[VPN] IPSec VPN Installatie in Android

Wat is een VPN?

Virtueel particulier netwerk: virtuele privénetwerken coderen uw netwerkverbinding, zorgen voor een veilige overdracht van belangrijke informatie en voorkomen dat uw informatie wordt gestolen. Hiermee kunnen externe consumenten (VPN-clients) veilig verbinding maken met VPN-servers.

Opmerking: Voordat u de ingebouwde VPN-functie op uw telefoon instelt, moet u ervoor zorgen dat de IPsec VPN-server in de ASUS-router is ingesteld en ingeschakeld. Voor de instellingsmethode voor de IPSec VPN-server raadpleegt u FAQ Hoe u een VPN-server op ASUS-router –IPSec VPN

Introductie

1. Het instellingenpad voor de mobiele telefoon kan variëren, afhankelijk van het mobiele telefoonmodel en de Android-versie. Dit artikel biedt 2 instelmethoden.

1. Hoe u VPN instelt op Android 12/13/14, kunt u hier raadplegen.
  2. Hoe u VPN instelt op Android 10-09-2011, vindt u hier.

2. Veelgestelde vragen

VPN instellen op Android 13-12-2014

Opmerking: De schermafbeeldingen zijn gemaakt op ASUS ROG Phone6 Android 13. De gebruikersinterface kan variëren per apparaat en per versie van Android.

Stap 1. Download het certificaat van de ASUS-router naar uw telefoon.

Ga naar de ASUS-routerapp of ExpertWiFi-app en tik op [ Instellingen ] > [VPN] > [VPN-server] > [ IPSec VPN ] > [ Voor mobiel ] > [ Exporteren ]

Stap 2. Installeer het certificaat op uw telefoon.(De schermafbeeldingen kunnen variëren per telefoonmodel en Android-versie)

Tik op uw telefoon op [ Instellingen ] > [ Beveiliging & vergrendelscherm ] > [ Encryptie & Certificaten ] > [Een certificaat installeren] > [CA-certificaat], tik om het certificaatbestand van de IPSec VPN-server te downloaden, zoals hieronder weergegeven [CA-certificaat geïnstalleerd] is voltooid.

Stap 3. Voeg een IPSec VPN-profiel toe aan de telefoon

Tik op uw telefoon op [Instellingen] > [Netwerk & internet] > [VPN] > tik op [+] in de rechterbovenhoek om een nieuw IPSec VPN-profiel toe te voegen.

Stap 4. Voer de IPSec VPN-serverinformatie van de ASUS-router in de VPN-instellingen van de telefoon in

Opmerking: IPsec VPN vereist een account/wachtwoord om verbinding te maken en ondersteunt geen inloggen zonder een account/wachtwoord.

(1) Naam : Pas een naam aan die dit VPN-profiel vertegenwoordigt.

(2) Type : Selecteer IKEv2/IPSec MSCHAPv2 bij Type.

(3) Serveradres: voer het IP-adres of de domeinnaam van uw ASUS-router VPN-server in. Raadpleeg FAQ1.

(4) IPSec-identificatie: voer de [ Gebruikersnaam ]  in die is verstrekt door de IPSec VPN-server van uw ASUS-router. Raadpleeg FAQ1.

(5) IPSec CA-certificaat: Selecteer het certificaat dat u in Stap 2 hebt geïnstalleerd.

(6) Gebruikersnaam: voer de informatie in die wordt verstrekt door uw ASUS-router IPSec VPN-server. Raadpleeg FAQ1.

Wachtwoord  : Voer de informatie in die is verstrekt door uw ASUS-router IPSec VPN-server. Raadpleeg FAQ2.

(7) Nadat u de invoer hebt voltooid, tikt u op [Opslaan] om het IPSec VPN-profiel toe te voegen.

Stap 5. Zoals hieronder weergegeven, kunt u zien dat het VPN-profiel [ Verbonden ] weergeeft en ziet u het sleutelpictogram bovenaan het telefoonscherm, wat aangeeft dat de telefoon is verbonden met de VPN-server en dat u kunt beginnen met surfen op internet .

VPN instellen op Android 13-12-2014

Opmerking: De schermafbeeldingen zijn gemaakt op ASUS ZenFone Max Pro  Android 9. De gebruikersinterface kan variëren per apparaat en per versie van Android.

