AiMesh-teknik.

Kraftfull, stabil WiFi med fullständig funktion
Bortom väggar och golv

ASUS AiMesh är den ultimata WiFi-lösningen för hem. Den gör det möjligt för dig att njuta av en stabil, smidig och säker trådlös uppkoppling var som helst i ditt hem. Med kraftfulla funktioner, exceptionellt enkel att använda och inga kompromisser mellan WiFi-räckvidd och maximal hastighet, äntligen får du uppleva WiFi som det borde vara.

Innovation Award – Hardware.info

“Om det är den högsta prestandan du är ute efter rekommenderar vi dig att beställa två RT-AC86Us och använda dem med AiMesh firmware.” – HARDWARE.INFO

LÄS MER

Läsarnas val, 8 år i rad!

“Detta är åttonde året i rad som Asus har vunnit våra läsares pris för sina routers. Som vanligt får företaget utmärkta betyg för nöjdhet från de flesta.” – PC Magazine

LÄS MER

Flexibelt och skalbart trådlöst nätverk

AiMesh är en innovativ funktion som kopplar samman flera kompatibla ASUS-routers för att skapa ett WiFi-nätverk som täcker hela hemmet. Det är en flexibel och skalbar lösning som gör det möjligt för dig att blanda olika ASUS-modeller, så när det är dags att uppgradera ditt nätverk behöver du inte göra dig av med din befintliga maskinvara. När du behöver mer täckning eller vill ha ny funktionalitet, lägg bara till en annan kompatibel router till ditt AiMesh-nätverk när som helst.

Kraften i mer: Extrem WiFi-hastighet

Varje router kan förmedla superb prestanda i sig själv, så när de arbetar tillsammans i ett AiMesh-system är de oslagbara. När vi körde våra egna test på den senaste ASUS RT-AC86U-routern åstadkom vi en hastighet på 463 Mbps vid långa avstånd, till och med när vi tappade signalen helt med en vanlig router för flerhubbsystem. Detta innebär att med AiMesh kan ditt nätverk klara krävande uppgifter som 4K UHD-streaming även i de bortersta hörnen av ditt hem eller din trädgård!

Smart teknik för maximal tillförlitlighet

AiMesh har flera olika typer av teknik för att säkerställa prestanda och tillförlitlighet, så att du kan förbli ansluten till de människor och saker som betyder mest för dig utan att oroa dig för din WiFi över huvud taget.

Väljer automatiskt den bästa Wi-Fi-signalen

AiMesh kan skapa ett enda, husomfattande nätverksnamn så att det inte finns något behov av att växla mellan olika nätverk när du strosar runt i ditt hem. AiMesh håller ett öga på signalstyrkan till din enhet och växlar smidigt över till en annan källa vid behov. Om du föredrar separata nätverksnamn för varje frekvensband så går det också bra, AiMesh har designats för att fungera på det sätt du föredrar!

Alltid uppkopplad, självläkande anslutning

Om det förekommer en störning på någon del av AiMesh-nätverket byter omedelbart den självläkande funktionen ut en router som inte fungerar med hjälp av de återstående routeranslutningarna. Så din anslutning blir inte avbruten och du märker inte någonting.

2.4GHz

5GHz

5GHz

Intelligent bandval

En superstabil “ryggrad” kopplar samman alla AiMesh-aktiverade routers där AiMesh intelligent väljer antingen en trådbunden anslutning* eller det optimala frekvensbandet, 5 GHz eller 2,4 GHz. Med trebandsrouters kommer en av de två banden på 5 GHz att dedikeras till kommunikationen mellan routers.

Nätverksskydd för
Alla anslutna enheter

Du anförtror dina uppkopplade enheter dina kreditkortsnummer, lösenord till internetbanken och annan personlig information, men alla enheter har inte stöd för virusskydd, det är därför du behöver ASUS AiProtection. Det är inbyggt i AiMesh-routers, så att det kan skydda personlig information över hela AiMesh-nätverket. Detta gör att din integritet skyddas på alla dina enheter. AiProtection uppdaterar sig självt och, det bästa av allt, det är gratis för din AiMesh-routers livslängd utan några abonnemangskostnader.

Alltid uppdaterat skydd mot angrepp

Intrångsskyddssystemet (IPS) av kommersiellt snitt, som är ett steg över standardbrandväggar, genomför djupgående skanningar av ingående och utgående internetdata för att blockera alla vanligt förekommande angrepp. Tack vare Trend Micros datacenter i molnet uppdaterar denna AiProtection-funktion sig själv närhelst det finns en ny patch, vilket säkerställer att ditt skydd alltid är aktuellt

Blockera åtkomst till skadliga webbplatser

Cyberhot förklär sig ofta som normal reklam eller nedladdningslänkar, så att du oavsiktligt kan råka klicka på skadliga webbplatser eller hämta filer som komprometterar ditt hemnätverk. AiProtection använder Trend Micros molndatabas för att identifiera och blockera skadliga sajter, förhindra infektioner innan du ens klickat.

