Vad är AiMesh?

AiMesh kopplar samman flera kompatibla ASUS routrar för att skapa ett WiFi-nätverk som täcker hela hemmet. Den flexibla och skalbara tekniken låter dig kombinera olika AiMesh-kompatibla routrar, och du kan lägga till nya när som helst för att förbättra täckningen.* Samtliga enheter i ett AiMesh-nätverk har tillgång till huvudrouterns alla funktioner, inklusive spelfunktioner, AiProtection säkerhetslösning, med mera. De flesta av ASUS routrar har redan stöd för AiMesh.

*AiMesh stöder 802.11k/v-standarden.

Prisbelönt teknik

“ASUS är kanske inte det första varumärket som du kommer att tänka på när du tänker på hemnätverksutrustning. Men år 2021 vinner det vårt Readers’ Choice-pris för routrar, för tionde året i rad. Det är det första märket du bör överväga när du uppgraderar ditt hemnätverk.”-PCMag

Läs mer om ASUS routrar

RT-AX92U 2 Pack utnämndes till "den bästa nätverksroutern för spel" -PC Gamer

Läs mer om RT-AX92U 2 Pack

ASUS ZenWiFi AX (XT8) utsågs till det "Bästa WiFi 6-nätverkssystemet" -CNET

Läs mer om ASUS ZenWiFi AX (XT8)

Smart teknik för maximal pålitlighet

AiMesh är utformat för att vara snabbt och pålitligt, för bekymmersfritt WiFi. Du kan njuta av sömlösa anslutningar var som helst, utan att byta till olika nätverk, och AiMesh-nätverket levererar en internetanslutning även om en nod är nere.

Väljer automatiskt den bästa WiFi-signalen

AiMesh kan skapa ett enda, husomfattande nätverksnamn så att det inte finns något behov av att växla mellan olika nätverk när du rör dig i ditt hem. AiMesh håller koll på signalstyrkan till din enhet, och växlar smidigt över till en annan källa vid behov. Det går också bra om du föredrar separata nätverksnamn för varje frekvensband — AiMesh har designats för att fungera på det sätt som passar dig bäst!

Ständigt ansluten och självreparerande uppkoppling

Om det förekommer en störning i någon del av AiMesh-nätverket, byter den självreparerande funktionen omedelbart ut den router som inte fungerar till de återstående routeranslutningarna. Därmed avbryts inte din anslutning och du märker inte ens att något har hänt.

Intelligent bandval

Noder förenas av ett anslutningsnäts uppkoppling, och ett stabilt anslutningsnät säkerställer pålitligheten för hela nätverket. AiMesh undersöker anslutningskvaliteten för varje frekvensband och väljer på ett intelligent sätt det bästa bandet för anslutningsnätet: 5 GHz, 2,4 GHz eller till och med det nya WiFi 6E 6 GHz-bandet. Det växlar också automatiskt till ett annat band om det aktuella anslutningsnätets band blir överbelastat.

Kraften av mer: Extremt snabbt WiFi

Fristående routrar erbjuder vanligtvis bästa möjliga prestanda och funktioner, och de är oslagbara när de används i ett AiMesh-system. Ett AiMesh-system som använder två ROG Rapture GT-AXE11000 WiFi 6E-routrar kan leverera sex gånger snabbare genomströmning än konkurrerande WiFi 6-nätverkssystem.*

*Baserat på ASUS laboratorietester.

Läs mer om WiFi 6E

AiMesh WiFi 6E nätverkssystem

1.5X Faster

Konkurrerande WiFi 6 nätverkssystem

Enkel och kraftfull hantering

Ett AiMesh-system kan enkelt hanteras via ASUS Router-appen eller webbgränssnittet. Du kan kontrollera uppkoppling, få en grafisk övervakning av trafik, och anpassa inställningar med ett enkelt klick eller tryck. Att använda ett AiMesh-nätverk är helt krångelfritt.

Optimering med ett klick

Det finns en enkel genvägsknapp i ASUS Router-appen, som genom ett enda klick hjälper dig att optimera AiMesh-topologin — det vill säga anslutningarna mellan huvudroutern och varje nod. En optimerad topologi säkerställer att varje nod är ansluten till huvudroutern via den kortaste vägen, vilket ger snabba och stabila anslutningar i hela ditt hem.

AiMesh-anslutningar

Med det intuitiva användargränssnittet är det enkelt att få en överblick över konfigurationen av ditt flexibla AiMesh-nätverk när det utvidgas. Du kan omedelbart se hur många noder som är anslutna, och hur många enheter som är anslutna till varje nod.

Nodanslutningsstatus

Klicka på en valfri nod för att omedelbart se dess anslutningsnäts uppkopplingskvalitet, dataöverföringshastighet, eller mer detaljerad information. Om uppkopplingen försämras, erbjuder ASUS flera sätt att åtgärda den, så som optimering med ett klick, prioritering av anslutningsnätsuppkoppling och mer.

Avancerade konfigurationer

För anpassade konfigurationer, har ASUS Router-appen och webbgränssnittet kraftfulla verktyg som låter dig ändra systemparametrar, anslutningsnätets typ, eller nodinställningar. Det är ett verkligt professionellt verktyg för alla som vill ha fullständigt skräddarsydda nätverksinställningar.

Kompletta anslutningsnätalternativ

AiMesh erbjuder flera alternativ för anpassning av anslutningsnät. För ett trådlöst anslutningsnät, kan du manuellt välja önskat upplänksband för varje nod, inklusive det nya 6 GHz WiFi 6E*-bandet. På vissa tri-bandmodeller kan du till och med tilldela ett specifikt band enbart för anslutningsnät. För ett trådbundet anslutningsnät, erbjuder AiMesh Ethernet anslutningar för enstaka noder eller för hela nätverket, vilket möjliggör ultrasnabb genomströmning via 10G och 2.5G LAN-portarna som finns på vissa premium ASUS-routrar. Valet är ditt!

* Endast tillgängligt på WiFi 6E-routrar.

Flexibla systemövergripande uppdateringar

Det är enkelt att göra konfigurationsändringar i hela AiMesh -systemet på en gång — inklusive uppdateringar av fasta program, omstart eller återställning — eller utföra arbete på varje nod separat. Även när du inte är hemma, kan du fortfarande åtgärda internetproblem i ditt hem genom att fjärrkonfigurera antingen hela systemet eller enskilda noder.

Anpassningsbara nodinställningar

Varje nod kan konfigureras separat, inklusive länkaggregering, USB-applikationer, WiFi radio, LED-ljusstyrning och andra avancerade justeringar. Du kan också manuellt välja en lämplig upplänkanslutning för varje nod via Preferred Uplink AP.

Gör Internet till en säkrare plats för alla

Hemnätverkssäkerhet är oumbärligt när du har flera anslutna enheter, inklusive sårbara IoT-enheter. AiMesh-routrar inkluderar livslång gratis användning av AiProtection och föräldrakontroll, och vissa modeller använder också det senaste WPA3-säkerhetsprotokollet. Alla dina enheter är skyddade i ett AiMesh-system!

Läs mer om nätverkssäkerhet

  • Föräldrakontroll

  • Säkerhet för ditt hem

FÖRDELAR
 

AiMesh WiFi-system

Vanligt nätverkssystem

Traditionell router

Enkel installation  
Sömlös roaming  
Bredare täckning (enkel nod)  
Kraftfull prestanda  
Många funktioner