[AiMesh] Kan ik een bekabelde verbinding instellen tussen AiMesh-routers (Ethernet-backhaul)?

Voor AiMesh-introductie en ondersteunde firmware-download, ga alstublieft naar de volgende pagina  https://www.asus.com/nl/AiMesh/

Ja. Het AiMesh-systeem ondersteunt zowel een draadloze als een bedrade verbinding tussen de AiMesh-router en de node voor maximale doorvoer en stabiliteit. AiMesh analyseert de draadloze signaalsterkte voor elke beschikbare frequentieband en bepaalt vervolgens automatisch of een draadloze of bekabelde verbinding het beste is om te fungeren als de inter-router verbindingsbackbone.

1. Volg de installatiestappen om eerst via Wi-Fi een verbinding tot stand te brengen tussen de AiMesh-router en de node.

2. Plaats het knooppunt op de ideale locatie voor de beste dekking. Voer Ethernet-kabels van de LAN-poort van de AiMesh-router naar de WAN-poort van de AiMesh-node uit.

3.Het AiMesh-systeem selecteert automatisch het beste pad voor gegevensoverdracht, bedraad of draadloos.

FAQ

1. Zal de 5GHz-2 van de router nog steeds ingeschakeld zijn nadat AiMesh is gebouwd?

• Navigeer naar https://router.asus.com> Ga naar [Draadloos]> [Algemeen]> schakel Smart Connect uit> Selecteer 5GHz-2 en annuleer verborgen SSID 5GHz-2, en klik vervolgens op Toepassen om op te slaan.
  • Opmerking: Tri-band Router ondersteunt 2,4 GHz, 5 GHz-1 en 5 GHz-2 (Wi-Fi 6).

2. Ik heb 2 drie-band routers met AiMesh, wordt het aanbevolen om 5 GHz-2 te gebruiken voor backhaul of ethernet backhaul? Waarom?

• Bij gebruik van ethernet-backhaul: kan de onstabiele factor voor het draadloze signaal voorkomen, maar de transmissiesnelheid tussen de 2 routers zou worden beperkt door de RJ45-kabelspecificatie (meestal 1 Gbps), ook zou de lengte van de RJ45-kabel de snelheid tussen de 2 routers beïnvloeden.
  • Bij gebruik van 5GHz-2 backhaul: de transmissiesnelheid tussen 2 routers kan meer dan 1 Gbps bereiken als de ISP-bandbreedte meer dan 1 Gbps is, maar vanwege het draadloze signaal wordt dit beïnvloed door veel factoren zoals de afstand, de obstakels, metalen voorwerpen tussen 2 routers ... enz. Dus moet je nog zorgen maken over de hele configuratie.

3. Kan knooppunt 5 GHz niet tegelijkertijd worden uitgeschakeld nadat 5 GHz van de primaire router in het AiMesh-systeem is uitgeschakeld?

• Wi-Fi (2,4 GHz / 5 GHz) waarmee knooppunten worden uitgeschakeld, wordt niet ondersteund in het AiMesh-systeem.

Hoe kan ik (Utility / Firmware) krijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.