Ce este AiMesh?

AiMesh conectează mai multe routere ASUS compatibile pentru a crea o rețea WiFi mesh în toată casa. Această tehnologia flexibilă și scalabilă vă permite să combinați diferite routere compatibile AiMesh și să adăugați oricând altele noi pentru a îmbunătăți acoperirea.* Toate dispozitivele dintr-o rețea AiMesh beneficiază de acces la toate caracteristicile routerului principal, inclusiv caracteristici de gaming, securitate AiProtection de nivel comercial și multe altele. Majoritatea routerelor ASUS suportă deja AiMesh.

*AiMesh suportă standardul 802.11k/v.

Tehnologie Premiată

“Este posibil ca Asus să nu fie primul producător care îți vine în minte atunci când te gândești la echipamentele de rețea pentru domiciliu. Dar, în 2021, câștigă premiul pentru rotuere "Alegerea Cititorilor" pentru un al zecelea an consecutiv. Este primul producător pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când faceți upgrade la configurarea rețelei de acasă.” - PCMag

Află mai multe despre routerele ASUS

RT-AX92U 2 Pack a câștigat premiul “Cel mai bun router mesh pentru jocuri.” - PC Gamer

Află mai multe despre RT-AX92U 2 Pack

ASUS ZenWiFi AX (XT8) a fost numit “Cel mai bun sistem Mesh WiFi 6” - CNET

Află mai multe despre ASUS ZenWiFi AX (XT8)

Tehnologie Inteligentă pentru Fiabilitate Maximă

AiMesh este proiectat pentru a fi rapid și fiabil, oferind un WiFi stabil. Vă puteți bucura de conexiuni fără probleme oriunde, fără a comuta la diferite rețele, iar rețeaua AiMesh poate furniza în continuare o conexiune la internet chiar dacă un nod este oprit.

Selectează automat cel mai bun semnal WiFi

AiMesh poate crea o singură rețea la nivelul întregii case, astfel încât nu este nevoie să comutați constant între rețele în timp ce vă plimbați prin casă. AiMesh urmărește intensitatea semnalului pe dispozitivul dvs. și, dacă este necesar, îl comută perfect la o altă sursă. Dacă preferați rețele separate pentru fiecare bandă de frecvență, puteți face și asta - AiMesh este proiectat să funcționeze așa cum doriți!

Conexiune cu auto-revenire, întotdeauna online

Dacă există o întrerupere a oricărei părți din rețeaua AiMesh, capacitatea de auto-revenire înlocuiește imediat un router care nu funcționeaza folosind conexiunile rămase. Așadar, conexiunea dvs. nu va fi întreruptă și nici măcar nu observați ca este o problemaă.

Selectare inteligentă a benzii

Nodurile sunt unite printr-o conexiune backhaul, iar un backhaul stabil asigură fiabilitatea întregii rețele. AiMesh detectează calitatea conexiunii fiecărei benzi de frecvență și alege în mod inteligent cea mai bună bandă pentru backhaul: 5GHz, 2.4GHz sau chiar noua bandă WiFi 6E de 6GHz. De asemenea, va trece automat la o altă bandă de frecvență dacă banda curentă backhaul devine aglomerată.

Viteză WiFi Extremă

Routerele independente oferă, de obicei, cele mai bune performanțe și caracteristici posibile și sunt imbatabile atunci când sunt utilizate într-un sistem AiMesh. Un sistem AiMesh care utilizează două routere WiFi 6E ROG Rapture GT-AXE11000 poate oferi o rată de transfer de 6 ori mai rapidă decât sistemele de rețea WiFi 6 mesh.**

*Pe baza testelor de laborator realizate de ASUS.

Află mai multe despre WiFi 6E

Sistem AiMesh WiFi 6E

1.5X Faster

Sistem Mesh WiFi 6 rival

Management Ușor și Puternic

Un sistem AiMesh poate fi administrat cu ușurință prin intermediul aplicației ASUS Router sau a interfeței web. Puteți verifica conectivitatea, monitoriza grafic traficul și personaliza setările printr-un simplu click sau atingere. Utilizarea unei rețele AiMesh se realizează cu adevărat fără probleme.

Optimizare cu o singură atingere

Există o scurtătură facilă în aplicația ASUS Router pentru a optimiza topologia AiMesh - adică între conexiunile routerul principal și fiecare nod. O topologie optimizată asigură conectarea fiecărui nod la routerul principal prin cea mai scurtă rută, oferind conexiuni rapide și stabile în întreaga casă.

Conexiuni AiMesh

Cu o interfața intuitivă a utilizatorului, este ușor să vedeți dintr-o privire configurația rețelei dvs. flexibile AiMesh pe măsură ce se extinde. Puteți vedea instantaneu câte noduri sunt conectate și câte dispozitive sunt conectate la fiecare nod.

Starea conexiunii nod

Faceți click pe orice nod pentru a vedea instantaneu calitatea conexiunii backhaul, rata de transmitere a datelor sau informații mai detaliate. Dacă conexiunea este slabă, ASUS oferă mai multe moduri de a o remedia, inclusiv optimizarea cu un singur click, prioritizarea conexiunii backhaul și multe altele..

Configurații Avansate

Pentru configurații personalizate, aplicația ASUS Router și interfața web dispun de instrumente puternice care vă permit să modificați parametrii sistemului, tipul de backhaul sau setările nodului. Este un instrument cu adevărat profesional pentru oricine dorește setări de rețea complet adaptate..

Opțiuni complete Backhaul

AiMesh oferă multiple opțiuni de personalizare backhaul. Pentru backhaul wireless, puteți alege manual banda uplink preferată pentru fiecare nod, inclusiv noua bandă WiFi 6E de 6GHz*. Pe unele modele tri-band puteți chiar să atribuiți o bandă dedicată doar pentru backhaul. Pentru backhaul pe fir, AiMesh permite conexiuni Ethernet pentru noduri individuale sau pentru întreaga rețea, ceea ce permite o transmisie ultrarapidă de la porturile LAN 10G și 2.5G disponibile pe anumite routere ASUS premium. Alegerea vă aparține!

*Disponibil numai pe routerele WiFi 6E.

Actualizări flexibile la nivel de sistem

Este ușor să faceți modificări de configurație pentru întregul sistem AiMesh simultan - inclusiv actualizări de firmware, repornire sau resetare - sau să efectuați operațiuni la fiecare nod separat. Chiar și atunci când nu sunteți acasă, puteți totuși rezolva orice problemă de internet la domiciliu configurând de la distanță fie întregul sistem, fie noduri individuale.

Setări personalizate pentru noduri

Fiecare nod poate fi configurat separat, incluzând agregarea legăturilor, aplicații USB, radio WiFi, controlul iluminării LED și alte personalizări avansate. De asemenea, puteți alege manual o conexiune uplink adecvată pentru fiecare nod prin AP Preferred Uplink.

Faceți internetul un loc mai sigur pentru toată lumea

Securitatea rețelei de acasă este crucială pentru multiple dispozitive conectate, inclusiv dispozitivele IoT vulnerabile. Routerele AiMesh includ AiProtection gratuit pe toată viața și Controale Parentale, iar unele modele utilizează și cel mai recent protocol de securitate WPA3. Toate dispozitivele sunt protejate într-un sistem AiMesh!

Aflați mai multe despre securitatea rețelei

  • Control Parental

  • Securitate la Nivel Commercial

AVANTAJE
 

Sistem WiFi AiMesh

Sistem Mesh Obișnuit

Router cu Performanță Normală

Instalare ușoară  
Roaming stabil  
Acoperire mai mare (un singur nod)  
Performanță puternică  
Caracteristici bogate