[Moederbord/Desktop PC] Hoe de BIOS-instellingen te herstellen?

Opmerking: wanneer de BIOS-instellingen abnormaal zijn of overklokken en andere factoren ervoor zorgen dat het systeem niet normaal opstart, kunnen de volgende methoden worden gebruikt om het BIOS te resetten.< /span>

Ga naar de officiële ASUS-website om uw moederbordmodel te controleren om de CLRTC-pinpositie te bevestigen.

Download eerst de handleiding die overeenkomt met uw moederbordmodel van ASUS Downloadcentrum.

Voer het model in -> klik op de handleiding en het document

(Voorbeeld: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)-model)

Opmerking: de handleiding kan worden opgehaald: Zoek naar CLR

1. Gebruik het moederbord om de BIOS-instellingen te wissen, afhankelijk van het moederbord zijn er de volgende methoden:

a. CLRTC-type met twee pinnen, schakel de stroom uit en trek de stekker uit het stopcontact, raak de twee pinnen ongeveer 5-10 seconden aan met een metalen voorwerp, zoals een schroevendraaier. Nadat u de stroom opnieuw hebt aangesloten en hebt opgestart, houdt u de delete-toets of F2-toets ingedrukt om het BIOS te openen om te resetten.

(Voorbeeld: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI))

b. Er is een CLR_CMOS-knop op het moederbord. Druk op deze knop wanneer de machine is uitgeschakeld en het netsnoer is losgekoppeld. Nadat u de stroom opnieuw hebt aangesloten en hebt opgestart, houdt u de delete-toets of F2-toets ingedrukt om het BIOS te openen om te resetten.

(Voorbeeld: MAXIMUS VII RANGER) Opmerking: de handleiding kan worden opgehaald: Zoek naar CLR

C. Er is een CLR_CMOS-knop aangesloten op de I/O van het moederbord. Druk op deze knop bij het afsluiten en loskoppelen van het netsnoer. Nadat u de stroom opnieuw hebt aangesloten en hebt opgestart, houdt u de delete-toets of F2-toets ingedrukt om het BIOS te openen om te resetten.

(Voorbeeld: ROG MAXIMUS XIII EXTREME)

2. Start opnieuw, druk op DEL op het toetsenbord, voer het BIOS in en druk op F5. Nadat Load Optimized Defaults verschijnt, selecteert u Ok, en het BIOS keert terug naar de standaardwaarde.

(Voorbeeld: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI)-model, Load Optimized Defaults)

Opmerking: de CLRTC-methode met twee pinnen of de CLR_CMOS-knop is ongeldig. U kunt proberen de ingebouwde batterij te verwijderen. Nadat de CMOS is gewist, plaatst u de batterij opnieuw, opent u het BIOS en drukt u op F5. Wanneer Load Optimized Defaults verschijnt, selecteert u Ok en het BIOS zal antwoorden. Is de standaardwaarde.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw lokale ASUS-servicecentrum.