-app om de AiMesh-topologie te optimaliseren - dat wil zeggen, de verbindingen tussen de hoofdrouter en elk knooppunt. Een geoptimaliseerde topologie zorgt ervoor dat elk knooppunt via de kortste route met de hoofdrouter is verbonden, voor snelle en stabiele verbindingen in de hele woning.

AiMesh-verbindingen

Met de intuïtieve gebruikersinterface is in één oogopslag de configuratie van het flexibele AiMesh-netwerk te zien terwijl dit zich uitbreidt. Zie direct hoeveel nodes verbonden zijn en hoeveel apparaten met elk van deze knooppunten verbonden zijn.

Verbindingsstatus knooppunt

Klik op een node om onmiddellijk de kwaliteit van de backhaulverbinding, de datatransmissiesnelheid of meer gedetailleerde informatie te zien. Bij een slechte verbinding biedt ASUS meerdere manieren om dit te verhelpen, waaronder optimalisatie met één klik, backhaul-verbindingsprioritering en meer.

Geavanceerde configuraties

Voor aangepaste configuraties bieden de ASUS Router-app en de webinterface krachtige tools om systeemparameters, backhaultype of node-instellingen te wijzigen. Het is een echt professionele tool voor iedereen die volledig op maat gemaakte netwerkinstellingen wil.

Volledige backhaul-opties

AiMesh biedt meerdere backhaul-aanpassingsmogelijkheden. Voor draadloze backhaul kan handmatig de gewenste uplink-band voor elk knooppunt worden gekozen, inclusief de nieuwe 6GHz WiFi 6E*-band. Op sommige tri-band modellen is het zelfs mogelijk om een speciale band toe te wijzen voor backhaul. Voor bekabelde backhaul maakt AiMesh Ethernet-verbindingen mogelijk voor afzonderlijke nodes of voor het gehele netwerk, wat ultrasnelle doorvoer mogelijk maakt vanaf de 10G en 2.5G LAN-poorten die beschikbaar zijn op sommige hoogwaardige ASUS-routers. Aan u de keus!

* Alleen beschikbaar op WiFi 6E-routers.

Flexibele updates voor het hele systeem

Het is eenvoudig om in één keer configuratiewijzigingen aan te brengen in het hele AiMesh-systeem - inclusief firmware-updates, opnieuw opstarten of resetten - of bewerkingen uit te voeren op elk afzonderlijk knooppunt. Zelfs als u niet thuis bent, kunt u nog steeds problemen met het internet thuis oplossen door het hele systeem of afzonderlijke nodes op afstand te configureren.

Per knooppunt aangepaste instellingen

Elke node kan afzonderlijk worden geconfigureerd, inclusief linkaggregatie, USB-toepassingen, wifi-radio, LED-lichtregeling en andere geavanceerde aanpassingen.  Ook kan via Preferred Uplink AP handmatig een geschikte uplink-verbinding worden gekozen voor elk knooppunt.

Maak het internet veiliger voor iedereen

De beveiliging van het thuisnetwerk is van cruciaal belang bij meerdere aangesloten apparaten, waaronder kwetsbare ivd-apparaten. AiMesh-routers worden geleverd met levenslange gratis AiProtection en Ouderlijk Toezicht, en sommige modellen gebruiken ook het nieuwste WPA3-beveiligingsprotocol. Alle apparaten zijn beschermd in een AiMesh-systeem!

Meer info over netwerkbeveiliging

  • Ouderlijk toezicht

  • Beveiliging op zakelijk niveau

VOORDELEN
 

AiMesh wifi-systeem

Normaal mesh-systeem

Traditioneel presterende router

Eenvoudige installatie  
Naadloze roaming  
Bredere dekking (enkel knooppunt)  
Krachtige prestaties  
Rijke functies