De juiste oplossing voor uw wifi-problemen, ongeacht het type woning

Wifi-obstakels zijn het gevolg van betonnen/stenen vloeren en muren, plus andere elektrische apparaten die radiosignalen uitzenden. AiMesh WiFi lost deze problemen op door een netwerk te creëren waarin alle routers de hele tijd met elkaar communiceren, wat voor vloeiende en betrouwbare wifi voor de hele woning zorgt, met een verscheidenheid aan geweldige netwerkfuncties. ASUS biedt een complete lijn AiMesh-producten, waardoor het gemakkelijk is om de juiste oplossing voor uw woning te vinden.

Ontworpen voor uw woning

Hier is hoe onze klanten het AiMesh-systeem bij hen thuis inzetten.

Rijtjeshuis

Traditionele woning met twee verdiepingen

Boerderijstijl woning

Taichung, Taiwan

Vijf verdiepingen, twee slaapkamers

Herenhuis met vijf verdiepingen

300 m²
(totale vloeroppervlakte)

Met AiMesh krijg ik een sterk wifi-signaal op elke verdieping, zonder dode zones. Dankzij de intuïtieve smartphone-app was de installatie eenvoudig, en mijn dagelijkse gebruikservaring was geweldig.

AiMesh-oplossing:

2 x RT-AC68U Meer info

Chen's woning

New Taipei City, Taiwan

Eén verdieping, twee slaapkamers

Appartement met stenen muren

80 m²

Het is prettig om slechts één wifi-netwerknaam te hebben, ook al heb ik meerdere routers, en mijn apparaten schakelen naadloos over van de ene router naar de andere als ik me in huis verplaats. Al mijn apparaten zijn verbonden met het 5GHz-kanaal en bereiken de maximale snelheden van mijn ISP (200Mbps downloads/20Mbps uploads). Dankzij mijn AiMesh-systeem kan ik overal in huis genieten van vloeiende video streaming op snelheden van 190Mbps.

AiMesh-oplossing:

1 x RT-AC5300 Meer info
1 x GT-AC5300 Meer info

Tsai's woning

Shanghai, China

Twee verdiepingen, vijf slaapkamers

Groot huis met twee verdiepingen

690m2

AiMesh gaf me een geweldige netwerkervaring en overtrof mijn verwachtingen. Het zorgt voor een soepele ervaring bij het schakelen tussen routers en geeft me wifi-dekking in het hele huis. Het lost al mijn thuisnetwerkproblemen op voor dagelijks gebruik.

AiMesh-oplossing:

3 x GT-AC5300 Meer info

Chang's woning

RedLand, Australië

Eén verdieping, vijf slaapkamers

Huis met één verdieping

Ca. 460 m²

Ik denk zeker dat het een enorme verbetering heeft opgeleverd. We kunnen nu daadwerkelijk internetten in de kamer van mijn dochter. Daar kunnen we Netflix gebruiken, terwijl we voorheen niet eens één balkje van het signaal haalden. We kunnen dus in de woonkamer zitten met drie van ons op verschillende apparaten terwijl we Netflix kijken, op Facebook rondneuzen of interactieve games spelen. Geen enkel probleem, het werkt perfect.

AiMesh-oplossing:

1 x RT-AC88U Meer info
1 x RT-AC68U Meer info

Louisa's woning

Enkele tips voor het creëren van een stabiel wifi-systeem

De locatie van elke AiMesh-router is van invloed op de wifi-prestaties in uw hele woning, dus zorgvuldige plaatsing is belangrijk. Gelukkig is het ook gemakkelijk. Hier zijn enkele tips om te helpen

 • Primaire router en nodes staan te ver uit elkaar
 • Obstakels (muren, meubels) blokkeren de verbinding tussen routers
 • Verspreid routers gelijkmatig over de verdieping zodat elke hoek van uw woning wordt afgedekt. De optimale afstand tussen de routers is ongeveer 10-15 meter.
 • Zorg waar mogelijk voor een duidelijke zichtlijn (geen obstakels) tussen de AiMesh-routers, zodat de best mogelijke verbinding tussen deze routers betere verbinding met uw apparaten mogelijk maakt.
 • Wifi-verbindingen zijn lastig te verwezenlijken vanaf de hoofdrouter naar de bovenste verdieping, vanwege de ruimte tussen de eerste en tweede verdieping.
 • Zorg ervoor dat elke hub een wifi-signaal van de vorige naar de volgende hub kan ontvangen en doorsturen voor vloeiende wifi naar de verste uithoeken van het huis.
 • Een trap is een ideale plek in een woning met meerdere verdiepingen om het wifi-signaal door te geven naar een andere verdieping.
 • Houd uw AiMesh-hubs uit de buurt van storingsbronnen zoals magnetrons, grote metalen voorwerpen en andere draadloze signaalbronnen.

UITLEG INSTELLEN AiMesh SYSTEEM

Update de firmware

Installeer de nieuwste firmware op alle routers en stel uitbreidende AiMesh-nodes in op de standaard fabrieksinstellingen

Configureer de primaire router

Verbind de router met de beste specificaties als primaire router met uw internetverbinding en creëer het wifi-netwerk

Zoek naar uw AiMesh-nodes

Zet de andere AiMesh-routers aan en klik op 'Zoeken' in ASUSWRT of de ASUS Router app om ze te vinden

Voeg AiMesh-nodes toe aan het AiMesh-systeem

Selecteer een router en klik op 'Toepassen' om deze toe te voegen aan uw AiMesh wifi-systeem

Als u een AiMesh ‘harde bundel’ wifi-systeem hebt, is de installatie nog eenvoudiger.
Bekijk hier de praktijkvideo.

Disclaimer:

 1. Daadwerkelijke gegevensdoorvoer en wifi-dekking zullen variëren naar gelang de netwerkomstandigheden en omgevingsfactoren, met inbegrip van de hoeveelheid netwerkverkeer, bouwmaterialen en constructies, en netwerk-overhead, eventueel resulterend in lagere daadwerkelijke gegevensdoorvoer en draadloze dekking.
 2. Naadloze roaming kan afhangen van de specificaties van mobiele apparaten.
 3. DSL- en LTE wifi-modem routers die AiMesh-technologie ondersteunen, kunnen alleen dienstdoen als primaire AiMesh-router, niet als AiMesh-node.
 4. Controleer voor de volledige modelnaam van uw router de sticker op de achterkant van de router.