[Windows 11/10] Voor de eerste keer starten (Windows OOBE)

Wanneer u uw computer voor het eerst aanzet, krijgt u te maken met de Windows Out of Box Experience (OOBE), die een reeks schermen bevat die u door de basisinstellingen van het Windows 11/10-besturingssysteem leiden.

Opmerking: de onderstaande illustraties kunnen variëren, afhankelijk van uw apparaatmodel of systeemversie.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het instellen van een nieuwe ASUS-laptop

https://www.youtube.com/watch?v=ERDXu6jxxFM

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem
  1. Selecteer uw regio of land en klik vervolgens op [Ja]< span style="color:#FF0000;">.
  2. Selecteer uw toetsenbordindeling of invoermethode en klik vervolgens op [Ja].
  3. Selecteer Layout toevoegen als u een tweede toetsenbordindeling wilt toevoegen. Selecteer anders [Overslaan].
  4. Selecteer een netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Zodra u bent verbonden, klikt u op [Volgende].
    Opmerking: als u een draadloos netwerk gebruikt, zorg er dan voor dat u verbonden bent met Wi-Fi met het sterkste signaal om mogelijke problemen met systeeminstellingen en updatefouten die kunnen optreden met een zwak signaal te voorkomen .
  5. Bekijk de Licentieovereenkomst. Klik op [Accepteren]om door te gaan naar de volgende stap.
  6. Voer uw gewenste apparaatnaam in en klik vervolgens op [Volgende]< span style="color:#FF0000;">.
  7. Voer uw Microsoft-account in en klik op [Volgende].
    Opmerking: als u nog geen Microsoft-account heeft, kunt u een nieuwe maken en klikt u op Een aanmaken. Raadpleeg Introductie van Microsoft-account voor meer informatie over het Microsoft-account. ;
  8. Voer uw Microsoft-accountwachtwoord in en klik vervolgens op [Aanmelden] .
  9. Maak een Windows Hello-pincode om u snel en veilig aan te melden. Klik op [PIN aanmaken].
  10. Voer een pincode in die je wilt gebruiken en klik vervolgens op [OK].
  11. Privacy instellingen. Kies de privacy-instellingen waartoe u Microsoft toegang geeft en klik vervolgens op [Volgende]en klik op [Accepteren].

12. Ondersteuning en bescherming. U kunt zich registreren bij ASUS en/of onze zakelijke partners (optioneel) om te genieten van gewaardeerde klant-/beveiligingsservice. Klik op [Volgende]om door te gaan naar de volgende instellingen.
  13. Vink de vakjes aan als u akkoord gaat met het verstrekken van uw informatie aan ASUS en klik vervolgens op [Volgende]< span style="color:#FF0000;">.
  14. U kunt een manier kiezen waarop u uw apparaat wilt gebruiken om gepersonaliseerde tips, advertenties en aanbevelingen te ontvangen met Microsoft-ervaringen.
  15. Je kunt zelf kiezen of je je telefoon koppelt aan je Microsoft-account.
  16. U kunt kiezen of u al uw browsegegevens wilt openen in de door Microsoft aanbevolen browser.
  17. Nadat bovenstaande basisinstellingen zijn voltooid, begint Windows 11 met het installeren van applicaties en voorkeursinstellingen. Zorg ervoor dat de computer voldoende batterijvermogen heeft tijdens het proces.
    Het zal naar het Windows 11-bureaublad gaan nadat alle instellingsprocedures zijn voltooid.

Windows 10-besturingssysteem
  1. Selecteer uw regio of land en klik vervolgens op [Ja]< span style="color:#FF0000;">.
  2. Selecteer uw toetsenbordindeling en klik vervolgens op [Ja].
  3. Selecteer Layout toevoegen als u een tweede toetsenbordindeling wilt toevoegen. Selecteer anders [Overslaan].       ;
  4. Licentievoorwaarden voor Microsoft-software, klik op [Accepteren] om naar de volgende stap te gaan.    ;
  5. Kies een optie die je wilt instellen en klik vervolgens op [Volgende].
  6. Log in met uw Microsoft-account. Als u een Microsoft-account heeft, selecteert u Volgendena het typen. Als u nog geen Microsoft-account heeft, kunt u een nieuwe maken en selecteert u Account maken .
    Opmerking: Als u zich aanmeldt met een Microsoft-account, gaat u naar Stap 8 om verder te gaan met de basisinstellingen van Windows 10.
    Selecteer anders Offline account als u het tot nu toe niet wilt maken. De basisinstellingen van het Windows-besturingssysteem blijven behouden en u kunt opnieuw een account maken nadat de instellingen zijn voltooid en de computer naar het bureaublad gaat.
  7. Als u in de laatste stap inlogt met het offline-account, ziet u het onderstaande scherm en selecteert u [Beperkte ervaring]. Als u op dit scherm Volgende selecteert, moet u inloggen met het Microsoft-account om door te gaan naar de volgende stap.

Omdat je niet hebt ingelogd met het Microsoft-account, moet je deze computer gebruiken via het lokale account. Voer uw voorkeursnaam in en klik vervolgens op [Volgende]< span style="color:#FF0000;">.

Om uw persoonlijke privacy te beschermen, stelt u een wachtwoord in dat wordt gebruikt om u aan te melden bij Windows en klikt u vervolgens op [Volgende ]. Als u geen wachtwoord wilt maken, laat u de kolom leeg en klikt u direct op Volgende.
  8. Privacyinstellingen. Kies de privacy-instellingen waartoe u Microsoft toegang wilt verlenen en selecteer vervolgens [Accepteren]nadat de opties zijn geselecteerd.
  9. Kies of u ermee instemt om Microsoft toegang te geven tot uw activiteitengeschiedenis, Microsoft zal de gegevens gebruiken om persoonlijke gegevens te personaliserenze je ervaringen.
  10. Kies of u ermee akkoord gaat dat Cortana u helpt.
  11. Nadat bovenstaande basisinstellingen zijn voltooid, begint Windows 10 met het installeren van applicaties en voorkeursinstellingen. Zorg ervoor dat de computer voldoende batterijvermogen heeft tijdens het proces.
    Het zal naar het Windows 10-bureaublad gaan nadat alle instellingsprocedures zijn voltooid.