[AiMesh] Hoe kan ik de firmware van mijn AiMesh node updaten?

Als de AiMesh-node al is verbonden met de AiMesh-router, gaat u naar uw AiMesh-router voor een firmware-update.

[Definitie zelfstandig naamwoord]

AiMesh Router: De eerste router maakt verbinding met de modem of met internet.

AiMesh Node: De andere routers maken verbinding met de AiMesh-router.

Raadpleeg

voor meer informatie over de installatie van AiMesh

Officiele website van AiMesh:https://www.asus.com/microsite/aimesh/en /index.html

Veelgestelde vragen:[AiMesh] Hoe installeer ik het AiMesh-systeem (ASUS Router APP-Android)?

Methode 1:  Werk de firmware van uw router bij naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app. Het volgende scherm gebruikt de ZenWiFi XT9 (AiMesh-node) als voorbeeld.

Raadpleeg [Wireless Router] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app?

Opmerking: zorg ervoor dat uw router is verbonden met internet.

Methode 2: U kunt ofwelBijwerken via WebGUI ofwelHandmatig bijwerken.

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IP of router URL https://www .asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg a.u.b. Hoe toegang krijgen tot de instellingenpagina van de router (Web GUI) (ASUSWRT)?  voor meer informatie.

Stap 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Wireless Router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap3. Klik op firmwareversie, u ziet AiMesh-knooppuntinformatie van de pagina Firmware-update.

Opmerking: als u de AiMesh-node-informatie van de firmware-updatepagina niet ziet, controleer dan of uw AiMesh-node is verbonden met de AiMesh-router.

Stap 4. Bijwerken op WebGUIof Handmatig bijwerken.

Update op WebGUI

1). Klik op Controleren

2). Klik op Firmware Upgrade. Het volgende scherm gebruikt de ZenWiFi XT9 (AiMesh-node) als voorbeeld.

Opmerking: de knop [Firmware Update] verschijnt alleen wanneer er een nieuwe firmwareversie wordt gedetecteerd.

3). Wacht een paar minuten tot het uploaden is voltooid.

4). Log opnieuw in op de AiMesh-router nadat de firmware is bijgewerkt. U kunt zien dat de firmware van het AiMesh-knooppunt ook wordt bijgewerkt op "Firmware Upgrade" pagina.

Handmatig bijwerken (Als u de firmware van uw router een tijdje niet heeft bijgewerkt, gebruik dan een handleiding firmware-update via web-GUI)

1). Download de nieuwste versie van de firmware voor uw router van de ASUS-website.

(We gebruiken ZenWiFi XT9 (AiMesh node) als voorbeeld. U kunt de bijbehorende ondersteuningspagina van uw router vinden op ASUS https:// www.asus.com/nl/support/

2). Klik op Ondersteuning Stuurprogramma & HulpprogrammaBIOS & FIRMWARE > Download de nieuwste versie van het bestand.

3). Pak het bestand uit.

4). Klik op Uploaden.

5). Toets AiMesh router gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

6). Klik Uploaden > Kies het firmwarebestand dat u wilt uploaden en klik op de knop [Openen] om de firmware te uploaden.

7). Wacht een paar minuten tot het uploaden is voltooid.

8). Nu is de firmware met succes geüpgraded. U kunt zien dat de firmware van het AiMesh-knooppunt is bijgewerkt op "Firmware Upgrade" pagina.

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan dit link.