[Windows 11/10] Cursorsnelheid van muis/touchpad aanpassen

Dit artikel bevat instructies voor het aanpassen van de cursorsnelheid voor de muis of het touchpad in het Windows 11/10-besturingssysteem.

Windows 11-besturingssysteem

De snelheid van de muiscursor aanpassen
  1. Typ en zoek [Muisinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]
  2. Sleep in het veld Muisaanwijzersnelheid de schuifregelaar naar links of rechts om de snelheid van de muisaanwijzer aan te passen.

De cursorsnelheid van het touchpad aanpassen
  1. Typ en zoek [Touchpad-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]
  2. Sleep in het veld Cursorsnelheid de schuifregelaar naar links of rechts om de cursorsnelheid van het touchpad aan te passen③.

Windows 10-besturingssysteem

De snelheid van de muiscursor aanpassen
  1. Typ en zoek [Muisinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]
  2. Sleep in het veld Cursorsnelheid de schuifregelaar naar links of rechts om de snelheid van de muiscursor aan te passen③.
  3. Als er geen optie Cursorsnelheid in de muisinstelling staat, kan dit te wijten zijn aan verschillen in Windows-versies. Klik op [Extra muisopties].
  4. Selecteer [Aanwijzeropties], sleep de schuifregelaar naar links of rechts in het veld Selecteer een aanwijzersnelheid om de snelheid van de muiscursor aan te passen⑥ en klik vervolgens op [Toepassen]⑦ en [OK]⑧ om de wijzigingen op te slaan.

De snelheid van de touchpadcursor aanpassen
  1. Typ en zoek [Touchpad-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. In het veld De cursorsnelheid wijzigen sleept u de schuifregelaar naar links of rechts om de cursorsnelheid van het touchpad aan te passen.