[Moederbord] Hoe de zoemer te gebruiken om problemen met de beeldschermweergave op te lossen

Zorg ervoor dat de CPU, het geheugen, de voeding en het moederbord goed zijn aangesloten. Als er een zoemer is, wordt het aanbevolen om de zoemer aan te sluiten voor testen.

Wanneer de zoemer correct is geïnstalleerd, schakelt u het apparaat in en volgt u het geluid van de zoemer. (De correcte locatie van de spreker, raadpleeg de handleiding van het moederbord).

1. Aan / uit-lampje is AAN, "Een korte pieptoon" van de luidspreker, maar niets wordt op de monitor weergegeven

Een korte piep van de luidspreker betekent dat het apparaat normaal wordt opgestart. Controleer of de monitor werkt en correct op het apparaat is aangesloten.

2. Aan / uit-lampje is AAN, "Geen piep" van luidspreker

Controleer of uw CPU en geheugen normaal zijn geïnstalleerd en of er geen oxidatie is bij het verbindingsgedeelte. Als er oxidatie is, probeer dan het oxidatiedeel schoon te vegen met een gummetje. Als het nog steeds niet goed kan worden ingeschakeld, reinigt u het met contactreiniger en installeert u het opnieuw.

3. "Eén lange en twee korte piepjes" van de luidspreker

Abnormaal gedetecteerd in het geheugen, controleer of het geheugen correct is geïnstalleerd op het moederbord.

Raadpleeg de handleiding Moederbord voor gerelateerde instructies over geheugen.

4. "Eén lange en drie korte piepjes" van de luidspreker

Het detecteert het abnormale in de grafische kaart. Als de grafische kaart extra voeding nodig heeft, zorg er dan voor dat de voeding genoeg watt levert.

5. "Een lange en vier korte piepjes" uit de luidspreker

Er wordt een afwijking gedetecteerd bij CPU Fan Error of CPU Over Temperature Error of CPU Over Voltage Error
Zorg ervoor dat uw CPU en CPU-ventilator correct zijn geïnstalleerd, als het nog steeds niet lukt, voer dan het BIOS in om het standaard BIOS te laden of wis CMOS om het opnieuw te proberen

Als de bovenstaande oplossingen uw probleem niet kunnen oplossen, neem dan contact op met ASUS Product Support voor verdere hulp en informatie.