[USB-toepassing] Hoe Servers Center - Media Server in te stellen

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken om meer te weten te komen over het instellen van een mediaserver op de ASUS-router

https://youtu.be/6A_I48bGCbI

Als u uw multimediagegevens thuis wilt delen (zoals muziek, video's, foto's, enz.), kunt u uw USB-opslagapparaat aansluiten op de ASUS-router en eenvoudige instellingen voltooien om andere apparaten die ook zijn aangesloten op de ASUS-router toegang hebben tot multimediagegevens op uw USB-opslagapparaat.

Deze functie ondersteunt zowel MAC als Windows OS. Als een apparaat dat is aangesloten op de ASUS-router MAC OS gebruikt, kunt u [iTunes Server] instellen om uw multimediagegevens te delen. Als een apparaat Windows OS gebruikt, kunt u [Media Server].

instellen

In het volgende deel wordt respectievelijk uitgelegd hoe u [iTunes Server] en [Media Server] instelt.

Introductie

USB-opslagapparaat installeren

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg [Wireless Router] Hoe toegang te krijgen tot de router GUI  voor meer informatie.

Stap 2: Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.
                  Raadpleeg [Draadloze router] Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 3: Als de router detecteert dat uw USB-opslagapparaat is aangesloten, ziet u in de rechterbovenhoek brandt op netwerkkaart van WEB GUI.

Of het USB-opslagapparaat wordt herkend en de naam ervan wordt weergegeven op de middelste pagina van de netwerkkaart.

Opmerking: raadpleeg ASUS Router Plug-n-Share Disks Compatibiliteitslijst voor meer informatie over USB-indelingen opslagapparaat ondersteund door ASUS-router.

iTunes-server instellen

Stap 1: Log eerst in op WEB GUI en klik op [USB Application] > Tabblad [Mediaserver].

Stap 2: Zet iTunes Server op [ON] om deze in te schakelen (standaardinstelling is [OFF]).

Stap 3: Geef uw iTunes-server een naam en deze naam wordt weergegeven in uw iTunes. Nadat u het een naam hebt gegeven, klikt u op [Toepassen] om de instellingen te voltooien.

Zoals de afbeelding hieronder laat zien, nemen we hier [RT-AC66U-B1_TEST] als voorbeeld van een iTunes-servernaam.

Stap 4: Als u wilt controleren of uw instellingen zijn voltooid, opent u eerst iTunes op uw Mac. Kies vervolgens de iTunes-server name die u zojuist hebt ingesteld en u kunt de iTunes-server gaan gebruiken.

Mediaserver instellen

Stap 1: Log eerst in op WEB GUI en klik op [USB Application] > [Mediaserver].

Zet de UPnP-mediaserver op [ON] om deze in te schakelen (standaardinstelling is [OFF]).

Stap 2: geef uw mediaserver een naam en deze naam wordt weergegeven in het netwerk van de bestandsverkenner. Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, nemen we hier [RT-AC66U-B1_TEST] als voorbeeld van een mediaservernaam.

Stap 3: De standaardinstelling voor het mediaserverpad is alle gedeelde schijven en klik vervolgens op [Toepassen] om de instelling te voltooien.

Stap 4: Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, kunt u een handmatig mediaserverpad selecteren op basis van uw vereisten.

Opmerking: als u het pad naar de mediaserver niet handmatig hoeft in te stellen, gaat u naar Stap 9 om te controleren of de instelling is voltooid.

Stap 5: Selecteer de mediaserver die u wilt delen

Stap 6: Kies uw inhoud van uw mediaserver en klik op [OK].

Stap 7: Vink gedeeld inhoudstype aan.

Opmerking: Mediaserver ondersteunt de volgende indelingen voor audiostreaming: [.mp3 .flac .wma .asf .fla .flc .m4a .aac .mp4 .m4p .wav .ogg .pcm .3gp .m3u .pls]

Stap 8: Klik op [+] en [Toepassen] om de instelling te voltooien.

Stap 9: Als u wilt controleren of uw instelling is voltooid, opent u [File Explorer ] > [Netwerk] op Windows.

Selecteer de naam van uw mediaserver.

Stap 10: Klik met de rechtermuisknop op uw mediaserver, klik op [Open Media Player] en u kunt de mediaserver gaan gebruiken.

Veelgestelde vragen

1. Heeft een USB-opslagapparaat (HDD) dat is aangesloten op de ASUS-router limieten voor de grootte?

Ja, het moet in ieder geval groter zijn dan 2 GB.

