Mikä AiMesh?

AiMesh yhdistää useita yhteensopivia ASUS-reitittimiä, joilla luodaan koko kodin kattava WiFi-yhteys. Joustavan ja skaalautuvan teknologian ansiosta voit käyttää samanaikaisesti useita erilaisia AiMesh-yhteensopivia reitittimiä ja parantaa verkon kattavuutta entisestään ottamalla käyttöön uusia reitittimiä milloin tahansa.*Kaikilla AiMesh-verkon laitteilla on pääsy kaikkiin pääreitittimen ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi pelitoimintoihin ja kaupallisen tason AiProtection-tietoturvaan. Suurin osa ASUSin reitittimistä tukee jo valmiiksi AiMeshiä.

*AiMesh tukee 802.11k/v-standardia.

Palkittu teknologia

“ASUS ei ehkä ole ensimmäinen brändi, jonka yhdistäisi juuri kodin internetyhteyksiin liittyvään laitteistoon. Vuonna 2021 se kuitenkin voitti Readers’ Choice -palkintomme reitittimien sarjan kymmenettä vuotta putkeen. Jos ajattelit päivittää kotisi verkkolaitteistoa, tutustu ensimmäisenä ASUSin valikoimaan.”-PCMag

Lue lisää ASUS-reitittimistä

RT-AX92U 2 Pack valittiin parhaaksi verkkovälitteiseksi pelireitittimeksi – PC Gamer

Lue lisää RT-AX92U 2 Pack

ASUS ZenWiFi AX (XT8) -reititin valittiin parhaaksi WiFi 6 Mesh -järjestelmäksi – CNET

Lue lisää ASUS ZenWiFi AX (XT8)

Älykäs teknologia takaa ylivoimaisen luotettavuuden

AiMesh on suunniteltu toimimaan nopeasti ja luotettavasti niin, että sinun ei tarvitse huolehtia verkon toimivuudesta. Voit nauttia saumattoman sujuvasta verkkoyhteydestä missä vain vaihtamatta verkosta toiseen. AiMesh-verkko toimii silloinkin, jos yksi solmu on poissa käytöstä.

Automaattinen parhaan Wi-Fi-signaalin valinta

AiMesh luo yhden, koko kodin kattavan verkkonimen, jonka ansiosta sinun ei tarvitse vaihdella verkosta toiseen kävellessäsi kotisi eri huoneissa. AiMesh tarkkailee laitteesi signaalin vahvuutta ja vaihtaa saumattomasti toiseen lähteeseen tarvittaessa. Jos haluat käyttää erillisiä verkkonimiä jokaiselle taajuuskaistalle, voit tehdä myös niin — AiMesh on suunniteltu toimimaan juuri niin kuin sinä haluat!

Aina käytettävissä oleva ja itsestään korjaantuva yhteys

Jos AiMesh-verkon missä tahansa osassa ilmenee häiriöitä, verkko korjaa itsensä ja korvaa kaatuneen reitittimen välittömästi käyttämällä jäljelle jääneitä reititinyhteyksiä. Näin yhteytesi ei katkea, etkä todennäköisesti edes huomaa koko asiaa.

Älykäs kaistan valinta

Solmut on yhdistetty backhaul-yhteydellä, joka varmistaa koko verkon luotettavan toiminnan. AiMesh tunnistaa kunkin taajuuskaistan yhteyden laadun ja valitsee älykkäästi parhaan kaistan backhaul-yhteyttä varten: 5 GHz, 2,4 GHz tai jopa uusi WiFi 6E 6 GHz. Se vaihtaa myös automaattisesti toiseen taajuuskaistaan, jos käytössä oleva backhaul-kaista ruuhkautuu.

Enemmän tehoa: uskomattoman nopea WiFi

Itsenäiset reitittimet tarjoavat yleensä käyttäjälle parhaat mahdolliset ominaisuudet ja suorituskyvyn. AiMesh-järjestelmään yhdistettynä ne ovat kuitenkin täysin lyömätön vaihtoehto. Kahdella ROG Rapture GT-AXE11000 WiFi 6E -reitittimellä varustettu AiMesh-järjestelmä voi olla jopa kuusi kertaa nopeampi kuin kilpailevat WiFi 6 mesh -järjestelmät.*

*Perustuu ASUSin laboratoriotestaukseen.

Lue lisää WiFi 6E

AiMesh WiFi 6E -järjestelmä

1.5X Faster

Kilpailijan WiFi 6 Mesh -järjestelmä

Helppoa ja tehokasta yhteyksien hallintaa

Voit hallinnoida AiMesh-järjestelmää helposti ASUS Router -sovelluksen tai verkkopohjaisen käyttöliittymän avulla. Voit tarkistaa yhteyksien toimivuuden, seurata graafisesti havainnollistettua liikennettä ja muokata asetuksia vain parilla klikkauksella tai napautuksella. AiMesh-verkko on vaivaton valinta.

