[Notebook] Het touchscreen leren kennen

Met gebaren op het aanraakscherm kunt u uw toepassing uitvoeren en toegang krijgen tot de instellingen van uw computer. Elke functie kan worden geactiveerd door het aanraakgebaar op het aanraakscherm te gebruiken. (De onderstaande afbeelding is alleen ter referentie, het daadwerkelijke scherm van het aanraakscherm is afhankelijk van het model)

Als u de aanraakschermfunctie wilt in-/uitschakelen, raadpleeg dan De aanraakschermfunctie in-/uitschakelen.

Gebaar Actie Beschrijving
Veeg linkerrand Veeg vanaf de linkerrand van het scherm om Taakweergave te openen.
Veeg rechterrand Veeg vanaf de rechterrand van het scherm om Actiecentrum te openen.
Tik/dubbeltik

Tik op een app om deze te selecteren.

Dubbeltik op een app om deze te starten.

Houd ingedrukt Houd ingedrukt om het snelmenu te openen.
Inzoomen Spreek uw twee vingers uit elkaar op het aanraakscherm.
Uitzoomen Breng uw twee vingers samen op het aanraakscherm.
Vingerschuif Schuif met uw vinger om omhoog en omlaag te scrollen en schuif met uw vinger om het scherm naar links of rechts te schuiven.
Slepen

Sleep om een ​​selectievak rond meerdere items te maken.

Versleep een item om het naar een nieuwe locatie te verplaatsen.

De touchscreenfunctie in-/uitschakelen

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en vervolgens klik [Open].
  2. Vink de pijl aan naast [Human Interface Devices] , klik dan met de rechtermuisknop op het [HID-compatibele touchscreen]④ en selecteer [Apparaat uitschakelen].
  3. Het systeem vraagt ​​of je het echt wilt uitschakelen. Selecteer  [Ja], dan wordt de aanraakschermfunctie uitgeschakeld.

Wanneer u de  touchscreen-functie in de toekomst wilt inschakelen, klik met de rechtermuisknop op het HID-compatibele touchscreen en selecteer vervolgens [Apparaat inschakelen].

Windows 10 besturingssysteem

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Vink de pijl naast [Human Interface Devices] aan en klik met de rechtermuisknop op de [HID-compatibel aanraakscherm]en selecteer [Apparaat uitschakelen].
  3. Het systeem vraagt ​​of je het echt wilt uitschakelen. Selecteer [Ja], waarna de touchscreenfunctie wordt uitgeschakeld.

Als u in de toekomst de touchscreenfunctie wilt inschakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het HID-compatibele touchscreen en selecteert u vervolgens [Apparaat inschakelen].