Hoe u stuurprogramma's, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen kunt zoeken en downloaden

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, mini-pc, draadloze router, optische opslag

Als u verzoeken om stuurprogramma-updates op uw apparaat heeft, raden we u bij voorkeur aan de updates te verkrijgen via de officiële MyASUS- of ASUS-website.

Met door ASUS geverifieerde stuurprogramma's kan het ervoor zorgen dat uw apparaat met de beste en meest compatibele prestaties werkt.

Als u problemen ondervindt bij het installeren van stuurprogramma's, raadpleeg dan Stuurprogramma's verwijderen.

U kunt stuurprogramma's, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen downloaden van MyASUS of van de officiële ASUS-site. Raadpleeg de volgende twee methoden om de bestanden te downloaden:

Methode 1: Zoek en download stuurprogramma's, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen via MyASUS

1. Typ en zoek [MyASUS] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]. (De linker zoekafbeelding hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is in Windows 10.)
    Als er geen resultaat wordt gezocht, betekent dit dat uw computer het mogelijk niet installeert. Raadpleeg MyASUS installeren
  2. Als je gebruikershandleidingen wilt downloaden via MyASUS, klik dan op [Gebruikershandleiding] op de startpagina van MyASUS. MyASUS leidt u naar de officiële ASUS-website, waar u de gebruikershandleidingen van uw product kunt downloaden.
    Als u stuurprogramma's, hulpprogramma's en BIOS wilt downloaden via MyASUS, selecteert u  [Klantenondersteuning]in MyASUS en gaat u verder de volgende stap.
  3. Selecteer [Live Update] en selecteer vervolgens [Nieuwste]
    Opmerking: als er geen Live Update-tabblad is in Klantenondersteuning, betekent dit dat uw computer deze functie niet ondersteunt. U kunt de Methode volgen 2: Download het bestand van de officiële ASUS-site. Hier vindt u meer informatie over Waarom kan ik alleen de “Klantenondersteuning” functie in de MyASUS-app
  4. Live Update scant dagelijks de nieuwste versie van BIOS, stuurprogramma's en hulpprogramma's. Als u [Toon de nieuwste beschikbare versie-updates] selecteert, toont de downloadlijst alleen het nieuwere bestand dan het uwe, en een red dot voor het bestand als melding.
    Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Download] pictogram achter het bestand om het te downloaden

Als u De nieuwste beschikbare versie-updates weergeven niet selecteert, toont Live Update alle versies van het stuurprogramma, hulpprogramma en BIOS. U kunt het categoriemenu gebruiken om te zoeken welk bestand u wilt downloaden.

Methode 2: Zoek en download drivers, hulpprogramma's, BIOS en gebruikershandleidingen van de officiële ASUS-site

Stuurprogramma en hulpprogramma downloaden

1. Selecteer op de productondersteuningssite [Driver & Hulpprogramma] tab en selecteer vervolgens [Driver & Hulpmiddelen] categorie
  2. Selecteer de modelnaam. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de modelnaam kunt controleren, om de juiste modelnaam te kiezen.
    Opmerking: sommige modellen hebben deze optie mogelijk niet, ga door naar de volgende stap.
  3. Scrol omlaag in het menu om de versie van het besturingssysteem te kiezen die u gebruikt
    Opmerking: ASUS biedt alleen stuurprogramma's en hulpprogramma's voor ondersteunde systemen. Als u een ander gebruikt besturingssysteem, probeer de stuurprogramma's dan via andere bronnen te vinden of zoek naar stuurprogramma's van andere analoge ASUS-notebookmodellen.
  4. U ziet de lijst met stuurprogramma's en hulpprogramma's op de productondersteuningssite. Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Download] achter het bestand om het te downloaden

Als je alle versies van een bepaalde categorie wilt zien, klik dan op [Alles tonen] onder deze categorie. Als u alle stuurprogramma's en hulpprogramma's wilt zien, klikt u op [ALLES UITBREIDEN]

BIOS downloaden

1. Selecteer op de productondersteuningssite [Driver & Hulpprogramma] tab en selecteer vervolgens [BIOS & FIRMWARE] categorie
  2. Selecteer de modelnaam. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de modelnaam kunt controleren, om de juiste modelnaam te kiezen.
    Opmerking: sommige modellen hebben deze optie mogelijk niet, ga door naar de volgende stap.
  3. U ziet de lijst met BIOS op de productondersteuningssite. Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Download] achter het bestand om het te downloaden

Als je alle versies van een bepaalde categorie wilt zien, klik dan op [Alles tonen] onder deze categorie. Als u alle BIOS wilt zien, klikt u op [ALLES UITBREIDEN]

Gebruikershandleiding downloaden

1. Selecteer op de productondersteuningssite [Handleiding & Document] tab en selecteer vervolgens [Handleiding] categorie
  2. U ziet de lijst met gebruikershandleidingen op de productondersteuningssite. Zoek het bestand dat u wilt downloaden en klik vervolgens op [Download] achter het bestand om het te downloaden