[Network Place (Samba) Share] Hoe toegang krijgen tot de bestanden op netwerkapparaten met behulp van SMBv1 in Windows 10?

Als u problemen ondervindt met toegang tot netwerken, gebruikt uw apparaat misschien het SMB-protocol 1, dat mogelijk automatisch werd verwijderd op Windows 10 vanwege de beveiligingsproblemen. Voor problemen met Windows 10-versies raadpleegt u de ondersteuningssite van Microsoft. Dit is misschien de reden waarom u niet via SMB verbonden bent met routers of een Network Attached Storage (NAS).

Hier bieden we u een tijdelijke oplossing waarmee u het SMBv1-protocol kunt inschakelen om weer toegang te krijgen tot bestanden die zijn opgeslagen in het netwerk.

Als u niet rechtstreeks toegang hebt tot het apparaat waarop de SMB-service wordt uitgevoerd, volgt u de onderstaande stappen om het SMBv1-protocol tijdelijk in te schakelen voor het ophalen van uw bestanden:

Stap 1. Open het Configuratiescherm op uw pc / notebook.

Stap 2. Klik op Programma's.

Stap 3. Klik op Schakel Windows-functies in of uit koppeling.

Stap 4. Breid de ondersteuningsoptie SMB 1.0 / CIF Bestandsdeling uit.

Stap 5. Controleer de SMB 1.0 / CIFS Client-optie.

Stap 6. Klik op de knop OK.

Stap 7. Klik op de knop Nu opnieuw starten.

Na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, kunt u verbinding maken met netwerkapparaten waarop het SMBv1-protocol wordt uitgevoerd.