[Moederbord] Hoe kan ik de CMOS wissen?

1. Wis de gegevens met CLRTC Pin

De locatie van de CLRTC bevindt zich meestal in de rechter benedenhoek van de hostversie, zoals rood geselecteerd is in de onderstaande afbeelding.

Hier is een voorbeeld: de locatie van de CLRTC op PRIME Z390-A staat op teken 13

Opmerking: dit is een schematisch diagram. Raadpleeg het moederbord voor de actuele positie

Om de RTC RAM te wissen:

een. Schakel de computer uit en koppel het netsnoer los.

b. Maak twee jumperdeksels kortsluiting met een metalen geleider. Houd de geleider gedurende ongeveer 5-10 seconden aangesloten op de jumperdoppen,
c. Sluit het netsnoer aan en zet de computer aan.
d. Houd de toets <Del> ingedrukt tijdens het opstartproces en ga naar BIOS Setup om gegevens opnieuw in te voeren.

* Als de bovenstaande stappen niet helpen, verwijdert u de ingebouwde batterij en kortsluit u de jumpers opnieuw om de CMOS RTC RAM-gegevens te wissen.
Nadat u de CMOS hebt gewist, installeert u de batttery opnieuw.

2.Batterij kortsluitingsmethode:

a. Schakel de computer uit en koppel het netsnoer los.

b. Open de computerbehuizing.

c. Zoek de batterij op het moederbord.

d. Koppel de batterij los van het moederbord, sluit vervolgens de positieve / negatieve pool van de batterijhouder gedurende ongeveer 1 minuut kort en installeer de batterij vervolgens opnieuw.

e. Sluit de voeding opnieuw aan en zet hem aan, voer het BIOS in, reset de tijd en datum en laad geoptimaliseerde standaardwaarden.