[Windows 11/10] Wijzig de grootte van het scherm, de schermresolutie en de vernieuwingsfrequentie

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

De grootte van tekst en apps wijzigen

1. Typ en zoek [Wijzig de grootte van tekst, apps en andere items] in de Windows-zoekbalk, en klik vervolgens op [Open].
  2. Als u de grootte van tekst en vensters wilt wijzigen, selecteert u de gewenste grootte in het gedeelte Scale .
  3. Als je alleen een grotere tekst op je scherm wilt maken, maar niet de grootte van alle schermen of apps wilt wijzigen, kun je de volgende methode gebruiken:
    Typ en zoek [Make tekstgrootte groter] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  4. In het gedeelte Tekstgrootte sleept u de schuifregelaar om de tekstgrootte aan te passen en klikt u vervolgens op Toepassen

Terug naar inhoudsopgave

Schermresolutie wijzigen

1. Typ en zoek [Verander de resolutie van het scherm] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Als u de schermresolutie wilt wijzigen, selecteert u een gewenste resolutie in het gedeelte Beeldschermresolutie. U kunt ook de weergaverichting aanpassen, waaronder Liggend, Staand, Liggend (omgedraaid) of Staand (omgedraaid) in het gedeelte Weergaveoriëntatie
  3. U kunt de volgende melding ontvangen nadat u de weergave-instellingen heeft aangepast. Selecteer [Wijzigingen behouden]om uw instellingen in te schakelen.

Terug naar inhoudsopgave

Vernieuwingsfrequentie wijzigen

1. Typ en zoek [Bekijk geavanceerde weergave-info] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen ].
  2. Als je de vernieuwingsfrequentie wilt wijzigen, selecteer dan een gewenste snelheid in het gedeelte Kies een vernieuwingsfrequentie .
    Opmerking: de verversingssnelheid wordt aangepast afhankelijk van de specificatie van uw apparaat en kan niet voor elk model worden gewijzigd.

Terug naar tabbladinhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

De grootte van tekst en apps wijzigen

1. Typ en zoek [Wijzig de grootte van tekst, apps en andere items] in de Windows-zoekbalk, en klik vervolgens op [Open].
  2. Als u de grootte van tekst en vensters wilt wijzigen, selecteert u de gewenste grootte in het gedeelte De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen.
  3. Als je alleen een grotere tekst op je scherm wilt maken, maar niet de grootte van alle schermen of apps wilt wijzigen, kun je de volgende methode gebruiken:
    Typ en zoek [Toegankelijkheidsweergave-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  4. In het gedeelte Tekst groter maken sleept u de schuifregelaar om de tekstgrootte aan te passen en klikt u vervolgens op Toepassen.

Terug naar inhoudsopgave

Schermresolutie wijzigen

1. Typ en zoek [Verander de resolutie van het scherm] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Als u de schermresolutie wilt wijzigen, selecteert u een gewenste resolutie in het gedeelte Beeldschermresolutie. U kunt ook de weergaverichting aanpassen, waaronder Liggend, Staand, Liggend (omgedraaid) of Staand (omgedraaid) in het gedeelte Weergaveoriëntatie④.
  3. U kunt de volgende melding ontvangen nadat u de weergave-instellingen heeft aangepast. Selecteer [Wijzigingen behouden] om uw instellingen in te schakelen.

Terug naar inhoudsopgave

Vernieuwingsfrequentie wijzigen

1. Typ en zoek [Bekijk geavanceerde weergave-info] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen ].
  2. Als je de vernieuwingsfrequentie wilt wijzigen, selecteer dan een gewenste snelheid in het gedeelte Vernieuwingsfrequentie. Opmerking: de verversingssnelheid wordt aangepast afhankelijk van de specificatie van uw apparaat en kan niet voor elk model worden gewijzigd.