Detektering och blockering av infekterade enheter

Om en redan infekterad enhet ansluter till ditt AiMesh-nätverk förhindrar det att personliga data på enheten komprometteras genom att detektera och blockera den enhetens anslutning till den skadliga servern. Listan över skadliga servrar synkroniseras med Trend Micros molndatabas, vilket säkerställer att AiProtection får den senaste informationen för att skydda ditt nätverk.

Fullständigt driven och centraliserad

Med AiMesh, som har fina funktioner som AiProtection, Adaptive QoS och Parental Control som fungerar över hela nätverket med enkel central styrning av alla inställningar från mobilappen ASUS Router eller ASUSWRT, kan du säkerställa att ingen kan kringgå dem genom att ansluta till en annan router. Kom bara ihåg att alltid ansluta routern med högst specifikation till din internettjänst.

Avancerade föräldrakontroller över nätverket

Med ett AiMesh-system kan du ha kontroll över hur dina barn spenderar sin tid online, oavsett var i huset de är, eftersom inställningarna för föräldrakontroll tillämpas över hela AiMesh-nätverket. Du kan gruppera enheter och visa internetaktivitet per person, schemalägga skärmtid och blockera specifika typer av webbplatser och program, allt via mobilappen ASUS Router på din smartphone.

Kontrollpanel för
internetaktivitet
Förinställningen
Kid Safe
Schemalägg
blocktid
Innehållsfilter

Visa varje familjemedlems internetaktivitet på en tydlig grafisk kontrollpanel som visar topptider och vilken typ av innehåll de tittar på. Du kan gruppera enheter som tillhör dina barn för att visa sammanställda data och tillämpa schemalagda blocktider och innehållsfilter med bara några klick.

Om du markerar rutan när du redigerar en enhet och profil så tillämpar förinställningen automatiskt filter för olämpligt innehåll för alla dennes enheter.

Reservera värdefull familjetid eller hjälp dina barn att utveckla ett ansvarsfullt beteende genom att välja schemalagda perioder för att blockera internetåtkomsten på specifika enheter.

Blockera specifika kategorier av mobilappar och webbplatser och tillämpa dessa inställningar på alla enheter som tillhör enskilda familjemedlemmar. Den avancerade filtreringen integrerar Trend Micros motor Deep Packet Inspection (DPI) för att inte bara filtrera efter webbplatsers adresser utan även efter själva internetpaketen. Detta innebär att den inte bara filtrerar innehåll i en webbläsare utan även inne i mobilappar på era enheter.

Låglatensspel var som helst i huset

Alla anslutna enheter på ett hemnätverk delar samma internetbandbredd, så när flera människor och enheter är anslutna är det vanligt att det går långsammare när man spelar spel eller streamar videos. AiMesh-routers har fantastiska funktioner som Game Boost (Adaptive QoS) och wtfast spelacceleration för att prioritera speltrafik över nätverket. Detta säkerställer smidigast möjliga spelupplevelse oavsett var i huset du är.

FÖDELAR
  AiMesh Wi-Fi System Vanligt mesh-system Traditional Performance Router
Enkel installation  
Smidig roaming  
Bredare täckning  
Kraftfull prestanda   **
Rikligt med funktioner  
Installera och hantera via antingen en PC eller mobilapp  
NACKDELAR
Dålig täckning med enkel nod  
Medelmåttig prestanda  
Begränsade funktioner Inga nackdelar  
Komplicerad konfigurering  
Anslutningslucka mellan router och repeater  
** Enkel router jämfört med enkel mesh-nod

Ansvarsfriskrivning:

*Resultaten i jämförelsen baseras på test av tvåvägshastighet som genomförts i en kontrollerad ASUS-labbmiljö, där en enkel RT-AC86U, en trebands tri-hub och en dubbelbands tri-hub mesh-router har använts.

  1. Faktisk datagenomsläppning och WiFi-täckning varierar beroende på nätverksförhållanden och miljöfaktorer, inklusive volymen för nätverkstrafiken, byggnadsmaterial och konstruktion och nätverksöverhuvud, som resulterar i lägre faktisk datagenomsläppning och trådlös täckning.
  2. Smidig roaming kan bero på specifikationen för mobila enheter.
  3. DSL och LTE WiFi-routers som har stöd för AiMesh-teknik kan bara fungera som primära AiMesh-routers, inte som AiMesh-noder.
  4. Du hittar det fullständiga modellnamnet för din router på dekalen på dess baksida.
  5. Det kräver Ethernet Backhaul-kompatibla routers för att du ska kunna ta del av trådbunden stamnätsanslutning.