[Notebook] S.M.A.R.T ERROR Waarschuwing voor SATA HDD

1. Wanneer het BIOS een SMART ERROR van de SATA HDD detecteert, wordt de volgende waarschuwingsboodschap in de POST weergegeven:

“S.M.A.R.T Status Bad, Backup and Replace. Press F1 to Resume…”

2. Door op  F1  te drukken, kunt u deze waarschuwing overslaan en het besturingssysteem binnen gaan. Wanneer deze fout niet gerepareerd kan worden, zal de waarschuwing bij elke herstart verschijnen, tenzij de "SMART SELF TEST" in het BIOS-setupmenu op DISABLE wordt gezet.

**Suggestie:Wanneer u deze waarschuwing ziet, betekent dit dat uw HDD spoedig defect kan raken. Zorgt u alstublieft voo reen backup van uw data en vervang uw HDD.

Hoe schakel ik de "SMART SELF TEST" uit in de BIOS Setup (Niet aanbevolen!)

1. Druk herhaaldelijk op de F2 toets om het BIOS-setupmenu binnen te gaan

2. Advanced--->SMART Settings--->SMART Self Test" --->Disabled.  (Standaard staat deze instelling op "Enabled" )

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. KLIK HIER!