[ASUS Device Discovery] Vind het IP adres van uw apparaat (voor Android)

Wat is Device Discovery?

Wanneer ik meerdere ASUS Router- of Repeater-producten in één netwerkomgeving gebruik, hoe weet ik dan het IP-adres van elke ASUS Router of Repeater?
De ASUS Device Discovery-app helpt u alle ASUS-netwerkapparaten te vinden, inclusief router, repeater, IPcam, Access Point en draadloze Media Bridge in uw netwerk, en u kunt deze app gebruiken om het IP-adres van het apparaat te krijgen en u vervolgens aan te melden bij de firmwarepagina van het apparaat.
Vereiste Android-versie: Android 4.0 en hoger.

Hoe de Device Discovery te installeren en gebruiken?

Stap 1. Ga naar de Google Play Store via de onderstaande link of scan de QR-code om de app te downloaden.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asustek

Installer de Applicatie

Stap 2. Open de Device Discovery-app op de Google Play-winkelpagina of klik op het Device Discovery-pictogram op uw mobiele telefoon.

Stap 3. Lees en bevestig dat u akkoord gaat met het Asus Privacybeleid en de Asus Gebruiksvoorwaarden voordat u de App gebruikt.

Opmerking: deze app ondersteunt alleen WiFi-verbinding; u moet uw mobiele telefoon verbinden met router WiFi.

Ga naar Instellingen en verbind uw telefoon met WiFi van uw draadloze router / AP en vernieuw vervolgens de pagina om door te gaan.

Opmerking: raadpleeg https://www.asus.com/nl/support/FAQ/1006657 als u een probleem met de WiFi-verbinding hebt.

Stap 4. Klik op de knop Vernieuwen om het draadloze toegangspunt te scannen en Device Discovery toont alle draadloze toegangspunten in dit netwerk. U kunt ook het IP-adres van elk draadloos toegangspunt zien.

Stap 5. Kies de modelnaam of WiFi SSID van het draadloze toegangspunt dat u wilt beheren.

Stap 6. Kies ervoor om in te loggen op uw router via HTTP of HTTPs.

Hoe de Device Discovery-app te verwijderen?

Ga naar Instellingen> Apps en meldingen> App-info> Kies Asus Device Discovery en klik vervolgens op verwijderen.

Veelgestelde vragen over Device Discovery

1.Waarom kan ik de app Device Discovery niet op mijn mobiele telefoon installeren?
Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon in Android 4.0 of de hogere versie is.

2. Ik kan het IP-adres van de router niet vinden via de app Device Discovery
Controleer of uw mobiele telefoon is verbonden met wifi van de router en ontvang het IP-adres met succes.
Neem hieronder een voorbeeld, klik op de verbonden WiFi SSID om ervoor te zorgen dat uw mobiele telefoon het 192.168.x.x IP-adres van de router ontvangt.