Stap 1. Voeg een IPSec VPN-profiel toe aan de telefoon

Tik op uw telefoon op [Instellingen] > [Netwerk & internet] > [VPN] > tik op [+] in de rechterbovenhoek om een nieuw IPSec VPN-profiel toe te voegen.

Stap 2. Voer de IPSec VPN-serverinformatie van de ASUS-router in de VPN-instellingen van de telefoon in

Opmerking: IPsec VPN vereist een account/wachtwoord om verbinding te maken en ondersteunt geen inloggen zonder een account/wachtwoord.

(1) Naam : Pas een naam aan om deze VPN c.

(2) Type : Selecteer IPSec Xauth PSK bij Type.

(3) Serveradres: voer het IP-adres of de domeinnaam van uw ASUS-router VPN-server in. Raadpleeg FAQ1.

(4) IPSec vooraf gedeelde sleutel: voer de [ Gebruikersnaam ] in die is verstrekt door uw ASUS-router IPSec VPN-server. Raadpleeg FAQ1.

(5) Gebruikersnaam: voer de informatie in die wordt verstrekt door uw ASUS-router IPSec VPN-server. Raadpleeg FAQ1.

Wachtwoord  : Voer de informatie in die is verstrekt door uw ASUS-router IPSec VPN-server. Raadpleeg FAQ2.

(6) Nadat u de invoer hebt voltooid, tikt u op [Opslaan] om het IPSec VPN-profiel toe te voegen.

Stap 3: Tik op [VPN-profielnaam] > [ Aansluiten ]. Zoals hieronder weergegeven, kunt u zien dat het VPN-profiel [ Verbonden ] weergeeft en ziet u het sleutelpictogram bovenaan het telefoonscherm, wat aangeeft dat de telefoon is verbonden met de VPN-server en dat u kunt beginnen met surfen op internet.

Veelgestelde vragen
 1. Hoe kan ik de IPSec VPN-serverinformatie van de ASUS-router opvragen die moet worden ingevuld in de VPN-instellingen van de telefoon?

Ga naar de ASUS Router-app en klik op [Instellingen] > [VPN] > [VPN-server] > [IPSec-VPN].

Zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, kunt u zien (1) Server IP-adres (2) Vooraf gedeelde sleutel (3) Gebruikersnaam

2. Hoe controleer ik het verbindingswachtwoord van de ASUS-router IPSec VPN-server dat moet worden ingevuld in de VPN-instellingen van de telefoon?

Het IPSec VPN-serverprofiel geeft niet het wachtwoord weer dat u hebt ingesteld. Als u uw wachtwoord vergeet, kunt u alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord van de VPN-client van de IPSec VPN-server van de ASUS-router opnieuw instellen.

Voor de instellingsmethode voor de IPSec VPN-server raadpleegt u FAQ [VPN] stel een VPN-server in op de ASUS-router –IPSec VPN

3. Hoeveel IPSec VPN-clientaccounts kunnen er zijn?instellen op de ASUS-router IPSec VPN-server?

De ASUS-router IPSec VPN-server kan 8 clientaccounts instellen. Met een IPsec-account/wachtwoord kan slechts één client verbinding maken.

Zoals hieronder weergegeven, opent u de ASUS Router-app en klikt u op [Instellingen] > [VPN] > [VPN-server] > [IPSec-VPN]. Het aantal nieuwe accounts en nieuwe gebruikers wordt weergegeven op de onderstaande VPN-client. naam.

4. Hoe verwijder ik de geïnstalleerde CA-certificaten van de mobiele telefoon? (De onderstaande schermvoorbeelden kunnen variëren, afhankelijk van het telefoonmodel en de Android-versie)

Tik op uw telefoon op [ Instellingen ] > [ Beveiliging & vergrendelscherm ] > [ Encryptie & Certificaten ] > [ Wis referenties ] > [Certificaatnaam] > [Verwijderen], zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, is het voltooid.

5. De telefoon heeft via IPSec VPN toegang tot de ASUS-router vanaf het externe netwerk of 4G/5G-netwerk, maar heeft geen toegang tot de server in het lokale netwerk?

Schakel de firewallinstellingen van de server in het lokale netwerk uit of controleer deze.

6. Het VPN-profiel toont [Verbonden], maar kan geen verbinding maken met internet?

Als het huidige netwerk van uw telefoon is verbonden met de WiFi van de IPSec VPN-server van de router, kunt u uw telefoon loskoppelen van de router en verbinding maken met internet via een 4G/5G-netwerk voordat u het opnieuw probeert.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.