[Moederbord]Mijn computer crasht de laatste tijd vaak en dit lijkt te worden veroorzaakt door oververhitting. Hoe kan ik het probleem oplossen?

Als uw computer oververhit raakt en onlangs is gemonteerd, kunt u de volgende tips raadplegen die u kunnen helpen uw probleem op te lossen:

1. Controleer de ventilator/koellichaam. Zijn ze correct geïnstalleerd?
    • Zijn de ventilatorpennen en clips in de juiste posities gedrukt en is het koellichaam stevig bevestigd aan de sleuf/het moederbord?
  2. Gebruikt u de ventilator/koellichaam die wordt aanbevolen voor de boxed processor?
  3. Is er koelpasta aangebracht op de bodem van het koellichaam?
  4. Wordt de luchtstroom belemmerd? Verplaats kabels of andere hardware die de luchtstroom kunnen belemmeren.
  5. Het aantal gebruikte ventilatoren mag de vereisten van de behuizing niet overschrijden; te veel fans hebben kan contraproductief zijn.
  6. BIOS bijwerken. Controleer indien nodig of het nieuwste BIOS wordt gebruikt.
  7. Gebruik het juiste hoesje. Het ontwerp van de behuizing heeft ook invloed op de warmteafvoer.

Als uw computer voorheen normaal functioneerde en onlangs vermoedelijk oververhit was geraakt, kunnen de volgende tips u helpen uw probleem op te lossen:

1. Controleer de ventilator/koellichaam.
    • Zijn ze beschadigd?
      • Zijn er scheuren of ontbrekende onderdelen in het ventilator-/koellichaam?
      • Controleer of de geplaatste pinnen en clips beschadigd zijn; zet ze terug op hun oorspronkelijke posities en installeer ze opnieuw.
      • Verwijder stof uit het koellichaam.
      • Als de koelpasta is opgedroogd en gemakkelijk loslaat, breng deze dan opnieuw aan.
      • Werken alle ventilatoren normaal?
      • Controleer zorgvuldig of de ventilatorvoeding is uitgeschakeld.
  2. Losse of beschadigde kabels. Zitten er kabels van de harde schijf los en belemmeren deze de luchtstroom?
  3. Wordt de luchtstroom belemmerd? Verplaats kabels of andere hardware die de luchtstroom kunnen belemmeren.
  4. Het aantal gebruikte ventilatoren mag de vereisten van de behuizing niet overschrijden; te veel fans hebben kan contraproductief zijn.