Raadpleeg ASUS Router Plug-n-Share Disks Compatibiliteitslijst voor meer informatie over de ondersteunde maximale grootte van USB door uw ASUS-router.

2. Als u de bovenstaande stappen volgt maar deze functie niet kunt gebruiken, raadpleeg dan de volgende manieren om het probleem op te lossen:

1. Werk de firmware van uw router bij naar de nieuwste versie. Raadpleeg [Wireless] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie?
  2. Controleer of de ASUS-router de grootte en het formaat van uw USB-opslagapparaat (HDD) ondersteunt. Raadpleeg ASUS Router Plug-nme die u zojuist hebt ingesteld en u kunt de iTunes-server gaan gebruiken.

Mediaserver instellen

Stap 1: Log eerst in op WEB GUI en klik op [USB Application] > [Mediaserver].

Zet de UPnP-mediaserver op [ON] om deze in te schakelen (standaardinstelling is [OFF]).

Stap 2: geef uw mediaserver een naam en deze naam wordt weergegeven in het netwerk van de bestandsverkenner. Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, nemen we hier [RT-AC66U-B1_TEST] als voorbeeld van een mediaservernaam.

Stap 3: De standaardinstelling voor het mediaserverpad is alle gedeelde schijven en klik vervolgens op [Toepassen] om de instelling te voltooien.

Stap 4: Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, kunt u een handmatig mediaserverpad selecteren op basis van uw vereisten.

Opmerking: als u het pad naar de mediaserver niet handmatig hoeft in te stellen, gaat u naar Stap 9 om te controleren of de instelling is voltooid.

Stap 5: Selecteer de mediaserver die u wilt delen

Stap 6: Kies uw inhoud van uw mediaserver en klik op [OK].

Stap 7: Vink gedeeld inhoudstype aan.

Opmerking: Mediaserver ondersteunt de volgende indelingen voor audiostreaming: [.mp3 .flac .wma .asf .fla .flc .m4a .aac .mp4 .m4p .wav .ogg .pcm .3gp .m3u .pls]

Stap 8: Klik op [+] en [Toepassen] om de instelling te voltooien.

Stap 9: Als u wilt controleren of uw instelling is voltooid, opent u [File Explorer ] > [Netwerk] op Windows.

Selecteer de naam van uw mediaserver.

Stap 10: Klik met de rechtermuisknop op uw mediaserver, klik op [Open Media Player] en u kunt de mediaserver gaan gebruiken.

Veelgestelde vragen

1. Heeft een USB-opslagapparaat (HDD) dat is aangesloten op de ASUS-router limieten voor de grootte?

Ja, het moet in ieder geval groter zijn dan 2 GB.

Raadpleeg ASUS Router Plug-n-Share Disks Compatibiliteitslijst voor meer informatie over de ondersteunde maximale grootte van USB door uw ASUS-router.

2. Als u de bovenstaande stappen volgt maar deze functie niet kunt gebruiken, raadpleeg dan de volgende manieren om het probleem op te lossen:

1. Werk de firmware van uw router bij naar de nieuwste versie. Raadpleeg [Wireless] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie?
  2. Controleer of de ASUS-router de grootte en het formaat van uw USB-opslagapparaat (HDD) ondersteunt. Raadpleeg ASUS Router Plug-n-Deel de compatibiliteitslijst voor schijven voor meer informatie.
  3. Controleer of uw router uw USB-opslagapparaat (HDD) met succes detecteert. Zo niet, controleer dan of uw USB-opslagapparaat (HDD) rechtstreeks op de router is aangesloten zonder andere USB-adapters te gebruiken. Raadpleeg [Draadloze router] Hoe controleert u uw USB-harde schijf op de ASUS-router?
  4. Test andere USB-opslagapparaten (HDD). Als slechts enkele van hen deze functie niet kunnen gebruiken, formatteer ze dan eerst en volg de bovenstaande stappen opnieuw. Opmerking: bij het formatteren worden alle gegevens van uw USB-opslagapparaat verwijderd. We raden u aan eerst een back-up te maken van uw belangrijke gegevens voordat u uw USB-opslagapparaat formatteert.
  5. Als u deze functie niet kunt gebruiken, reset dan uw router naar de fabrieksinstellingen en volg de bovenstaande stappen opnieuw. Raadpleeg [Draadloze router] Hoe de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen?