Hva er AiMesh?

AiMesh kobler til flere kompatible ASUS-rutere for å lage et WiFi-nettverk for hele hjemmet. Den fleksible og skalerbare teknologien lar deg blande forskjellige AiMesh-kompatible rutere og legge til nye når som helst for å forbedre dekningen.* Alle enheter i et AiMesh-nettverk har tilgang til alle funksjonene i hovedruteren, inkludert spillfunksjoner, AiProtection med sikkerhet i kommersiell klasse og mer. De fleste ASUS-rutere støtter allerede AiMesh.

*AiMesh støtter 802.11k/v-standarden.

Prisvinnende teknologi

“Asus er kanskje ikke det første merkenavnet du tenker på når du tenker på utstyr for hjemmenettverk. Men i 2021 vinner den vår Readers 'Choice-pris for rutere for tiende år på rad. Det er det første merket du bør vurdere når du oppgraderer hjemmenettverksoppsettet ditt.”-PCMag

Lær mer om ASUS-rutere

RT-AX92U 2 Pack vant “the best mesh router for gaming” – PC Gamer

Lær mer om RT-AX92U 2 Pack

ASUS ZenWiFi AX (XT8) ble kåret til "Beste WiFi 6 Mesh System" – CNET

Lær mer om ASUS ZenWiFi AX (XT8)

Smart teknologi for maksimal pålitelighet

AiMesh er designet for å være raskt og pålitelig, for bekymringsfri WiFi. Du kan glede deg over sømløse tilkoblinger hvor som helst, uten å bytte til forskjellige nettverk, og AiMesh-nettverket kan fortsatt levere en internettforbindelse, selv om en node er nede.

Velg automatisk det beste WiFi-signalet

AiMesh kan opprette et enkelt, husdekkende nettverksnavn, så det er ikke nødvendig å hele tiden bytte mellom nettverk forskjellige steder i hjemmet. AiMesh holder øye med signalstyrken til enheten din, og bytter den sømløst til en annen kilde om nødvendig. Hvis du foretrekker separate nettverksnavn for hvert frekvensbånd, kan du også gjøre det – AiMesh er designet for å fungere slik du vil!

Alltid oppe, selvhelbredende tilkobling

Hvis det er en forstyrrelse på en hvilken som helst del av AiMesh-nettverket, erstatter den selvhelbredende funksjonen umiddelbart en mislykket ruter med de gjenværende rutertilkoblingene. Så forbindelsen din blir ikke forstyrret, og du merker ikke noe.

Intelligent båndbytte

Noder er forbundet med en backhaul-tilkobling, og en stabil backhaul sikrer påliteligheten til hele nettverket. AiMesh oppdager tilkoblingskvaliteten til hvert frekvensbånd og velger intelligent det beste båndet for backhaul: 5 GHz, 2.4 GHz eller det nye WiFi 6E 6 GHz-båndet. Det vil også automatisk bytte til et annet bånd hvis det nåværende backhaul-båndet blir overbelastet.

Kraften av mer: Ekstrem WiFi-hastighet

Frittstående rutere tilbyr vanligvis best mulig ytelse og funksjoner, og de er uslåelige når de brukes i et AiMesh-system. Et AiMesh-system som bruker to ROG Rapture GT-AXE11000 WiFi 6E-rutere kan levere 6 ganger raskere gjennomstrømning enn konkurrerende WiFi 6-mesh-systemer.*

*Basert på ASUS-laboratorietester.

Lær mer om WiFi 6E

AiMesh WiFi 6E Mesh System

1.5X Faster

Konkurrerende WiFi 6 Mesh System

Enkel og kraftig styring

Et AiMesh-system kan enkelt administreres via ASUS Router-appen eller web-grensesnittet. Du kan kontrollere tilkoblingen, grafisk overvåke trafikk og tilpasse innstillinger med et enkelt klikk eller trykk. Å drive et AiMesh-nettverk er virkelig problemfritt.

Ett-trykks optimalisering

Det er en enkel ett-trykks snarveis i ASUS Router-appen for å optimalisere AiMesh-topologien. Det vil si forbindelsene mellom hovedruteren og hver node. En optimalisert topologi sikrer at hver node er koblet til hovedruteren via den korteste ruten, og leverer raske og stabile forbindelser i hele hjemmet ditt.

AiMesh-tilkoblinger

Med det intuitive brukergrensesnittet er det enkelt å se med ett blikk konfigurasjonen av det fleksible AiMesh-nettverket når det utvides. Du kan umiddelbart se hvor mange noder som er koblet til og hvor mange enheter som er koblet til hver node.

Node-tilkoblingsstatus

Klikk på en hvilken som helst node for å øyeblikkelig se backhaul-tilkoblingskvaliteten, dataoverføringshastigheten eller mer detaljert informasjon. Hvis forbindelsen er dårlig, tilbyr ASUS flere måter å fikse det på, inkludert optimalisering med ett klikk, prioritering av backhaul-tilkobling og mer.

Avanserte konfigurasjoner

For tilpassede konfigurasjoner har ASUS Router-appen og web-grensesnittet kraftige verktøy som lar deg endre systemparametere, backhaul-type eller nodeinnstillinger. Det er et virkelig profesjonelt verktøy for alle som ønsker skreddersydde nettverksinnstillinger.

Fulle backhaul-alternativer

AiMesh tilbyr flere alternativer for tilpasning av backhaul. For trådløs backhaul kan du manuelt velge det foretrukne oppkoblingsbåndet for hver node, inkludert det nye 6 GHz WiFi 6E*-båndet. På noen tre-bånd-modeller kan du til og med tildele et dedikert bånd bare for backhaul. For kablet backhaul tillater AiMesh Ethernet-tilkoblinger for enkeltnoder eller for hele nettverket, noe som muliggjør ultrahurtig gjennomstrømning fra 10G og 2.5G LAN-portene som er tilgjengelige på noen førsteklasses ASUS-rutere. Valget er ditt!

* Bare tilgjengelig på WiFi 6E-rutere.

Fleksible systembredde-oppdateringer

Det er enkelt å gjøre konfigurasjonsendringer i hele AiMesh-systemet samtidig – inkludert fastvareoppdateringer, omstart eller tilbakestilling – eller utføre operasjoner på hver node separat. Selv når du er ute av huset, kan du fortsatt fikse eventuelle internettproblemer hjemme ved å konfigurere enten hele systemet eller individuelle noder eksternt.

Nodetilpassede innstillinger

Hver node kan konfigureres separat, inkludert koblingsaggregasjon, USB-applikasjoner, WiFi-radio, LED-lysstyring og andre avanserte tilpasninger. Du kan også manuelt velge en passende oppkoblingsforbindelse for hver node via Preferred Uplink AP.

Gjør Internett til et tryggere sted for alle

Sikkerhet for hjemmenettverk er avgjørende for flere tilkoblede enheter, inkludert sårbare IoT-enheter. AiMesh-rutere inkluderer livslang, gratis AiProtection og foreldrekontroll, og noen modeller bruker også den nyeste WPA3-sikkerhetsprotokollen. Alle enhetene dine er beskyttet i et AiMesh -system!

Finn ut mer om nettverkssikkerhet

  • Avansert foreldrekontroll

  • Sikkerhet i komersiell klasse

FORDELER
 

AiMesh WiFi System

Ordinært mesh-system

Tradisjonell ytelsesruter

Enkel installasjon  
Sømløs roaming  
Bredere dekning (enkeltnode)  
Kraftig ytelse  
Rike funksjoner