[Notebook] Windows 11/Windows 10 - Systeemherstelpunt

Inhoudsopgave:

Systeemherstelpunt inschakelen

Over het algemeen is systeemherstel standaard ingeschakeld. U kunt ook bevestigen of het systeemherstel is ingeschakeld door de volgende stappen te volgen.

1. Typ en zoek [Maak een herstelpunt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Als de Bescherming van de systeemschijf wordt weergegeven als Aan, betekent dit dat de systeemherstelpunt is ingeschakeld
  3. Als de Bescherming van de systeemschijf wordt weergegeven als Uit, kies dan de [systeemschijf]en klik vervolgens op [Configure]
  4. Selecteer [Systeembeveiliging inschakelen]en stel hetMaximale gebruik van schijfruimte in (We raden u aan het gebruik van schijfruimte in te stellen van 5% tot 10%.) en selecteer vervolgens [OK]. Systeemherstelpunt wordt ingeschakeld.
    Het maximale gebruik blijft de schijfruimte die u instelt en wordt gebruikt voor systeemherstelpunt. Naarmate de ruimte vol raakt, worden oudere herstelpunten verwijderd om plaats te maken voor nieuwe.

Terug naar inhoudsopgave

Maak handmatig een systeemherstelpunt

1. Typ en zoek [Maak een herstelpunt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer een schijf waarop systeembeveiliging is ingeschakeld en klik vervolgens op [Maken]
  3. Typ een beschrijving om u te helpen het herstelpunt te identificeren en klik vervolgens op [Maken]
  4. Nadat de onderstaande melding wordt weergegeven, betekent dit dat het herstelpunt is gemaakt. Klik vervolgens op [Sluiten]

Terug naar inhoudsopgave

Herstel uw computer vanaf een herstelpunt

1. Typ en zoek [Maak een herstelpunt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Systeemherstel]
  3. Selecteer [Volgende]
  4. Selecteer het herstelpunt dat u wilt gebruiken in de lijst met resultaten en selecteer vervolgens [Scan for getroffen programma's]
    Als u het herstelpunt dat u wilt gebruiken niet ziet, schakelt u het selectievakje Meer herstelpunten weergeven in om meer herstelpunten te zien.
  5. U ziet een lijst met items die worden verwijderd als u herstelt naar dit herstelpunt. Als u akkoord gaat met het verwijderen, selecteert u [Sluiten]om door te gaan met de volgende stap.
    Als dit herstelpunt niet aan uw vereisten voldoet, gaat u terug naar de vorige stap en selecteert u een ander herstelpunt.
  6. Selecteer [Volgende]
  7. Controleer of de gegevens van uw herstelpunt correct zijn of niet, en selecteer vervolgens [Finish]
  8. Selecteer [Ja]om te beginnen met het herstellen van het systeem vanaf het herstelpunt, waarna uw computer opnieuw zal opstarten.
    Opmerking: het duurt even om het systeem vanaf een herstelpunt te herstellen, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het herstelproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  9. Nadat de computer opnieuw is opgestart, is Systeemherstel voltooid. Klik op [Sluiten]

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Systeemherstelpunt inschakelen

Over het algemeen is systeemherstel standaard ingeschakeld. U kunt ook bevestigen of het systeemherstel is ingeschakeld door de volgende stappen te volgen.

1. Typ en zoek [Maak een herstelpunt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Als de Bescherming van de systeemschijf  Aan toont, betekent dit dat het systeemherstelpunt is ingeschakeld.
  3. Als de Bescherming van de systeemschijf wordt weergegeven als Uit, kies dan de [Systeemschijf]en klik vervolgens op [Configure]
  4. Selecteer [Schakel systeembeveiliging]en stel het Maximale gebruik van schijfruimte in (we raden u aan het gebruik van schijfruimte in te stellen met  ;van 5% tot 10%.) en selecteer vervolgens [OK]. Systeemherstelpunt wordt ingeschakeld.
    Het maximale gebruik blijft de schijfruimte die u instelt en wordt gebruikt voor systeemherstelpunt. Naarmate de ruimte vol raakt, worden oudere herstelpunten verwijderd om plaats te maken voor nieuwe.

Terug naar inhoudsopgave

Handmatig een systeemherstelpunt maken

1. Typ en zoek [Maak een herstelpunt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Maken]
  3. Typ een beschrijving om u te helpen het herstelpunt te identificeren en klik vervolgens op [Maken]
  4. Nadat de onderstaande melding wordt weergegeven, betekent dit dat het herstelpunt is gemaakt en klikt u vervolgens op [Sluiten]

Terug naar inhoudsopgave

Herstel uw computer vanaf een herstelpunt

1. Typ en zoek [Maak een herstelpunt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]
  2. Selecteer [Systeemherstel]
  3. Selecteer [Volgende]
  4. Selecteer het herstelpunt dat u wilt gebruiken in de lijst met resultaten en selecteer vervolgens [Scan for getroffen programma's]
    Als u het herstelpunt dat u wilt gebruiken niet ziet, vinkt u het selectievakje Meer herstelpunten weergeven aan om meer herstelpunten te zien.
  5. U ziet een lijst met items die worden verwijderd als u herstelt naar dit herstelpunt. Als u akkoord gaat met het verwijderen, selecteert u [Sluiten]om door te gaan met de volgende stap.
    Als dit herstelpunt niet aan uw vereisten voldoet, gaat u terug naar de vorige stap en selecteert u een ander herstelpunt.
  6. Selecteer [Volgende]
  7. Controleer of de gegevens van uw herstelpunt correct zijn of niet en selecteer vervolgens [Finish]
  8. Selecteer [Ja]om te beginnen met het herstellen van het systeem vanaf het herstelpunt, waarna uw computer opnieuw zal opstarten.
    Opmerking: Het duurt even om het systeem vanaf een herstelpunt te herstellen, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het herstelproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  9. Nadat de computer opnieuw is opgestart, is Systeemherstel voltooid. Klik op [Sluiten]