Optimoi vain yhdellä napautuksella

ASUS Router -sovellus tarjoaa helpon tavan optimoida AiMesh-topologian eli pääreitittimen ja eri solmujen väliset yhteydet erillisen kuvakkeen avulla vain yhdellä napautuksella. Optimoitu topologia varmistaa, että jokainen solmu yhdistetään pääreitittimeen lyhyintä mahdollista reittiä, mikä takaa nopean ja vakaan yhteyden koko kotisi alueella.

AiMesh-yhteydet

Intuitiivisen käyttöliittymän ansiosta käyttäjä näkee koko joustavan AiMesh-verkon kokoonpanon helposti yhdellä silmäyksellä myös verkon laajentuessa. Näet heti, kuinka monta solmua on yhdistetty ja kuinka monta laitetta on yhteydessä kuhunkin solmuun.

Solmujen yhteyksien tila

Napsauttamalla haluamaasi solmua näet heti sen backhaul-yhteyden tilan, tiedonsiirtonopeuden sekä muita yksityiskohtaisempia tietoja. Jos yhteys on huono, ASUS tarjoaa useita mahdollisuuksia korjata tilanne itse, kuten esimerkiksi yhden napsautuksen optimointi ja backhaul-yhteyksien priorisointi.

Mukautetut asennusvaihtoehdot

Mukautettuja kokoonpanoja varten ASUS Router -sovellus ja verkkopohjainen käyttöliittymä on varustettu käytännöllisillä työkaluilla, joiden avulla voit hallita järjestelmän parametreja, backhaul-yhteyksien tyyppejä sekä solmujen asetuksia. ASUS Router on ammattimainen työkalu käyttäjille, jotka haluavat määrittää verkkoasetukset juuri oman mielensä mukaan.

Täydet backhaul-vaihtoehdot

AiMesh tarjoaa useita mukautusvaihtoehtoja backhaul-yhteyksiä varten. Halutessasi käyttää langatonta backhaul-yhteyttä voit valita manuaalisesti jokaista solmua kohden haluamasi nousevan siirtotien kaistan – mukaan lukien uuden 6 GHz:n WiFi 6E*-kaistan. Joidenkin kolmikaistaisten mallien tapauksessa voit määrittää tietyn kaistan vain backhaul-yhteyksiä varten. Jos sinulla on käytössäsi kiinteä backhaul-yhteys, AiMeshin avulla voit käyttää Ethernet-yhteyttä yksittäisiin solmuihin tai koko verkkoon. Tämä mahdollistaa joidenkin ASUSin premium-reitittimien 10G- ja 2.5G-LAN-porttien entistä nopeamman suorituskyvyn. Valinta on sinun!

* Saatavilla vain WiFi 6E -reitittimiin.

Joustavat järjestelmäohjelmistopäivitykset

Olipa kyse sitten järjestelmäohjelmiston päivittämisestä, uudelleenkäynnistyksestä tai asetusten nollaamisesta, muutosten tekeminen AiMesh-järjestelmään tai yksittäisin solmuihin sujuu helposti. Vaikka olisit poissa kotoa, voit silti korjata mahdolliset yhteysongelmat määrittämällä joko koko järjestelmän tai yksittäisen solmun asetukset etänä.

Mukautetut solmuasetukset

Linkkien yhdistämistä, USB:n käyttöä, WiFi-radiota ja LED-valojen ohjausta sekä muita mukautettuja toimintoja koskevat asetukset voidaan määrittää solmukohtaisesti. Voit myös valita jokaiselle solmulle sopivan nousevan siirtotien yhteyden manuaalisesti Preferred Uplink AP -toiminnon avulla.

Tee internetistä kaikille turvallisempi

Kotiverkon suojaus on ratkaisevan tärkeää, sillä siihen yhdistetään yleensä useita erilaisia kodin laitteita, kuten esimerkiksi IoT-laitteita, jotka ovat erityisen haavoittuvia. AiMesh-reitittimissä on maksuton, elinikäinen AiProtection-tietosuojaus ja ne on varustettu edistyneillä käytönvalvontaominaisuuksilla. Tietyissä malleissa on hyödynnetty myös uusinta WPA3-suojausprotokollaa. AiMesh-järjestelmä suojaa kaikkia laitteitasi!

Lue lisää verkkojen tietoturvasta

  • Edistyneet käytönvalvontaominaisuudet

  • Kaupallisen tason tietoturva

EDUT
 

AiMesh WiFi -järjestelmä

Tavallinen mesh-järjestelmä

Perinteinen reititin

Helppo asentaa  
Saumaton roaming  
Laajempi kattavuus (yksi solmu)  
Tehokas suorituskyky  
Kattavat ominaisuudet